Verdidebatt

En Hyllest til - Arild Busterud

Den munnrappe gjengen fra "Torsdag kveld i Nydalen" ville muligens sagt - "who the f... is Arild Busterud"?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Lillestrøm har Tom Lund, Alvdal har Kjell Aukrust, sjonkel Rolf hadde Titten-Tei og tettstedet Løten har Arild Busterud.

I 1975 og 76 tok han NM gull i slegge og nå - 35 år senere - har han bestått kastelengde kravet og stiller i NM-startgropa til helgen, 63 år gammel.

I 1977, da jeg var 12 år gammel og sto i mitt barndoms-veikryss og sugde på flere røkte makrellhoder som vi gutta fikk gratis av fiskebilen hver tirsdag ettermiddag, var dengang 29 år gamle Busterud opptatt med å motivere yngre sleggekastere til å ta opp kampen om sleggetronen. Nå, mer enn 30 år siden forrige NM-gull, er det altså Busterud som finpusser formen i Løten traktene foran et nytt NM-mesterskap.

Han er på mange måter toppidrettens svar på 66 år gamle Halldor Skard, X-faktor stjerne i "Poppin Grandpa" skikkelse. Arild Busterud, med kraftfulle piruetter i sleggeringen før kula forlater kroppen, sleggekasternes Grand old man. Og alderen tatt i betraktning så synes jeg Busterud prestasjonen er mer imponerende enn Norges 3-0 seier over Tjekkia på Ullevål, og dessuten i en egen sjarmerende (års)klasse.

Jeg stiller meg herved i rekken av gratulanter, den burde være lang men sleggekastere lever som kjent i idrettens skyggedal.. Men likevel, når NM-dagen kommer, måtte slegga til Arild Busterud fyke avgårde som Iltempo Gigante og fly lengre enn laaangt!

GOD styrke og hvilefremkallende NM-HELG.

(Og kanskje flere VD-folk tar plass i gratulasjons "kan jo hende" køen.)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt