Lars Randby

159

Artige i den alderen

Publisert: 27. jul 2011

Det syder av testosteron og en liten dæsj av østrogen også her inne. Det er som om man har giret seg opp betraktilige hakk og det er ikke grunnet i at det foregikk en tragedie på Utøya og i Oslo den 22. juli.

Det er grunnet i hva tragedien den 22. juli kan medføre av endringer for en del debattanter her inne eller retter sagt hva de tror kan hende og det lyser redsel og sårede følelser lang vei.

Det forunderlige er at mange av de som frykter et paradigmeskifte langt på vei ser ut til å konstruere dette selv og langt på vei kan det vise seg at deres fremgangsmåte for å forhindre det kan vær en utløsende årsak til at det skjer.

Jeg har alltid syntes det er litt søtt når religiøse krangler seg i mellom om hvem som er riktigst og viktigst religiøs. Hvem trenger egentlig fiender når man har åndsfrender man kan strides med. At alle taper på krangelen spiller tydelig vis ikke noen rolle så lenge man får vist hvem som har de største musklene og mest hår på brystet.

Æreskulturen er også på full vei inn i debatten, det har vel ikke vært så mannge noen gang som har påberopt seg svertet ære og offre for injurierende påstander. Så langt har jeg tillagt æreskulturen mer eksotiske kulturer enn den norske men nå har jeg begynt å tvile. Mulig dette er en religiøs egenskap, ikke vet jeg.

En ting er sikkert, katta har skitet i sandkassen til en del grupper og de roper nå i munnen på hverandre og krangler om hvem som hadde ansvaret for katta. Det skal bli artig å finne ut hva den mastergradsstudenten mener om den saklige og fredlige og sobre Verdidebatt om hun analyserer den med blikk på de siste dagers opptreden fra en del her inne.

Muligens er ikke artig det rette ordet for hva man nå ser men det er ikke til å skjule at det er en noe surealistisk forestilling.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #51

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

Kanskje det kan

Publisert over 9 år siden

være av interesse å definere Bibelens teori om hva rettferdighet er??
Tsaddîyq er et hebraisk ord som inneholder, som alle slike unevnelige ord, en utømmelig kilde for den som ønsker å vite heller enn å tro. “Den som blirbevisst realiteten har handlekraft til å utvikle sitt liv, han er halvveis mot målet (likhet i form med Skaperen) bare i egenskap av å være seg selv bevisst”.

Hvordan bli bevisst har Bibelen også en teori på, men mange synes det er mer behagelig å tro på teorien enn å ta arbeidet det er å undersøke den.

 

være av interesse å definere Bibelens teori om hva rettferdighet er??
Tsaddîyq er et hebraisk ord som inneholder, som alle slike unevnelige ord, en utømmelig kilde for den som ønsker å vite heller enn å tro; “Den som blir bevisst realiteten har handlekraft til å utvikle sitt liv, han er halvveis mot målet (likhet i form med Skaperen) bare i egenskap av å være seg selv bevisst”.

Hvordan bli bevisst har Bibelen også en teori på, men mange synes det er mer behagelig å tro på teorien enn å ta arbeidet det er å undersøke den, men lytter man til anbefalingen fra Lars i kommentar 19; Georg Michael "Praying for time" el Zenbuddisten Leonard Choens “Light as the Breezevil man sanse at det er en pris å betale for slike kvaliteter.

Kommentar #52

Rune Tveit

40 innlegg  4109 kommentarer

navn

Publisert over 9 år siden
Lene Bernsen. Gå til den siterte teksten.

Jeg skrev ikke navnet ditt vel?

Nei, du gjorde ikke det, men du skrev en kommentar til meg, der ordet krangling ble et poeng. Deretter stilte jeg deg et spørsmål om det var en karakeristik av min person. Så hang Tor seg på og antydet at du mente at jeg var kranglete. Så ble jeg sur på Tor, og Tor bekalget, og så ser jeg at du har oppklart det hele

Og jeg aksepterer det hele og ser at vi nå forstår hverandre bedre.

Det fine er jo at jeg også fikk et nytt bilde av Tor, som jeg har hatt flere runder med på andre tråder.

Ellers syntes jeg tråden har en god tone- ---

Kommentar #53

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Rune Tveit. Gå til den siterte teksten.

Det fine er jo at jeg også fikk et nytt bilde av Tor, som jeg har hatt flere runder med på andre tråder.

Så bra : ) Tor er en grei mann : ) Det er engentlig dere alle :)

Som kvinne lever jeg bare på å gi omsorg til barna og andre, har aldri tenkt så mye på alt mulig. Viktigste for meg er å oppleve små mirakler av godhet og det gjør jeg egentlig ganske ofte, fornøyd med meg selv og livet. Verden skulle jeg ha ønsket var mer harmonisk og håper på fred.

Kommentar #54

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.

Det er bare Gud som er Jeg Er/ Jahve, du er ikke

Hei,

kan dere tenke over om det er at dere blander sammen egoisme og induvidalisme?

 

Kommentar #55

Lars Randby

159 innlegg  5721 kommentarer

Ja det har den

Publisert over 9 år siden
Rune Tveit. Gå til den siterte teksten.

Ellers syntes jeg tråden har en god tone- ---

Mulig fordi vi ikke har benyttet muligheten til å bruke slegge på hverandre men faktisk vært i dialog og kommet med oppfølgende spørsmål når noe har vært uklart eller oppklarende tekst når vi har følt at det vi har skrevet har blitt misforstått.

Mulig vi bedriver verdidialog og ikke verdidebatt, det er en fin tanke mener jeg.

For forskjellen mellom dialog og debatt er langt på vei at man ikke nødvendigivis har noe slag man skal vinne. Man møtes med undring og skilles med undring men på veien har man muligens fått noe mer forståelse i det minste av at vi som skriver ikke ønsker andre noe vondt.

Mange vil sikkert mene at det blir for mye føleri og lite nyttig i disse tider hvor man snakker om at troll må frem i lyset, farlige meninger må stoppes, usunne miljøer må ikke få definisjonsmakt, dårlige holdninger må korrigeres.

Men klarer man noe av dette med en debatt hvor man langt på vei bare spisser frontene og så går hver til sitt og slikker sine sår i overbevisning om at der ute er det horder som ikke fortstår hva man mener og sier at de må være ens fiender slik de valser over enn.

En takk rettes til dere alle :-)

Kommentar #56

Rune Tveit

40 innlegg  4109 kommentarer

Ja

Publisert over 9 år siden
Lars Randby. Gå til den siterte teksten.

For forskjellen mellom dialog og debatt er langt på vei at man ikke nødvendigivis har noe slag man skal vinne. Man møtes med undring og skilles med undring men på veien har man muligens fått noe mer forståelse i det minste av at vi som skriver ikke ønsker andre noe vondt.

jeg savner av og til en mer spørrende tilnæring til den Andre. Det er sånn at vi danner oss noen stereotypier (er det ikke det det heter?) av andre. Dersom vi mister evne til å være nysgjerrige (positiv betydning) og spørrende til hverandre blir vi lett fastlåste.

Jeg undrer meg over hva som er skjedd etter 22.07.11. Tonen på verdidebatt er radikalisert på en negativ måte. Man avkrever Andre svar på det ene eller det andre, sjekker FB profiler, (som om den nødvendigvis er seriøs) tillegger andre eksterme holdninger, og nærmest antyder at de sympatiserer med ABB uten å skille mellom retorikk og utførte handlinger.

For eks liker jeg dårlig at kristne bruker denne hendelsen til å kritisere Stoltenberg og regjeringen ved å påstå at Gud har forlatt oss på grunn av dem.

Jeg leser jo bibelen, og den Gud jeg bekjenner meg til, er ikke en Gud som forlater sine.

Det er en Gud som er nær hos dem som sliter og bærer på tunge byrder. Derfor tror jeg han er nærmere nå enn noen gang.

Det mener jeg også er blitt synlig gjennom den måten landets ledere og folket har taklet tragedien på.

Da må ikke vi som er kristne distansere oss fra dette håpets lys som mange tross alt  tenner nå, ved å proklamere at Gud er borte!

Kommentar #57

Lars Randby

159 innlegg  5721 kommentarer

Mulig det bare har kommet frem i lyset

Publisert over 9 år siden
Rune Tveit. Gå til den siterte teksten.

Tonen på verdidebatt er radikalisert på en negativ måte.

Vi rommer jo mange tanker vi ikke gir til kjenne. Det kan være av redsel for at Andre (her hermer jeg :-) men det er jo ganske lurt å sett det med stor bokstav) skal få et negativt billede av oss eller at vi tror at de rett og slett ikke forstår oss. Noen har fått vann på mølla og starter et korstog når de nå ser muligheten til det, selv om kampen har pågått i lang tid men ikke uten at man har følt at man har nådd frem. Utfordringen slik jeg ser det er at man kun skremmer folk ytterigere til taushet fremfor å få våre innerste tanker frem.

Jeg er meg bevisst at jeg rommer et spenn av motstridene tanker. Noen veldig radikale og nesten følelseskalde umennesklige andre gode og vare atter andre undrende, søkende og filosofiske. I tråden Er jeg rasist legger jeg bevisst frem de destruktive tankene for de er en del av meg samtidig som de er der for at jeg skal kunne bryne meg på dem og ikke ende opp med dem som min rettesnor og mitt svar på hvordan jeg mener ting bør være og hvordan ting skal løses.

Spørsmålet er vel om vi er trygge nok på oss selv til å slippe løs våre tanker, ikke bare bryne dem på oss selv men også tørre å la andre slippe til og gi sin mening om våre tanker.

Den tiltagende spisse tonen her på Verdidebatt etter 22. juli troer jeg er forbigående, i det minste håper jeg det, for nå er mange preget av stunden og søker å forklare at de ikke har noen sympati for de onde gjerninger Anders B. B. utførte på Utøya og i Oslo, noe som selvfølgelig burde være helt unødvendig. I sine hoder er de redde og engstelige og da velger en del å heller gå til angrep enn å åpent reflektere og komme Andre i møte.

At noen som har begått grusomheter også har tanker og sider ved seg som ikke er grusomme er jo tross alt helt normalt. Her må man skille mellom hva som er hva, vanskeligere er det ikke.

Selv har jeg bestemt meg for å bli en hyggelig snill gammel mann, at jeg skal møte angrep med god oppfølging og en varm undring. Så får vi se hvor lenge det varer, man lærer ikke gamle hunder å sitte sa en sjef om meg en gang.

Kommentar #58

Tor Martinsen

44 innlegg  3111 kommentarer

Til Rune, Lene og Lars.

Publisert over 9 år siden

Vi kan vel alle ha «to ansikter» dersom forholdene tillater oss å ta de frem. Selv om vi alle snakker norsk er det ikke alltid vi snakker samme språk, om dere forstår hva det innebærer. Vi snakker av og til forbi hverandre, i det minste har jeg den følelsen. Jeg vil nok fortsatt være like «steil» som tidligere med tanke på mitt ståsted, med det må sies at jeg prøver å gå på sak. Selv om det kan komme noen sleivspark i ny og ne så er det ikke personen jeg ønsker å ta men arrestere enkelte uttalelser som ikke alltid henger på greip i mine øyne. Hvis noen mener jeg går over streken (noe jeg aldri gjør da jeg skyver den foran meg.. he-he) må dere være snille å gjøre meg oppmerksomme på det. Uten tilbakemeldinger av det slaget kan jeg ikke forbedre meg.

Rune: Selv om vi har hatt våre feider her inne, har jeg alltid opplevd deg som en real og ærlig. Vi har hvert vårt ståsted i forhold til troen noe som også har farget våre diskusjoner, men som du sikkert har forstått så liker jeg at det er høyt under taket når det diskuteres.

Lene: Du har vært flink til å dele ut verbale blomster, og jeg håper jeg kan lære litt av det. Jeg kjenner deg ikke så godt ennå, men det håper jeg at vi kan rette på etter hvert.

Lars: Vi har ikke diskutert så mye du og jeg, men jeg føler allikevel at du i mange tilfeller klarer å dempe gemyttene med ditt vidd. Jeg har trukket på smilebåndet mer enn en gang av dine skriblerier. Trosmessig befinner vi oss like langt fra midten begge to, men på hver vår side. Du har dessuten en ganske avslappet holdning til tingenes tilstand sett i forhold til enkelte som ligger helt i yttergrensen av skalaen på din side.

Så en stor takk til dere tre som fortjener både ros og blomster.

Kommentar #59

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Lene Bernsen. Gå til den siterte teksten.

Hei,

kan dere tenke over om det er at dere blander sammen egoisme og induvidalisme?

Hei Lene, Bahai er en org./ tro som dyrker Jeget, de anser seg selv som lik Jeg Er/ Jahve og har sine bønneritualer hvor man løfter seg selv opp til Jeg Er. Ser man på Bahai som religion er den en ren spiritistisk retning som avviser Jesus Kristus som Frelseren og at Hans blod/ liv er den eneste vei. Sammen med FN arbeider de for å opparbeide en tro som inkluderer alle uansett og de lager lover som stenger ute de som virkelig tror Jesus Kristus. Slik blir alle standhaftige kristne ansett som farlige fundamentalister og ekstreme fordi de tror Kristus er den eneste vei for mennesket.

Det er en ting som feller mennsket fra å være ærlig og rettferdig, det er egoets selvoppbyggende stolthet. Se hva jeg Gjør/ Er og står for..

Kommentar #60

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

Interessant!

Publisert over 9 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.

Sammen med FN arbeider de for å opparbeide en tro som inkluderer alle uansett

De derre arbeider altså for at alle skal få glede av frelsesgjerningen heller enn å tilbe en som gjorde noe bra for lenge siden. De har nok grepet tak i en kappeflik av skaperens kjærlighet de, "artig" som Lars uttrykker det at noen av oss forstår første del av Joh 3:16.

Kommentar #61

Lars Randby

159 innlegg  5721 kommentarer

Kan du forklare nærmere

Publisert over 9 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.

Sammen med FN arbeider de for å opparbeide en tro som inkluderer alle uansett og de lager lover som stenger ute de som virkelig tror Jesus Kristus. Slik blir alle standhaftige kristne ansett som farlige

Jeg tolker det dit hen at det er menneskerettighetene du sikter til når du nevner FN. Men hvordan mener du dette stenger ute Kristne?

Jeg følger deg heller ikke i din uttalelse: "Slik blir alle standhaftige kristne ansett som farlige fundamentalister og ekstreme fordi de tror Kristus er den eneste vei for mennesket."

For at vi i det hele tatt skal ha mulighet til å forstå hverandre håper jeg du kan utdype litt mer.

Mvh Lars

Kommentar #62

Mette Solveig Müller

57 innlegg  4939 kommentarer

?

Publisert over 9 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.

Det er en ting som feller mennsket fra å være ærlig og rettferdig, det er egoets selvoppbyggende stolthet. Se hva jeg

Hei Leif Gunnar

Er det meg du sikter til med denne beskrivelsen? - Det har jo ikke vært så mange bahaier her?

Hvis det er jeg som har gitt deg dine tanker om bahai, så må jeg virkelig be alle mennesker i hele denne vide verden om unnskyldning. - Jeg skammer meg og gråter, skal du vite. -

Men det pleier heldigvis å gå over :)  Ta vare på hverandre. Godt å erfare og lese om all den positive hjertevarmen som har vært i samfunnet vårt i de siste dagene.

Jeg bør nok lukke noen dører og se om jeg kan få til å åpne noen andre etter hvert.

med vennlig  hilsen mette

Kommentar #63

Lars Randby

159 innlegg  5721 kommentarer

Kan ikke komme på noe

Publisert over 9 år siden
Mette Solveig Müller. Gå til den siterte teksten.

Jeg skammer meg og gråter, skal du vite. -

Jeg kan ikke komme på noe du skulle ha sagt her inne på VD som du har noen som helst grunn til å skamme deg over Mette M.

Før du lukker igjen døren skal du få en stor klem og en håndduk til å tørke tårene med, så får det bli en blomst en annen gang.

Ha en riktig god helg, hilsen Lars.

Kommentar #64

Mette Solveig Müller

57 innlegg  4939 kommentarer

En stor

Publisert over 9 år siden

Takk til deg Lars ;)  Du har vært en god stemme her med mange interessante refleksjoner.

Men ja. Jeg kjenner at "min store ide" om å prøve å få mine meninger fram" i vennlighet", nå er avsluttet, og det står mange unge friske røster fram som vet å ivareta akkurat dette. Endog mye bedre enn jeg evnet.

Siden tollen på rosene nå er fallt ut denne uka, så får jeg strø dem rundt meg her til dere alle ;)  For dere har lært meg om så mye, og jeg går virkelig beriket ut av dette forumet.

masse hilsen mette

Kommentar #65

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

Husker du?

Publisert over 9 år siden
Mette Solveig Müller. Gå til den siterte teksten.

Men det pleier heldigvis å gå over :)

Jeg inviterte deg og Hans Petter til å hjelpe meg å knekke ei kasse øl, du ville rigtignok drikke medbrakt, men ta deg en tur når du vil, den døra er umulig å lukke ;-)

Bahaigubben din med sine teorier er varmt velkommen, skaperen (populært kalt Gud) eksisterer ikke før vi samles i godt lag, hva slike opphøyde drikker finner vi vel ut.

Kommentar #66

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

Stopp og en hal,

Publisert over 9 år siden
Mette Solveig Müller. Gå til den siterte teksten.

jeg går virkelig beriket ut av dette forumet.

går du ut av sandkassa vår mister vi en del av oss og da kommer vi aldri ut, vent til vi får tenkt oss om selv om det koster deg.

Kommentar #67

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Mette Solveig Müller. Gå til den siterte teksten.

Siden tollen på rosene nå er fallt ut denne uka, så får jeg strø dem rundt meg her til dere alle ;)

Mette,

ikke ta det til deg. Jeg liker deg som menneske og er glad for alle som kan forkynne, selv kan jeg det ikke. Leif passer litt på meg og det trenger, for han vet litt mer enn dere andre om noe jeg ikke vil innpå på nett. Min tro er at no man is an island og at dere alle har en pusslebit av det store bildet. Ikke gå fra oss. Til alle: vi må aldri mer baksnakke hverandre eller ulike trosrettninger, la oss snakke sammen!

Kommentar #68

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Tor Martinsen. Gå til den siterte teksten.

Så en stor takk til dere tre som fortjener både ros og blomster.

Å, tusen takk Tor : )

Gleder meg masse til å diskutere i fremtiden med deg. Hadde en god samtale i dag med en diakon som jobber i DNK, men hennes hjerte er i pinsemenigheten. Etter alt jeg har lært her inne var det veldig kjekt å kunne snakke om det. Vi ble sittende i en time og bare snakke tro : )

Viktig med åpen og ærlig diskusjon, da blir vi trygge på hverandre.

Ha en fin dag : )

Kommentar #69

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Svein Nyborg. Gå til den siterte teksten.

De derre arbeider altså for at alle skal få glede av frelsesgjerningen heller enn å tilbe en som gjorde noe bra for lenge siden. De har nok grepet tak i en kappeflik av skaperens kjærlighet de, "artig" som Lars uttrykker det at noen av oss forstår første del av Joh 3:16.

Svein, Babels tårn går ikke inn i himmelen men er på avgrunnens vei alene. Det er kun igjennom Kristi blod man kommer inn.

Kommentar #70

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Mette Solveig Müller. Gå til den siterte teksten.

Hei Leif Gunnar

Er det meg du sikter til med denne beskrivelsen?

Nei, det er det ikke og for å ha sagt det ser jeg ikke på mennesker men systemet og hva som ligger til grunn for det. Du er desverre "bare" ett offer for ett bedrag med vakre ord. 

Kommentar #71

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Mette Solveig Müller. Gå til den siterte teksten.

Hvis det er jeg som har gitt deg dine tanker om bahai, så må jeg virkelig be alle mennesker i hele denne vide verden om unnskyldning. - Jeg skammer meg og gråter, skal du vite. -

Men det pleier heldigvis å gå over :)

Skam deg ikke, vi gjør alle feil og erkjenner vi det og vender om, er det visdom og ikke bare kunnskap i vårt hjerte og sinn.

:-)

Kommentar #72

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

Tenk om

Publisert over 9 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.

vein, Babels tårn går ikke inn i himmelen men er på

alt er vrengt? -avgrunnen er oppover og tårnet treffer taket med en smell og alle forstår hverandre i ett nu, da fortsetter vi vel å bygge? -sammen. Vi er vel blitt så store nå at vi kan ta skeia i egen hånd, var det ikke derfor Faderen gav sønnen sitt gen?

Kommentar #73

Lars Randby

159 innlegg  5721 kommentarer

Tror jeg blir med Mette M.

Publisert over 9 år siden

For du blir så ordknapp Leif Gunnar O. at Mette M. sine vakre ord er mer fristende enn vage antydninger om noe som ikke kan utdypes med ord. For som menneske i samhandel med andre mennesker er ordet tross alt et av våre viktigste verktøy.

Lykke til videre på ferden Mette M. er du på mine kanter så er det alltid litt kaffe å få, navn og nummer finner du i katalogen på nett.

Mvh Lars

Kommentar #74

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Svein Nyborg. Gå til den siterte teksten.

Vi er vel blitt så store nå at vi kan ta skeia i egen hånd

Jeg mener vi er der nå.
Å snakke om systemene er fornuftig. Så må vi alle tåle mye av hverandre, vi er veldig ulike, men vi trenger hverandre slik som vi er. Fornuft er viktigere enn følelser. Håper vi kan snakke om verdier i andre tråder uten å kommentere hverandres ulike ståsteder, da hadde det blitt fruktbare samtaler : )

Dette er bare en sang, som jeg synes er litt god, Leif prøv, ikke tro at noe kan nå inn uten at du vil: http://www.youtube.com/watch?v=chsLPRU2fp8

Kommentar #75

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Lars Randby. Gå til den siterte teksten.

For du blir så ordknapp Leif Gunnar O. at Mette M. sine vakre ord er mer fristende enn vage antydninger om noe som ikke kan utdypes med ord.

: ) Lars, jeg tror vi kommer videre, la tiden jobbe litt nå : )

Kommentar #76

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Lars Randby. Gå til den siterte teksten.

Jeg tolker det dit hen at det er menneskerettighetene du sikter til når du nevner FN. Men hvordan mener du dette stenger ute Kristne?

Jeg følger deg heller ikke i din uttalelse: "Slik blir alle standhaftige kristne ansett som farlige

Ja, ironisk nok er det menneskerettighetene som vil gjøre at sannheten blir holdt nede.

Bare tenk på denne, Norge blant flere er ett protestantisk land med i den setting en kristen Grunnlov.  I dag kan ikke Norges grunnskole be Fader Vår og ei heller si at den eneste vei til frelse er Jesus Kristus. Det har sin årsak i menneskerettighetene og hvorfor har det gått så langt? Vel, hva lærer man om vår reelle og brutale historiske bakgrunn? Vel?

Ingenting.

Fryd og gammen? JA!

Hvorfor?

Hvorfor ser Norge på Pavedømmets Pavemakt som kristenhetens Far?  

Vet vi hva vi gjør?

NEI!

Vi lider av mangel på kunnskap, og det er fordi vi mangler tro, vi manger det sanne ene håp som eksisterer, vi mangler kjærlighet og er iskalde. Det er produktet vi sitter med.

Er det sånn at man skal tilgis fordi man ikke vet hva man gjør og derfor allikevell kan arve evig liv og med det dundre ufortrødent videre? Hvem og hva har da vunnet? Det spørsmålet er ikke rettet til deg men er verd å nevne i sammenhengen.

Sann kristendom dreier seg om en annen vei enn denne verden er og har i seg, kristendom har en tro som er av en annen verden og denne tro tilhører Guds rike. Altså tilhører man ikke denne verden., jo vi ble født her i den men vårt sinn og hjerte er ett annet sted. Hvis den kristne har sitt håp, sin tro og med det sitt sinn og hjerte her nede og i de verdslige ting er man egentlig ikke kristen men har latt seg dåre og lede av de som er her nede.

Defor skal vi heller ikke blande oss inn i politikken og tvinge religiøse lover inn i denne verdens politikk. Vi vet hvordan det går og når tiden er her vil denne verden være så forskrudd av  religiøse, voldelige, samt "frihetskjempere" og all slags forvirrende humbug for nettopp å skjule det som er sant og rett. Bibelen, Guds ord kaller dette babbel/ Babylon som betyr forvirring og forvirringen (Babylon) er det denne verdens hersker som styrer med sine tråder. Menneskets håp blir derfor FN og menneskerettighetene fordi man mangler tro, håp og kjærlighet. Man er presset og skadd, forvirret og plaget. Mennesket vil ikke være med på annet enn noe handfast når forvirringen er trengt opp i ett hjørne, da blir vi stilt på valg om man ikke har tatt valget på forhånd.

Når det gjelder menneskerettighetene så bygger de også på Luciferske bøker, brukt av FN`s medarbeidere i full viten om hva de gjør.

Oversikt:

http://amazingdiscoveries.org/S-deception_United_Nations_Muller_UNESCO_U-Thant

Mere fullstendig:

http://amazingdiscoveries.tv/media/139/226-med-the-un-and-the-occult-agenda/

Kommentar #77

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Lars Randby. Gå til den siterte teksten.

For du blir så ordknapp Leif Gunnar O. at Mette M. sine vakre ord er mer fristende enn vage antydninger om noe som ikke kan utdypes med ord.

Det er ikke meningen at du skal forstå hva jeg sier til Mette. Hun vet hva jeg står for og skjønner hun det ikke bruker hun å si fra.

Kommentar #78

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

Nydelig sang,

Publisert over 9 år siden
Lene Bernsen. Gå til den siterte teksten.

Håper vi kan snakke om verdier i andre tråder uten å kommentere hverandres ulike ståsteder, da hadde det blitt fruktbare samtaler : )

er det ikke typisk at mange som evner å gi oss troen på livet dør i alt for ung alder. Wikipedia sier Tim Hardin tydeligvis strevde for å gjøre andre til lags, døde i forsøket men etterlot seg en arv den som ønsker den kan få.

Kommentar #79

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

Veldig så opptatt

Publisert over 9 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.

kristendom har en tro som er av en annen verden

du er av denne verdens stridigheter når du innehar en tro på en annen.
Lars vil nok komme med en vakkert utskjært tankevekker, men sikkert ikke påstander som knekker frimodigheten på det syndige nivået vi tydeligvis er. Selv er jeg evig takknemlig for karakteristikken "egentlig ikke kristen" siden dengang så jeg ikke annet enn egen fortreffelighet, får si som en annen gluping sa, den klokes visdom er at han forstår hvor han er på vei, men dårens dårskap er at han bedrar seg selv -og det uten å vite det.

Men dette vet du vel ;-)

Kommentar #80

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Svein Nyborg. Gå til den siterte teksten.

strevde for å gjøre andre til lags, døde i forsøket men etterlot seg en arv den som ønsker den kan få.

: ) Ingen kan gjøre alle tillags, spør du meg må alle finne veien sin selv. Man har jo valget mellom å bruke energien sin opp og oppnå det meste av ære og berømmelse, eller man lever på en måte som inspirer andre. Da må man lære seg å takle det mennesklige kaoset, så Lars så, flott snakker om. Men for noen blir dette kaoset en tårn i det som skulle bli bra, de bruker livet på å holde andre nede ved å selv ikke tillate seg verken glede eller sorg. Da trenger de en kilde å drikke av, den kilden har vi alle inni oss, kjærlighet, når vi ikke truer men gir det gode næring så smelter hjertet. Men det jeg har smertelig lært at det finnes Svein mennesker som ikke vil være gode, de vil faktisk bare ha makt, de spiller spill. Leif vet hva han gjør og vi bør ikke legge oss oppi hans samtaler med andre. La oss leke og løpe og så kommer Leif innom våre samtaler når han vil slappe av. Men ikke la oss danse rundt noe : ) 

http://www.youtube.com/watch?v=YVHVezrKBVs&feature=related

 

Kommentar #81

Mette Solveig Müller

57 innlegg  4939 kommentarer

Vær varsom med fordommer overfor grupper

Publisert over 9 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.

Det er ikke meningen at du skal forstå hva jeg sier til Mette. Hun vet hva jeg står for og skjønner hun det ikke bruker hun å si fra

Kjære Leif Gunnar

Din kommentar krever et svar. Jeg bør si fra. - Noe jeg nok IKKE har hatt for vane i forhold til deg.

Du burde vite, at jeg anser deg som en flott kar, som har funnet mange verdifulle perler som du deler med oss andre. - Vår «nærhet», på den ene siden, - gjør avstanden du forfekter så meningsløs for meg, på den andre? - La meg prøve å forklare.

Etter dusjen i dag, da jeg sto og filte den hårde huden på mine føtter, - så måtte jeg jo erkjenne at vi mennesker får hardere hud, også følelsesmessig, med årene. Det gleder meg derfor at jeg selv er inne i en mer harmonisk livsfase enn ofte tilfelle tidlige.

Så hva er det med din argumentasjon som virket så utrolig sterkt på meg i går? Jeg var virkelig ganske satt ut, og den sårbare åpne situasjonen vi har nå om dagen, gjorde at jeg sa fra.. - Selv tåler jeg jo mye nå? - Det handler bare å holde opp mitt "indre speil", så ser jeg senderen tydeligere?

Din uttalelse i går, som fikk meg til å reagere, inneholdt noe annet. - Det var et angrep på en gruppe av originale og spennende individ, som bare har sitt fellesskap i ordene fra et enkelt menneske. Et menneske som har kommet med et budskap som forklarer Jesu kjærlighet med andre ord enn vi er vant til. - Med lover vi velger å følge eller lar være, da de er gitt oss for vår egen beskyttelse i denne verden.

Her på forumet har jeg nettopp hatt anledning til å få bekreftet min antagelse:

"Guds ord er og vil alltid forbli - det samme fra evighet til evighet."

Følelsene mine "rant over" fordi du rammet en gruppe blindt, uten kunnskap om hvem de er. Og jeg er forsvarsløs overfor det «hat» du forsøker å spre i forhold til denne gruppen. Her ligger min smerte. - Ikke minst, fordi det kanskje er mine ufullkomne ytringer som har foråsaket det?

For nå ser vi, at en manns hat alene, om det er næret av andre mennesker, er i stand til de grusomste handlinger. Det burde det vel vekke til ettertanke? - Nå ser vi nettopp hva fordommer overfor hverandre er i stand til? -

Vi må sammen bekjempe alle fordommer overfor grupper - Vi er bare enkeltindivid.

De eneste jeg ønsker å gjøre det vanskeligere for i dag, er "ordener" som lever uten innsyn utenifra.  De kan potensielt være farlige.Et dikt av Olav H. Hauge beskriver egentlig terrorens vesen ganske godt?    Det heter

"EIT KORN"

Eit korn av rettvise

slo rot i hjartet mitt, voks

og vart til ein salt eld.

Eg ofra til han og gjødde han

med feitt slakt

og elden vart ei øgle.Ta godt vare på deg selv, Leif Gunnar :) Og takk til dere alle for hyggelige hilsener.

Vennlig hilsen mette

Kommentar #82

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Mette Solveig Müller. Gå til den siterte teksten.

For nå ser vi, at en manns hat alene, om det er næret av andre mennesker, er i stand til de grusomste handlinger. Det burde det vel vekke til ettertanke? - Nå ser vi nettopp hva fordommer overfor hverandre er i stand til? -

Hei Mette,

det er godt å ha deg tilbake!

Vi må vise hverandre omsorg nå. Vi er så mange som er multikulturelle, men vi bærer det ikke utenpå men inni. Leif må ha fått sin skepsis til deres systemer fra andre enn deg! Du er virkelig flink og god : )

Ta godt vare på deg selv i dag : ) Takk for alle ganger du har støttet meg : )

No man is an island : ) 

Kommentar #83

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

En skål utbes

Publisert over 9 år siden

(alkoholfri) for et rikt og godt liv.

Kommentar #84

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Mette Solveig Müller. Gå til den siterte teksten.

Det var et angrep på en gruppe av originale og spennende individ, som bare har sitt fellesskap i ordene fra et enkelt menneske. Et menneske som har kommet med et budskap som forklarer Jesu kjærlighet med andre ord enn vi er vant til. - Med lover vi velger å følge eller lar være, da de er gitt oss for vår egen beskyttelse i denne verden.

Her på forumet har jeg nettopp hatt anledning til å få bekreftet min antagelse:

"Guds ord er og vil alltid forbli - det samme fra evighet til evighet."

Følelsene mine "rant over" fordi du rammet en gruppe blindt, uten kunnskap om hvem de er. Og jeg er forsvarsløs overfor det «hat» du forsøker å spre i forhold til denne gruppen. Her ligger min smerte. - Ikke minst, fordi det kanskje er mine ufullkomne ytringer som har foråsaket det?

Mette, det er ikke ett angrep på mennesket men systemene/ metodikken som mennesket ligger under. Jeg skriver her for at disse mennesker du anser for angrepet av meg ikke skal gå under men bli reddet fra ett bedrag, deg inkludert. Hadde jeg angrepet gruppen og deg ville jeg ikke ønsket at du skal se hva som skjer og ikke sagt noe men støttet deg i din tro og arbeid.

Det er heller ikke uten underlag men i ett holistisk helhetelig kristent bilde. Bibelen forteller hva som skal skje og tror man Guds ord så vet man hva som skal skje. Om man da undersøker dybden i denne verdens politikk og ser på dets underlag for beslutninger og fremgang kan man finne hvem og hva som står bak. Om det da stemmer med hva Guds ord sier holistisk er det ikke noe tvil Mette. 

Jeg har tidligere presentert hele bilder nøye til deg men da trekker du deg og sier du ikke kan lese, du har også fått det meste på seminarer visuelt. Dine ytringer har ingen ting med min tro å gjøre, dine ytringer bekrefter bare min tro. 

Kommentar #85

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

Er det det

Publisert over 9 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.

Jeg skriver her for at disse mennesker du anser for angrepet av meg ikke skal gå under men bli reddet fra ett bedrag,

som er ditt dypeste ønske, ja da ville jeg om jeg var deg slutte å hevde at andre går under og behøver frelse, bare ved å underforstått uttrykke en slik holdning vil mannen tråkke sin neste i trynet. Det blir liksom litt storslått når du skriver for at vi skal bli frelst, du framstår som en selvutnevnt frelser når du sier vi er på vei ned.

At du ønsker å frelse Mette har du skjult godt, men kjekt å høre, om Mette er blitt litt mere frelst av dine påstander må hun selv svare for.

Kommentar #86

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 9 år siden

Jesus Kristus er Frelseren Svein, jeg kan ikke frelse noen.

Kommentar #87

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

Ok,

Publisert over 9 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.

Jesus Kristus er Frelseren Svein, jeg kan ikke frelse noen.

da ville vi kanskje se det bedre om du lå litt lavere i det dogmatiske og fordømmende terrenget?

Kommentar #88

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 9 år siden

Føler du deg fordømt Svein? Forherd da ikke ditt hjerte.

Hilser med 4 vers:

 

Joh 8,11 Hun sa: Nei, Herre! ingen. Da sa Jesus: Heller ikke jeg fordømmer dig; gå bort, og synd ikke mere!

1 Joh 3,20-21 for om enn vårt hjerte fordømmer oss, så er Gud større enn vårt hjerte og kjenner alle ting. 21 I elskede! dersom vårt hjerte ikke fordømmer oss, da har vi frimodighet for Gud,

Apg 17,11 Men disse var av et edlere sinn enn de i Tessalonika; de tok imot ordet med all godvilje, og gransket daglig i skriftene om det var således som det blev sagt dem.

1 Pet 1,10 Om denne frelse var det profetene gransket og ransaket, de som spådde om den nåde som I skulde få, 

Kommentar #89

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

Neida slett ikke,

Publisert over 9 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.

Føler du deg fordømt Svein?

til det er dine ord for avslørende langt borte fra virkeligheten, det er nemlig slik at om ord treffer utsiden hardt, preller de av hos de som har en hard panne, men om ordene inneholder grønne friske sannheter smetter de innenfor og finner veien til det myke hjertet.
Men selvsagt om hjertene er harde vil nok dine ord falle i smak hos mykpannefolket, de liker ord med kraft som lett slår motastanderen i kne, om de da ikke møter en Goliat som har større ord.

Kommentar #90

Mette Solveig Müller

57 innlegg  4939 kommentarer

Takk

Publisert over 9 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.

Mette, det er ikke ett angrep på mennesket men systemene/ metodikken

Leif Gunnar for denne omtanken som jeg faktisk forstår at er vel ment :)  Jeg vet jo selv hvilken fantastisk glede og inspirasjon det var når troen traff meg  i hjertet. Slik jeg forstår at du og er truffet? Og Jesus deler vi på. -- Han kan nok ingen ta eiendomsrett på, for det "holistiske synet" er nettopp det som binder oss sammen :)

Men jeg tror du må innse, at mennesket som sådan, er underlagt de samme betingelser, nemlig å utvikle seg i henhold til hva min skaper har hatt av planer for meg.

Når troen kommer plutselig, og oppleves som "frelse", så er nok det fordi vi ikke var på den veien som var tiltenkt oss. Herren vet å ta vare på sine, og gi dem prøvelser i forhold til det Han har nedlagt i dem, tenker jeg? - Så jeg tror ikke du trenger å tenke på det for Ham.

Ellers tror jeg du har fått feil ideer med deg angående FN og bahai. FN er en verdslig organisasjon helt uavhengig av bahai. Bahai har rådgivende status i forhol til dem, noe som alle ikkestatlige organisasjoner har.

Menneskerettigheten av okt. 1948 er nok et uttrykk for å prøve å skape fred? At noen eventuelt kan ha funnet disse punktene innen tekster fra bahai, kan vel ikke lastes dem?

Jeg har ikke planer nå om å fortsette å skrive på VD nå, men må få denne saken litt fra hånden først. Det er varmt i bærbuskene i dag, så det er godt å kjøle seg litt inne :)

masse hilsen mette

PS Du skriver et sted og spør om jeg er frelst av Sveins påstander? - Du har nok ikke forstått, at min "frelsesdag" skriver seg fra 1991. (litt dumt formulert men skitt la gå :)))- Det jeg søker i forumet her, er å finne hvordan de svarene dere andre har funnet som passer med mine. Her har Sveins kommentarer vært riktig spennende DS

Kommentar #91

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Mette Solveig Müller. Gå til den siterte teksten.

Ellers tror jeg du har fått feil ideer med deg angående FN og bahai. FN er en verdslig organisasjon helt uavhengig av bahai. Bahai har rådgivende status i forhol til dem, noe som alle ikkestatlige organisasjoner har.

Jesus presenterer En vei og den går igjennom den dør Han har gått igjennom. Om noen sier de er fra Han så skal vi ikke tro de om de ikke peker samme vei og det gjør IKKE Bahai.

Jeg er klar over at Bahai har eget bønnerom i FN huset og at Bahai er den med størst innflytelse der inne av alle religioner. Ellers kan du jo se de linker jeg har gitt.

Bahai er en vei Jesus advarer kraftig imot og alle som lærer bort andre veier enn Hans har det bedre med en kvernestein rundt sin hals på havet. Det er harde ord men likefullt de alvorlige godt begrunnede fakta.

Derfor enes vi ikke på denne du sa, på noen som helst måte: "Og Jesus deler vi på. -- Han kan nok ingen ta eiendomsrett på, for det "holistiske synet" er nettopp det som binder oss sammen :)"

Ellers ønsker jeg deg lykke til Mette.

Kommentar #92

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Mette Solveig Müller. Gå til den siterte teksten.

PS Du skriver et sted og spør om jeg er frelst av Sveins påstander?

Det kan jeg ikke huske jeg har spurt omvog skjønner heller ikke poenget i å spørre om  noe slikt.

Kommentar #93

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden

Leif og Mette,

jeg vil si at å diskutere med dere begge er kjekt! At dere velger å krangle om hvem som har rett, huff det har vi nok av. Dere må begge godta at dere er ulike og slutte å provosere hverandre.
Når vi diskuterer verdier er det ikke viktig hvor ståstedet er fra, vi vet ikke hvem som når frem.

Vær som dere er og vær stolt av det : )

Fin dag til dere begge.

Ps: FN er vel et konsept som ikke funker så bra i virkeligheten, men teorien var nok bra.

Kommentar #94

Mette Solveig Müller

57 innlegg  4939 kommentarer

Min feil

Publisert over 9 år siden

Hei Leif Gunnar

Beklager   feil fra min side ;) Det var omvendt. - Svein som spurte deg: "At du ønsker å frelse Mette har du skjult godt, men kjekt å høre, om Mette er blitt litt mere frelst av dine påstander må hun selv svare for."

Begge har dere tilført meg mye ;)

Jeg sier takk for samtalen nå.  - Lykke til videre Leif Gunnar

med vennlig hlsen mette

Kommentar #95

Mette Solveig Müller

57 innlegg  4939 kommentarer

.

Publisert over 9 år siden
Lene Bernsen. Gå til den siterte teksten.

At dere velger å krangle om hvem som har rett, huff det har vi nok av. Dere må begge godta at dere er ulike og slutte å provosere hverandre.

?    ........................................

Kommentar #96

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Lene Bernsen. Gå til den siterte teksten.

jeg vil si at å diskutere med dere begge er kjekt! At dere velger å krangle om hvem som har rett, huff det har vi nok av. Dere må begge godta at dere er ulike og slutte å provosere hverandre.
Når vi diskuterer verdier er det ikke viktig hvor ståstedet er fra, vi vet ikke hvem som når frem.

Vær som dere er og vær stolt av det : )

Fin dag til dere begge.

Takk for det og i like måte.

Tja, jeg vet ikke om jeg iallefall krangler om hvem som har rett. Jeg sier ikke at Mettte har feil fra der hun er men jeg sier at veien er feil. Jeg har selv vært på kraftig feil vei og undergangen nær men jeg var der fordi det var rett og hadde jeg ikke vært der hadde ikke Gud kunnet gitt meg rett, så jeg kunne se og med det frelst meg. Det vi må gjøre hvorenn vi er, er å erkjenne sannheten. Først da kan vi se realitetene.  

Tenk at om jeg og alle hadde sluttet å diskutere det vi tror på og bare sluppet fritt alle trosretninger uten å påpeke og grunngi at kanskje foreksempel omskjærelse er feil. Jeg respekterer Mette men det betyr ikke at jeg ikke skal si fra om hun da foreksempel står i fare. På samme måte sier jeg ifra om homofile og de som omskjærer jenter men jeg griper ikke inn og fengsler/ nekter de noe. Selv om omskjærelse av jenter bør stoppes og når det gjelder homofiles resaksjoner så blir jo de provoserte bare man har en annen mening enn de. Det betyr ikke at de homofiles rettgheter skal stoppe ytringer og meninger som går dem imot. Jeg godtar de jeg men jeg godtar ikke at de skal presse meg til å ikke si og tro det at de da ikke får del i Guds rike fordi det strider imot rett ferd og universets lover.

Det blir imidlertid totalt feil å være stolt av annet enn Jesu tro og Ham. 

Ha du også en velsignet ettermiddag/ kveld. :-)

Kommentar #97

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Mette Solveig Müller. Gå til den siterte teksten.

Jeg sier takk for samtalen nå.

:-)

Takker.

Kommentar #98

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.

Ha du også en velsignet ettermiddag/ kveld. :-)

Takk og veldig koselig av deg  : )

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere