Verdidebatt

Hvor mye skal man måtte tåle?

Deler av media har fått kritikk for dekningen av terroraksjonen på Utøya. Er det nå påny nødvendig med en gjenomgang av hva som bør vises for folket av de tragiske hendelsene?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Flere av ungdommene som stod frem foran kamera med beskrivelser av hendelsene angret i ettertid, og media har fått kritikk på å ha vært for aggressiv i å få slike beskrivelser.

For meg som ikke er direkte berørt av terroren som utspant seg ved regjeringskvartalet og på Utøya så må jeg innrømme en slags morbid nysgjerrighet på detaljer av det som hendte. Vitnebeskrivelsene viste med tydelighet grusomhetene og terroren.

De siste par dagene har vi i tillegg på nyhetene fått vist videoklipp der man zoomer inn drapsmannen stående ved sjøkanten med åpenbart flere døde AUFere liggende rundt seg. I vannet sitter en ungdom med armene strekt ut til siden og ser på Anders Behring Breivik som ser tilbake på ungdommen. Videoklippet stanser der, og man kan bare tenke seg hva som skjer videre..

Man kan ikke se hvem som sitter i vannet og venter på Behring Breiviks neste handlinger, men det spiller da heller liten rolle.

Det burde ikke være nødvendig å vise drapsmannen så tydelig i aksjon. Overlevende og pårørende har måttet tåle enormt mye fra hendelsene 22. juli. Dette videoklippet er etter mitt skjønn mer enn hva som skal måtte tåles for de etterlatte.

Media bør igjen bli fortalt hva som er greit i dekningen av saken.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt