Verdidebatt

D o k u m e n t . n o ? ? !

Bør ikke flere som er samfunnsengasjert, men som ikke er ekstrem i noen retninger registrere seg på dokument.no for å delta i den viktige debatten som foregår der?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hva skulle vi der å bestille? Vil du kanskje spørre. Jeg stiller meg selv det spørsmålet om ikke det  hadde vært en smart ting å gjøre for flere av oss. Ved å få en brukerkonto der, kommer man i kontakt med mange av de diskusjonene og dialogene som stenges ute fra media og den offentlige debatt.

En av debatten og dialogens mest viktige oppgaver i samfunnet vårt, er jo den korreksjon, etterprøving, testing, feiling og påvirking som ligger i at man møter sine mer eller mindre ideologiske motpolers motforestilling, verdensbilde og motargumenter.

Dette har vi sikkert alle opplevd virkingen av. Vi har vel alle opplevd dialogens velsignede korreksjon. Uten den hjelpen vi opp igjennom livet har fått gjennom korreksjonen i dialogen, ville vi nok tenkt, trodd og talt veldig annerledes enn vi gjør i dag. Derfor er vi veldig glade for den hjelpen som ligger i dialogens opptuktelse og rettledning.

Vi bærer således med oss en viktig erfaring og forstår hvor viktig en åpen debatt med hensyn til alle spørsmål er.

Enktelte politiske og ideologiske retninger mener at det beste er å kvele all dialog som man oppfatter som politisk, moralsk eller ideologisk ukorrekt. Dette gjøres i dag på en slik måte at enkelte utestenges fra media og den offentlige debatt.  Ved å stigmatisere og utestenge enkelte, vil de som utestegnes finne frem til hverandre og forsterke og ekstremgjøre tanker som i utgangspunktet kanskje kun trengte en liten korreksjon for ikke å bli direkte farlig for både enkeltmennesker og samfunnet ellers.

Jeg vurderer derfor alvorlig om jeg ikke skal registere meg på dokument.no for å delta i samfunnsdebatten. På den måten har jeg da hvert fall mulighet til å påvirke der man ser det trengs korreksjon.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt