Jens Brun-Pedersen

39

Neppe selvransakelse fra Hege Storhaug

Hege Storhaug har mange beundrere i mange leire, som uredd debattant, feminist og kompromissløs kritiker av islam. Også på dette forumet har hun deltatt og skaffet seg noen ideologiske sengekamerater. La oss gjenoppfriske noe av det hun har uttalt.

Publisert: 3. aug 2011

I Dagbladet Magasinet skriver Hege Storhaug 30.7.11: "Jeg lever og ånder for Friheten."  

 

Hege Storhaug er blitt utfordret til en smule selvransakelse etter terroren som kom som et angrep på det flerkulturelle Europa og Norge. Ole Jørgen Anfindsen har hatt såpass anstendighet at han innrømmet at retorikken må dempes og at han må finnes seg i å bli gått etter i sømmene.

 

Det vil neppe komme noe selvkritikk fra Storhaug, neppe heller fra Hallgrim Berg og Ola Borten Moe, etter det vi har lest til nå. Tvert i mot har Storhaug gått nokså kraftig ut mot dem som har påpekt Fjordman-lenker i Human Rights Service (HRS) sine hjemmesider og mot dem som har etterlyst selvkritikk, innrømmelser eller beklagelser fra hennes side.  

 

Hun har en av de få som har møtt Fjordman, terroristens idol, og sier nå at det var et ubehagelig møte, ifølge Dagbladet. Avisa burde selvsagt ha stilt spørsmålet om hvorfor hun likevel har beholdt lenker til hans artikler på HRS sine hjemmesider i flere år i etterkant - hvis møtet var så ubehagelig. 

 

Jeg har tillatt meg å minne om hva hun har uttrykt de siste årene og hvordan hun er blitt vurdert av andre. Jeg har brukt hennes egen metode og funnet eksempler som best viser hennes hatefulle forhold til islam og muslimer.  Dette er meldingene jeg sendte nylig på twitter (litt redigert i etterkant da det opprinnelige inneholdt en del forkortelser i og med begrensninger på 120 tegn pr melding):

 

  1.Har @hegestorhaug gjødslet jordsmonnet der ABB grodde fram? Prektig slår hun tilbake og forlanger dokumentasjon  

 

2. @hegestorhaug om imam som vil halshugge de som ikke faster: ”Dette er mainstream islam” NRK.no 4.5.11  

 

3. @hegestorhaug: ”Barneekteskap skjer også i Norge, etter Muhammeds eksempel” (giftet seg med niåring) Bergens Tidende 17.3.09  

 

4. ”Vi får altså et religionsfascistisk og kjønnsfascistisk samfunn” Med muslimsk flertall. @hegestorhaug i Dagbladet 11.6.09  

 

5.”..i det islam organiseres i et trossamfunn blir det ofte til en trussel mot menneskerettigheter og demokrati”@hegestorhaug Nordlys 12.10.10  

 

6. ”…vil jeg således anslå at vi kan få et muslimsk flertall i Oslo om fire til fem tiår” @hegestorhaug, Dagbladet 11.06.09  

 

7. ”Hijaben gir meg assosiasjoner til nazistenes jødetegn og hakekors” @hegestorhaug, Nettavisen 16.11.06  

 

8. ”Hun (@hegestorhaug) hudfletter dagens talemåter om det "flerkulturelle" samfunn.” Ulf Andenæs, Aftp 18.09.06 etter bokutgivelse.  

 

9. ”Hun (@hegestorhaug) formidler en mistenksom og hatefull atmosfære som er det siste vi trenger”. Odd Vaagland, Agderposten  

 

10. @hegestorhaugs teorier er frykt satt i system” journalist Amal Wahab (KK), fritanke.no 29.10.10  

 

11. ”@hegestorhaug tenker med blodet sitt og ikke med hodet”. Erling Fossen http://bit.ly/pWLpem  

 

12. Hun (@hegestorhaug) maner ikke til fred og forsoning. Det er åpenbart at hun ønsker konflikt” Basim Ghozlan.VG 21.02.06  

 

13.”Etter ett skarve år i Pakistan, har hun forstått alt” Samfunnsgeograf Kirsten Øvregaard om @hegestorhaug http://bit.ly/qBo0c2  

 

14. Om islam dominerte Norge ”... ville landet blitt mørkere enn det var i den mørkeste middelalder.” Vårt Land referer @hegestorhaug 28.1.10 etter debattmøte.   

 

15. @hegestorhaug vil nå slå tilbake & hevde at jeg vil kneble hennes ytringsfrihet. Så billig synes jeg ikke hun skal slippe unna

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Arne Danielsen

329 innlegg  5691 kommentarer

Med hvilken rett?

Publisert nesten 10 år siden

Jeg forstår at det etter de grufulle hendelsene reises spørsmål, og at alle steiner snus for å finne tråder og forbindelser som kan ha hatt en negativ innvirkning på morderen.

Ettersom hans planlegging begynte for ni år siden, må spirene til dette ligge forholdsvis langt tilbake i tid. Da går flere av dagens debattanter fri for antydninger om "medskyld" - som det er åpenbart at enkelte synes er legitimt å legge på dem, og gjerne flest mulig av meningsmotstanderne i disse traumatiserte dagene etter 22/7. Det er i så fall umoralsk og en utnyttelse av en situasjon der alle ligger nede.

Ole Jørgen Anfindsen fremstår som en ryddig, moralsk og rakrygget samfunnsdebattant, selv om han mange ganger er beskyldt for det motsatte. At han nå uttrykker forståelse for at det rettes spørsmål til ham om det som har skjedd, om hans argumentasjon og synspunkter kan ha påvirket slike som Brevik, og at han sier han vil dempe retorikken framover, sier veldig mye om Anfindsen, noe jeg oppfatter at Brun-Pedersen berømmer han for. Men det gir ikke hissige kritikere og meningsmotstandere, som åpenbart utnytter denne muligheten for alt det den er verd, rett i deres egentlige anliggende, nemlig det å henge bjella på katten og derigjennom stigmatisere de innvandringskritiske en gang for alle.

Hege Storhaug nekter å kommentere om hun tar selvransakelse. Det er forståelig. Hun kan ikke akseptere at hun gjennom sin kritikk av islam og fremmedkulturell innvandring, noe som er en demokratisk rett og som er høyst legitimt, dermed også har et ansvar for en gal manns verk. Da hun ikke kan ta på seg en slik skyld, kan hun heller ikke ta selvkritikk. Med hvilken moralsk rett og autoritet avkrever Brun-Evensen henne et svar på det han trolig vil kalle et legitimt spørsmål, men som trolig av henne og mange andre oppfattes som en insinuasjon eller en beskyldning?

Ole Jørgen Anfindsen imponerer med sin raushet og imøtekommenhet - også i denne saken. Det er aktverdig. Hege Storhaug tar ikke selvkritikk på noe hun ikke har skyld i. Det er naturligvis ikke kritikkverdig.

Det er innlysende at Breiviks terror vil føre til et endret debattklima – for en stakket stund. Men en fri, åpen og ubunden samfunnsdebatt, også om konsekvensene av den multikulturelle innvandringen, vil om kort tid igjen være legitim. Det er bra, og det er en sunt for demokratiet. I mellomtida er det gode tider for Anfindsens og Storhaugs meningsmotstandere.

Nyt dagene, Brun-Pedersen, så lenge du kan. Hverdagen kan bli traurig nok.

Kommentar #2

Rune Huseby

1 innlegg  1081 kommentarer

Blame Game

Publisert nesten 10 år siden

I forrige uke skrev en kamerat dette på Facebook:

Kan se ut som et massivt ideologisk Blame Game er på trappene. Noen få startet dessverre allerede i helgen, og nå brister snart demningen. For vår alles skyld, la oss vente noen uker før vi limer synspunkter til handlinger. Det skaper intet, og har sjelden annen effekt enn å tekkes egen forfengelighet.

Og det er i gang.

Mange føler de bør drive med selvransekelse nå. Men enda fler krever det av andre. Det vil ikke komme noe godt ut av.

Kristin Clemet har skrevet litt rundt temaet:

http://clemet.blogg.no/1312027815_det_flerkulturelle_sa.html

Kommentar #3

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Flott av Hege Storhaug

Publisert nesten 10 år siden

Det er bra hun nekter å svare på om hun vil dempe ordbruk, eller på lignende. Jeg håper det er slik.

Det er ingen grunn for å gi etter for det massehysteriet som pågår nå. De som ser problemene med flerkulturelle samfunn har ingen ting å beklage.

Det er bare å beundre de som hever seg over kravet om å stå skolerett for dogmatiske personer som kjemper bevisst eller ubevisst for mest mulig kulturell kaos. Det er i en slik tid vi ser hvem som er rakrygget.

Det er klart at folk som får terror tett innpå seg skal få toleranse for mange reaksjoner som ikke er rasjonelle. Slik er nå en gang vi mennesker. Men ALLE ANDRE behøver jo ikke reagere slik.

Kommentar #4

Martin Drange

126 innlegg  1114 kommentarer

Nei, hvorfor skulle hun det?

Publisert nesten 10 år siden

Jeg begriper ikke hvorfor Hege Storhaug skulle ha noe såkalt "selvransakelse" som følge av en gal manns handlinger. Jeg ser ikke hva hun skulle tatt selvkritikk på. Hun gjør et viktig informasjonsarbeid, og ønsker å bekjempe ekstremistiske holdninger. All ære til henne for dèt.

Kommentar #5

Kersti Zweidorff

2 innlegg  2314 kommentarer

Det er da svært

Publisert nesten 10 år siden
Arne Danielsen. Gå til den siterte teksten.

Hege Storhaug tar ikke selvkritikk på noe hun ikke har skyld i. Det er naturligvis ikke kritikkverdig.

hvor noen bærer ved til bålet?

 

Hege Storhaug er en voksen dame, og har mye erfaring i å stå i kriser. Støtter Danielsen her, det er ikke kritikkverdig å ikke kunne ta selvkritikk i dette. Er ganske sikker på at hun har hatt noen runder med seg selv før hun kom til det.

 

Vil påpeke at dette til tross, så strammer HRS inn noe på sidens bruk av artikkelforfattere med innhold som de ikke selv kan stå inne for, i tiden som kommer. Så refleksjonen er tilstede synes jeg.

Kommentar #6

Tony Burner

4 innlegg  43 kommentarer

Storhaug langt over grensen

Publisert nesten 10 år siden

Godt innlegg, Brun. Selvsagt har ikke Storhaug skyld i terrorangrepet, men hun har skyld i å spre konspiratoriske holdninger som det du siterer her.

Kommentar #7

Arne Danielsen

329 innlegg  5691 kommentarer

Utdypning

Publisert nesten 10 år siden
Tony Burner. Gå til den siterte teksten.

men hun har skyld i å spre konspiratoriske holdninger som det du siterer her.

Det er forståelig at Storhaug provoserer mange av de som har et annet syn enn henne på utviklingen av det multikulturelle sammfunnet - f.eks. her i Norge. Men hvilke konspiratoriske holdninger sprer hun? Fint om du kunne gi noen eksempler.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere