Lars Randby

159

Er verdidebatt i endring

Publisert: 6. aug 2011

Det kan virke slik. Mulig Verdidebatt er i ferd med å marginaliseres til et forum for religiøse og innvandringsskeptikere, det kan i det minste virke slik etter 22. juli. Det er ikke noe galt i det for forumssider endrer seg hele tiden.

Det spørs dog om det også kan bety at Verdidebatt marginaliseres og forblir et lite debattsted for mer spessielt interesserte.

For det er jo hauger av andre steder man kan debattere og klarer man ikke å holde på en bredde av debattanter så klarer man heller ikke å bli annet enn en debattside for en engere krets med relativt smalt fokus.

Det skal bli spennende å følge med Verdidebatt fremover, min spådom er at skiftet alt har skjedd og at mange vil finne seg andre steder å debattere.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Lars Randby. Gå til den siterte teksten.

Det skal bli spennende å følge med Verdidebatt fremover, min spådom er at skiftet alt har skjedd og at mange vil finne seg andre steder å debattere.

Hei Lars,

hvem oppfatter du som en typisk VD? Selv har jeg veldig vanskelig for å se den fæle venstresiden som mange er redd her inne. Men jeg har også problemer med å se glad kristne (noen unntak er det) det jeg ser er at skriver du noe så regn med å måtte tåle kritikk og latterliggjøring.

Mitt håp da jeg åpnet din tråd var at du hadde fått beskjed om at VD skulle bli et sted der broer kunne bygges. Nå forstår jeg at det er det ikke snakk om.

Om jeg trenger å debattere her inne, nei.

Tar oppfordringen din Lars : ) Nå skal jeg holde meg unna til etter valget i sep. så titter jeg heller innom etter på og ser hvem som har vunnet kampen her inne : )

Lykke til : )

Kommentar #2

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Døh Larsær'n

Publisert over 9 år siden

............. folk er så redde vøtt! Til daglig er det skrekken for at Israel ikke skal leve opp til Landløftene, det er skremmende fødselsattester, elver som flyter over sine bredder og dette grusomme spetakkelet hver gang noen har stått bak en dame i hijab i køen på Rema "og tenk....... så rotet hun i vesken sin etter portemonnaien...... og det tok laaaaaaaaaaaaang tid før hun betalte........... og jeg bare................" Kort og godt; Verden er ikke den samme lenger.

Sex, alkohol, Biblefortolkninger fra tidlig middelalder, syv-armede lysestaker ..... you name it. Det er en tid for alt. Når man holder opp et skriftsted for den andre, og sier "mitt skriftsted er bedre enn ditt"... og glemmer at man lever i verden, se da blir det en grusom oppvåkning. Til og med Anfindsen ble så kraftig kastet opp i luften og landet så forsmedelig at han kom opp med holdninger som lenge var etterlyst, men som ingen andre klarte å banke inn i hodet på ham.

Vi er alle vekket på en grusom måte. Jeg skjønner hva du mener. Faktisk skjønner jeg det så godt at jeg syntes han ekstremisten som besøkte oss med sitt ekte hat og sine ekte følelser var et friskt pust fordi han i det minste sa det som det er. De kristne forklaringsmodeller har ikke fulgt med inn i en ny tid. Det er for mange kristenfascister som sitter fast i Bibelen slik den ble uttrykt gjennom de første mennesker. Det er for mange som ikke tør å si dem i mot. Vi er da ikke vantro heller? Jeg tror dette er Verdidebatt i et nøtteskall.

Jeg ser at noen driver og megler i debattene. Det skal liksom være så hyggelig. Det trengs ikke megling i debattene. Debattene er megling i seg selv. Det trengs ingen farsskikkelse til å smekke svette fingre som ikke kan holde seg borte fra tastaturet. Det regulerer seg selv når folk får være ærlige med hverandre.

Forøvrig mener jeg at metadebatter er ute og at de rir et hvert nettforum når man kjeder seg over de øvrige debatter.

 

Kommentar #3

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Forsvunnet men ikke forstummet

Publisert over 9 år siden
Lars Randby. Gå til den siterte teksten.

Det skal bli spennende å følge med Verdidebatt fremover, min spådom er at skiftet alt har skjedd og at mange vil finne seg andre steder å debattere.

Mye tyder jo på at dette er en prosess som forlengst er igangsatt. For oss med litt fartstid på VD er det ikke mulig å unngå og legge merke til hvor mange av de en gang så ivrige bloggere på VD nå bare er forsvunnet. Man finner noen av dem igjen i andre fora - de er ikke forstummet.

Årsaken til migrasjonen blir bare ren spekulasjon, men jeg har gjort meg mine tanker.

Behandlingen Olav Grimdalen nylig fikk her på VD fikk meg dessuten selv til å vurdere om det var på høy tid å trappe ned engasjementet, om ikke for annet enn som en sympatierklæring for Grimdalen (som jeg forøvrig ikke husker så mye hva skrev).

Kommentar #4

Mette Solveig Müller

57 innlegg  4939 kommentarer

.

Publisert over 9 år siden
Lars Randby. Gå til den siterte teksten.

Verdidebatt er i ferd med å marginaliseres til et forum for religiøse og innvandringsskeptikere, det kan i det minste virke slik etter 22. juli.

Hei Lars

Interessant at du stiller spørsmålet, for det treffer meg slik jeg har tenkt selv.

Jeg har hatt glede av å lese tankene her inne, og formulert mine svar der jeg føler jeg kan si noe. Men etter 22.07 kjenner jeg at jeg har blitt svært ambivalent.

På den ene siden blir man jo nesten "avhengig" av en slik stimuli i hverdagen? ;-) Gleder meg hver dag til å se hva dere har kommet opp med? Men det gjelder meg, mitt eget behov.

På den annen side, så kjenner jeg denne lysten til å trekke meg tilbake nå, og la "kjernegruppa" av kristne og innvandringsskeptikere få lov å boltre seg uten min innblanding. Som norsk kvinne fra Norge, med dype røtter i norsk kristenliv, har jeg likevel vært mer enn nok  "fremmed" for mange? - 

Nå kjenner jeg på meg at min tid er over her. For nå er det tid for å gå mer i dybden enn jeg makter. Det er tid for å invitere "ordentlige" muslimer sterkere med i forumet. For nå først tror jeg stemningen er blitt slik, at de vil ha en reell sjangse for å bli hørt. Det har de nemlig ikke hatt tidligere.

Det har vært forferdelig å se hvordan muslimer har blitt overkjørt i mange debatter her i landet, nettopp ut fra Fjordmans ideer, samt Frontpagemag? Veggavisen til Nettavisen var et groteskt eksempel, som ble stengt fullstendig. En muslim hadde ikke sjangs for å bli trodd på et eneste ord av hva han sa? Det var grusomt. Jeg vet mange har lidd voldsomt i vår kultur, og jeg er over hodet ikke forundret over at integrering har vært vanskelig for mange.

Muslimer hadde ofte ikke  noe kunnskap om koranen. Selv datteren til imamen kjente ikke koranen? Så vi har kanskje trengt tiden for å lære mer om våre egne hellige skrifter alle sammen? For å kjenne våre kultrurgrunnlag?

Ja, jeg tror VD er i endring. - Nå er det tid for å brette opp ermene og virkelig gjøre jobben som trengs som brobyggere ;-) I full visshet om det likeverd som bor i oss som mennesker.

masse hilsen mette

Kommentar #5

Lars Randby

159 innlegg  5721 kommentarer

Nei de er ikke det

Publisert over 9 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

Man finner noen av dem igjen i andre fora - de er ikke forstummet.

Men det bør jo være noe å fundere over, hvorfor de rømmer VD. Selv ser jeg at viljen til å komme med motargumenter er omtrent null. Jeg trekker heller på skulderne og tenker at det er ikke noen mening eller nytte, la debattantene debattere "med seg selv".

Som en som ikke regner seg som innvandrerskeptisk har jeg rett og slett innsett at motstand og saklig argumentasjon neppe endrer noe som helst.

Jeg ser også at om jeg kommer med motargumenter så er jeg langt på vei med på å opprettholde debatten og gi næring til de som ønsker å overbevise meg om at jeg tar feil og at jeg ikke har gangsyn til å se hvor utviklingen går. Har det noen mening annet enn å glede de som ønsker å fortelle at nå går alt ad undas.

Så ved å komme med motargumenter er jeg med på å forsterke virkelighetsoppfattningen til de som jeg ikke er enige med. Da blir jeg selv ansvarlig i det jeg ser på som en uheldig utvikling og det ønsker jeg ikke.

Mange vil sikkert mene at det å tie stille og forkaste mennesker som "håpløse tilfeller" er galt og feigt. Mulig det men jeg tror det er rette veien å gå selv om det skulle medføre at noen føler at de ikke blir hørt eller sett og blir enda mer opprørte. Det må de stå for selv slik jeg må stå for egen meninger og standpunkter. Men det å stå for dem betyr ikke at jeg må stå opp for dem.

Kommentar #6

Lars Randby

159 innlegg  5721 kommentarer

Muligens

Publisert over 9 år siden
Mette Solveig Müller. Gå til den siterte teksten.

Ja, jeg tror VD er i endring. - Nå er det tid for å brette opp ermene og virkelig gjøre jobben som trengs som brobyggere ;-) I full visshet om det likeverd som bor i oss som mennesker.

Det er etter mitt syn bedre å vise det i gjerninger enn å uttrykke det med ord Mette M. Brobygging foregår ikke på debattsider det foregår ute i den virkelige verden der vi lever til vanlig. Så får ordstriderne holde på som de lyster.

Er du ikke med oss så er du mot oss sa en kjent person. Men hvordan skal man vite hvem som er mot om de som er i mot ikke uttrykker det. Taushet er gull i en slik sammenheng.

Kommentar #7

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Lars Randby. Gå til den siterte teksten.

Brobygging foregår ikke på debattsider det foregår ute i den virkelige verden der vi lever til vanlig. Så får ordstriderne holde på som de lyster.

Lars,

det er ikke få ganger jeg har tenkt, hva om Lars kunne ha brukt en time på en ungdomsklubb fremfor å sitte her inne, alt han har og si den mannen, alle tankene som for det til å se lyst ut selv om det er slitsomt å forstå andres verdier.

Du har helt rett Lars, bro bygging er ikke her, den er ute i organisasjoner i relasjoner der blikk møtes. Her er vi ensome sateliter som sender ut budskap og tar i mot de vi vil. I virkeligheten blir vi møtt med mennesker, har ikke vi alle mennesker som savner oss når vi er her inne? Selv sitter jeg med dårlig samvittighet, for det er andre som jeg bør bruke tiden min på, enn en side med skrift som vil fortsette uansett i det uendelige.

Grip livet! Lev!

Kommentar #8

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

Om det har vært til stede

Publisert over 9 år siden
Lars Randby. Gå til den siterte teksten.

Det skal bli spennende å følge med Verdidebatt fremover, min spådom er at skiftet alt har skjedd

en reell mulighet for et skifte da?
For min del så har jeg lite å bidra med, men så har det også vært ytterst få som viser at de i det hele tatt vurderer dette lille, det har liksom vært å slå og slå (som Elias uttrykker det i sin "Ikke slå så .. " tråd), kanskje må en knusing av oppfatningene til før vi er i stand til å oppfatte det andre har å gi?

Vi vil liksom ikke ha noe med hverandre å gjøre, bare vise hvor flinke vi er til å balansere på tua vår, kanskje vi tuekongene ser at vi er i ferd med å visne og skiftet innebærer en ny vår?
Men det må jo først komme en vinter, jo du har nok rett Lars, de vil nok bli de stiveste stråa som står lengst og stikker opp av den kalde snøen. 

Kommentar #9

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Svein Nyborg. Gå til den siterte teksten.

Vi vil liksom ikke ha noe med hverandre å gjøre, bare vise hvor flinke vi er til å balansere på tua vår, kanskje vi tuekongene ser at vi er i ferd med å visne og skiftet innebærer en ny vår?

Sitat fra Jostein Gaarder, jeg faktisk har klint med sønnen hans en gang i fylla og klarte å si til typen: du han faren din hva driver han med?  Venninna mi sier han er rar, hm det var punktum finale på den romansen, lekse ikke spør om foreldre til de du kliner med!

Kabalmysteriet

Side 19: Mamma skulle ut i verden for å finne seg selv. Både fattern og jeg innså at det var på tide å finne seg selv når man hadde rukket å bli mamma til en gutt på fire år, så vi støtta selve prosjektet. Jeg hadde bare aldri forstått hvorfor hun måtte reise vekk for å finne seg selv. Hvorfor kunne hun ikke ordne opp i de greiene hjemme i Arendal-eller iallefall nøyd seg med å ta en tur til Kristiansand? Mitt råd til alle som skal finne seg selv, er at de bør være akkurat der de er. Ellers er det stor sjanse for at de roter seg bort for godt.

Når Elias slår, så vil han ha oss ut, ut av huset vekk fra maskinen, tenke litt.

Lars vil at vi bare skal være oss selv, dele litt av det vi har i sekken.

Jeg vil bare lære mer mer mer, alle mennesker jeg møter har noe i sekken alle har så mye godt i seg : )

Du da Svein, hva vil du?

Kommentar #10

Tor Albertsen

65 innlegg  597 kommentarer

VDs innlegg er for krevende

Publisert over 9 år siden

Mitt problem er at i svært mange tilfeller er innleggene og kommentarene i Verdidebatt for lange. Mht til innleggene sine har mange debattanter evner til å uttrykke seg som svært få kan måle seg med i lengde, bredde og grundighet. Jeg har flere ganger tatt opp at de innbefatter ofte så mye at det er vanskelig å  komme gjennom før en ikke har tid lenger. Og da er det i alle fall ikke tid til selv å kommentere innlegget. Andre aviser, f.eks. Aftenposten, har innlegg som hver for seg innbefatter mindre og er mye enklere å komme med korte kommentarer til. Det har også oftere sitt utgangspunkt i kommentarer o.l. fra avisens journalister. 

Men det er mulig at temaer som tas opp i Verdidebatt er vanskelig å kommentere med noen få setninger. Jeg tror det er de enkelte innleggene som må forsøkes å handle om færre vinklinger enn nå dersom flere skal ha tid til å følge med og være aktive i debatter. 

Kommentar #11

Lars Randby

159 innlegg  5721 kommentarer

En utfordring det der

Publisert over 9 år siden
Tor Albertsen. Gå til den siterte teksten.

Mitt problem er at i svært mange tilfeller er innleggene og kommentarene i Verdidebatt for lange. Mht til innleggene sine har mange debattanter evner til å uttrykke seg som svært få kan måle seg med i lengde, bredde og grundighet. Jeg har flere ganger tatt opp at de innbefatter ofte så mye at det er vanskelig å

Men på den annen side, er det lange innlegg og man føler at de blir for lange så har man muligghet til å enten ignorere dem eller skrive egne innlegg som ikke er så lange og omfattende.

Vi kan ikke alle være med over alt selv om det er røster som vil hevde at det er slik demokrati bør fungere.

Har noen skrevet et langt og grundig innlegg kan det hende at det er bedre at de ikke får svar eller kommentarer enn at de får korte kommentarer som langt på vei ikke inneholder noe annet enn oppklaringsspørsmål. For da blir det ikke debatt da blir det forelseniger hvor studentene kan stille foredragsholder spørsmål.

Har man ikke tid til å stå i debatten er det bedre at man holder seg unna mener jeg. Men jeg ser jo at det ikke er enkelt og jeg har vel også gått inn med korte kommentarer der jeg heller burde holdt meg til og bare være leser.

Kan hende de som liker twitter burde holde seg unna debatter. For twitter er jo et utmerket forum for korte uttrykk.

Kommentar #12

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

Ja si det.

Publisert over 9 år siden
Lene Bernsen. Gå til den siterte teksten.

Du da Svein, hva vil du?

I min verden er det nok vanskelig å vite hva jeg vil når jeg ikke er riktig sikker på om jeg i det hele tatt eksisterer.

Kommentar #13

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Svein Nyborg. Gå til den siterte teksten.

I min verden er det nok vanskelig å vite hva jeg vil når jeg ikke er riktig sikker på om jeg i det hele tatt eksisterer

: ) Du er da veldig søt! Er akkurat hjemme fra barnebursdag hodet er tungt etter lyd langt over det lovlige: ) mann som henger opp klær, en som turner med kjærlighet i munnen, sønn som lager avtale for videre på mobil, multi, mass som skjer. Nå er det mobil og VD.

Vær i det mennesklige kaoset som Lars er god til å beskrive.

Kom deg ut få vind i fjeset, du finnes, du er unik : )

Kommentar #14

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

Vinden den kjenner jeg,

Publisert over 9 år siden
Lene Bernsen. Gå til den siterte teksten.

Kom deg ut få vind i fjeset, du finnes, du er unik : )

og unik må jeg være siden vinden føles.
Luft i bevegelse sies å være en nødvendighet for alt liv, selv merker jeg fort behovet for å suge den til meg, så, jo, eksistere det gjør jeg, men hvor, nei det vet jeg ikke, og ikke forteller vinden mye heller, annet enn at jeg er et sted hvor den kan blåse, kanskje er jeg et sted mellom to motpoler?

Kommentar #15

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden

: ) Akkurat nå er du i på en klode, i beveglese i et univers, du skulle egentlig i følge alt vi vet ikke ha vært teoretisk mulig, men du er her så vi må forholde oss til at vi vet så lite men vi funker og bør glede oss. Nå Svein må du gi slipp, jeg må videre : )

Lov meg å tenke positivt, ikke lek for mye med de andre, husk at alle er vi skjøre.

http://www.youtube.com/watch?v=-u-ZcFgDj-4

Du har funnet kraften, bruk den med forsiktighet : ) Ellers bare skader du alle du er glad i : )

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere