Kristian Kahrs

109

Angrepet på alt jeg står for

Publisert: 27. jul 2011

I dag fikk jeg et sjokk da jeg så at mitt innlegg Angrepet på alt jeg står for ikke lenger eksisterer. Dette var et meget nødvendig innlegg fordi vi ser en tendens til at mange prøver å legge skylden på angrepene i Oslo og på Utøya på de som er innvandringsskeptiske.

Riktignok har  Jon Magne Lund har stoppet debatten på innlegget til Olav Rune Ekeland Bastrup,  Faren kom innenfra, men dette innlegget er fremdeles hovedinnlegg på VD, og dermed er Vårt Lands redaksjon medansvarlig for det forsurede debattklimaet.

Jeg krever en forklaring fra redaksjonen i Vårt Land. Heldigvis hadde jeg en kopi av det opprinnelige innlegget. Her kommer det igjen:

Jeg bærer på et sinne mot Anders Behring Breivik fordi han angrep vårt demokrati, ytringsfrihet, trygghet og alt jeg står for på en grusom måte, og derfor er vi nå alle AUFere, uansett hva vi måtte mene om definisjoner på rasisme og fordeler og ulemper med det multikulturelle samfunnet.

Arbeiderpartiet, AUF, de som er direkte berørt og deres familier og venner har min dypeste medfølelse. Derfor er det også lett å være enig med AUFs leder Eskil Pedersen når han sier følgende. – I dag må vi ta vare på våre kamerater, de vi er så glad i. AUF lar seg ikke true til taushet. Vi møter dette hatefulle, ufattelige angrepet med følgende beskjed: «AUF og AUFs ideer lever videre som de alltid har gjort. Vi gir oss ikke i kampen for det vi tror på. Vi skal tilbake på Utøya».

Selv om AUF er meningsmotstandere i mye av det de står for, vil jeg stå sammen med dem i å kjempe for vårt demokrati og vår ytringsfrihet. Jeg håper at dette forferdelige terrorangrepet lager nye allianser, til tross for meningsforskjeller i viktige spørsmål.

En mann som på en så kaldblodig henretter ungdommer som brenner for demokratisk politisk arbeid kan ikke forklares med at han som så mange andre har uttalt seg kritisk om det multikulturelle samfunnet; bare en fullstendig gal og forskrudd mann kunne være i stand til noe slik. La oss være forsiktig med å mistenkeliggjøre alle som er kritiske til måten vi takler disse spørsmålene på.

Selvfølgelig vil angrepene fra Breivik endre trusselvurderingene og PSTs fokus, men det er en grunn å være enige med dem når de har ment de høyreekstreme miljøene har vært marginale. Så langt tyder mye på at Breivik planla og gjennomførte sine avskyelige handlinger alene, men selvfølgelig vil jeg støtte politiet hvis det ligger andre høyreekstreme krefter bak disse angrepene.

Men jeg frykter debatten som allerede har startet mindre enn et døgn etter det forferdelige angrepet på Utøya, og jeg er redd for ytringsfriheten i disse spørsmålene. Her skriver for eksempel Helge Øgrim kommentaren Skremmende hat hvor han ikke sparer på adjektivene i sin karakteristikk av Hans Rustad og document.no.

Document.no er et innvandringsfiendtlig forum som etter hvert har utviklet seg til et arnested for galopperende muslimfrykt, dystopiske forestillinger om sivilisasjonens og frihetens undergang og politiske vrangforestillinger om hvordan politikere og medier sammensverger seg for å gjøre dette mulig
, skriver han blant annet.

Her på VD ser vi også at Olav Rune Ekeland Bastrup skriver innlegget Faren kom innenfra hvor han prøver å legge skyld på nettstedet document.no, selv om han bruker snedige retoriske virkemidler for å skjule dette. Ekeland Bastrup går langt i å gi innvandringsskeptikere på Document og andre debattsteder skylden for å ha skapt en atmosfære som har hjulpet Breivik:

På hvilken måte kan den antiislamske og halv- og helrasistiske retorikken som har florert overalt på Internett, ikke minst på nettstedet document.no, men også her på dette forum, sies å være hat- og dermed også voldsfremmende?
spør Ekeland Bastrup.

Ekeland Bastrup er uten tvil en meget kunnskapsrik mann, men hans troverdighet reduseres når han bruker så sterk retorikk som han gjør. La oss ha en fri og fordomsfull debatt om det flerkulturelle samfunnet uten stadige rasismebeskyldninger. 

Den eneste som er ansvarlig for angrepene i Oslo og på Utøya er Anders Behring Breivik og de som eventuelt har konspirert sammen med han. 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Martin Drange

126 innlegg  1114 kommentarer

100 prosent enig

Publisert over 9 år siden

Og jeg vil bare gjenta at her støtter jeg deg hundre prosent, Kristian. Jeg synes også at det er viktig og nødvendig av Vårt Land forklarer seg.

Kommentar #2

Jan-Aage Torp

47 innlegg  653 kommentarer

Nå skjønner jeg lite.,..

Publisert over 9 år siden

Jeg har nå for første gang lest Kristian Kahrs (slettede) innlegg, og jeg har lest Olav Rune Ekeland Bastrups innlegg. Begge skriver frimodig og utfordrende.

Men hvis Verdidebatts redaksjon har slettet det ene, men ikke det andre, da skjønner jeg lite... Og attpåtil fremhever det ene, men ikke det andre...

En fullstendig debattpause synes for meg å være helt nødvendig. Hvis redaksjonen skal vurdere gehalten til det ene kontra det andre på denne måten, da er jeg redd det blir grunnlag for mye berettiget frustrasjon.

Kommentar #3

Håkon Andreas Hestenes

1 innlegg  131 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Kristian Kahrs. Gå til den siterte teksten.

I dag fikk jeg et sjokk da jeg så at mitt innlegg

Det forsvant i går kveld mellom 11 og 12 engang, hadde skrevet ferdig en kommentar da innlegget plutselig var borte. Litt ergerlig da jeg aldri fikk svart for meg. 

Hvis dette er en bevisst handling fra redaksjonen er det et dårlig tegn. Men foreløpig velger jeg ikke å tro det.

Kommentar #4

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Eg meiner at

Publisert over 9 år siden
Kristian Kahrs. Gå til den siterte teksten.

I dag fikk jeg et sjokk da jeg så at mitt innlegg

du som trådstartar lufta balanserte og rasjonelle tankar på ein velformulert måte, som fekk fram det sjokk vi som norske borgarar kjende der og då.

Kvifor heile tråden er fjerna, er for meg ei gåte. Kan hende der var kommentarar som var uheldige og måtte lukast vekk. Eg fylgde berre sporadisk med på tråden. Kan hende er det mangel på resursar som gjer at moderator driv "kollektiv avstraffelse"?

Kommentar #5

Olav Rune Ekeland Bastrup

100 innlegg  2613 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Kristian Kahrs. Gå til den siterte teksten.

Her på VD ser vi også at Olav Rune Ekeland Bastrup skriver innlegget Faren kom innenfra hvor han prøver å legge skyld på nettstedet document.no, selv om han bruker snedige retoriske virkemidler for å skjule dette. Ekeland Bastrup går langt i å gi innvandringsskeptikere på Document og andre debattsteder skylden for å ha skapt en atmosfære som har hjulpet Breivik

Det du her skriver, Kahrs, er med respekt å melde det rene skjære vås!

Kommentar #6

Tor-Olav Foss Baldersheim

77 innlegg  1162 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Olav Rune Ekeland Bastrup. Gå til den siterte teksten.

Det du her skriver, Kahrs, er med respekt å melde det rene skjære vås!

Jeg leste innlegget ditt på samme måte som Kahrs. Se på forsiden av Verdidebatt nå:

Faren kom innenfra

Anders Behring Breivik var aktiv skribent på nettstedet document.no, som ofte blir referert til her på dette forum, og med mange av de samme bidragsytere. 

Kommentar #7

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden

Er det ikke slik det må fungere?

Kan VD ha alt bare liggende?

At det er en høy gjennomsnitts hastighet betyr at man er med når man er her. Synes det høres normalt ut jeg!

Kommentar #8

Kristian Kahrs

109 innlegg  2165 kommentarer

Antydningens kunst

Publisert over 9 år siden
Olav Rune Ekeland Bastrup. Gå til den siterte teksten.

Det du her skriver, Kahrs, er med respekt å melde det rene skjære vås!

Ekeland Bastrup bruker sterke ord som han ikke nødvendigvis har dekning for. I denne sammenhengen kan det være lurt å vise til Per Anfindsens  Kommentar #79 i tråden Faren kom innenfra hvor han avslører de manipulerende retoriske virkemidlene Ekeland Bastrup har brukt i det siste. Jeg har hatt stor respekt for Ekeland Bastrup, men i det siste har den sinte tonen i hans innlegg og hans trang til å definere sine meningsmotstandere som rasister gjort at hans troverdighet har fått en bulk.

Et lite sitat fra Anfindsen:

Der Gule i hovedsak bruker blanke våpen, sniker OREB rundt med gift. Skjult bak en blank og fin kappe av humanisme og solidaritet med svake, spesialiserer han seg i antydningens kunst, det halvt sagte og halvt usagte. Og det han antyder om kreti og pleti er ikke alltid pent

Kommentar #9

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Kristian Kahrs. Gå til den siterte teksten.

Der Gule i hovedsak bruker blanke våpen, sniker OREB rundt med gift. Skjult bak en blank og fin kappe av humanisme og solidaritet med svake, spesialiserer han seg i antydningens kunst, det halvt sagte og halvt usagte. Og det han antyder om kreti og pleti er ikke alltid pent.

? Hva er det du vil nå Kahrs? Alliere deg med noen for å få tråden din tilbake?

Alle feiler, hvis du skal lage en historie om meg fra jeg står opp til jeg legger meg med kraftige adjektiver, hm, det kunne blitt hefftig. Noen tanker er best inni hodet.

Folk er utmattet av sorg nå. Vis stor sinn. Stå på egne bein, du er mer enn god nok som du er!

Kommentar #10

Kristian Kahrs

109 innlegg  2165 kommentarer

Sammen i sorgen

Publisert over 9 år siden
Lene Bernsen. Gå til den siterte teksten.

Folk er utmattet av sorg nå. Vis stor sinn. Stå på egne bein, du er mer enn god nok som du er!

Bernsen, jeg forstår heller ikke hva du vil oppnå med denne kommentaren. Ja, det viktigste nå er at alle nordmenn kan være sammen i sorgen uten at en gruppe skal få urimelige beskyldninger mot seg. Ingen, absolutt ingen har gitt grobunn til denne type avskyelige voldshandlinger som Anders Behring Breivik har stått for. Det er ikke jeg som har lagt opp til denne konfrontasjonen, men jeg blir provosert når ikke de som er mer skeptiske til innvandring og de flerkulturelle samfunnet ikke skal få lov til å dele den samme sorgen.

Kommentar #11

Olav Rune Ekeland Bastrup

100 innlegg  2613 kommentarer

Skyt ikke på budbringeren

Publisert over 9 år siden
Tor-Olav Foss Baldersheim. Gå til den siterte teksten.

Jeg leste innlegget ditt på samme måte som Kahrs.

Det eneste jeg er villig til å vurdere selvkritisk er "timingen" for publisering, da vi alle var i en sjokktilstand som neppe gav de beste forutsetninger for en rolig debatt. Det burde jeg ha forutsett. Men ganske utrettelig forsøkte jeg å holde fokuset på det som var og er et hovedpoeng - at den konflikt- og fiendebaserte tenkning som i varierende grad er noe karkateristisk for høyreorienterte ideologier av ulike avskygninger, under visse omstendigheter har et voldspotensiale i seg. Denne type tenkning er i meget uttalt grad representert bl.a. på document.no. Det er et faktum, ingen har tilbakevist det, og er man nå fortvilet og omtåket pga denne tingenes tilstand, så rett ikke raseriet mot budbringeren!

Dette nekter Kahrs å forholde seg til. Ikke med en halv setning har han imøtegått meg på dette saklige utgangspunktet. Ved å legge inn som premiss at jeg driver med "retoriske knep", får han det til å se ut slik som det fra hans posisjon er mest bekvemt å se det, og unnslipper dermed selve debatten om sak. Dét er uredelig, det. For uten dette premisset om at jeg driver med "retoriske knep", faller alt Kahrs har å fare med til temaet sammen som et korthus. Premisset om at jeg driver med "retoriske knep" er det eneste han har for å kunne holde skansen. Det Kahrs da gjør, er å hisse opp til ytterligere polarisering og bitterhet, hvor vi egentlig ikke debatterer noe som helst, men bare står i hver vår krok og roper uten at det er ørens lyd å få for noen.

Kommentar #12

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Kristian Kahrs. Gå til den siterte teksten.

jeg forstår heller ikke hva du vil oppnå med denne kommentaren.

Hei Kristian,

det jeg vil oppnå er å få deg ut av den følelsen du har av å være provosert. Grunnen er at mye av det du skriver leser annser jeg som svært fornuftig. Når du lar deg inspirere så klarer du å tenke selv. Akkurat nå så ikke forvent noen normal debatt. Vi lever i et demokatri, og hva valg resultatet blir er helt uvist. Oppi dette så er det mange som opplever å bli tatt til inntekt for noe, men alle velger det selv.

Selv fikk jeg skreket til meg at jødene er de værste på åpen gate. Det er så mye rart som skjer akkurat nå. Ta godt vare på deg selv. Ikke ta noen valg akkurat nå, vi er i sjokk.

Legger ved en god sang til deg:

http://www.youtube.com/watch?v=6h8kR1SRVNc

Ha en fin dag, Kristian : )

Kommentar #13

Olav Rune Ekeland Bastrup

100 innlegg  2613 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Kristian Kahrs. Gå til den siterte teksten.

Ekeland Bastrup bruker sterke ord som han ikke nødvendigvis har dekning for. I denne sammenhengen kan det være lurt å vise til Per Anfindsens

Jeg skjelver av fristelse til å bruke noen av de sterkeste ord i språket, Kahrs. Jeg avstår fra det i kristelighetens navn. Men du skal vite at jeg er sint!

Kommentar #14

Heidi Terese Vangen

66 innlegg  1462 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Kristian Kahrs. Gå til den siterte teksten.

Ingen, absolutt ingen har gitt grobunn til denne type avskyelige voldshandlinger som Anders Behring Breivik har stått for.

Ingen fungerer i et vakuum. I stedet for å stå steilt på at ingen har gitt grobunn for fredagens terrorhandlinger, kan vi ikke heller prøve å finne ut av hva vi kanskje har gjort og hva vi kanskje kunne gjort bedre?

Kommentar #15

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Olav Rune Ekeland Bastrup. Gå til den siterte teksten.

Jeg skjelver av fristelse til å bruke noen av de sterkeste ord i språket, Kahrs. Jeg avstår fra det i kristelighetens navn. Men du skal vite at jeg er sint!

Olav Rune, 

vær så snill slapp litt av nå.

Vi styrer kun oss selv, hva andre måtte finne på i denne stund for vi la stå for deres egen regning.

I mine øyne har du handlet rett!

Selv prøver jeg desperat å snakke ned folk så godt det lar seg gjøre, men jeg feiler hele tiden selv, dette er grusomt, vil våkne av marerittet, men vi må stå på!

Ønsker deg en så god dag du kan ha!

Vi står sammen!

Kommentar #16

Tor-Olav Foss Baldersheim

77 innlegg  1162 kommentarer

Publisert over 9 år siden

@Bastrup

Vi hadde tilløp til diskusjoner om dette i går, før debatten ble fragmentert og stengt. At tidsånden og samfunnsklimaet har vært med å pøvirke Breivk er klart, men det ble veldig voldsomt når vi har hatt tidenes massemord og i første setning på forsiden, fremheves et nettsted og til og med under overskriften "faren kom innenfra."

Det hele blir et speilbilde av Fjordmans skriverier om at det politikerne og særlig de på venstresiden som er fienden. Verken du eller han mener det som dere skriver som oppfordring til vold, men i de gjeldende kontektster blir det veldig aggressivt og mennesker uten dømmekraft og sperrer, kan finne på galskap.

Jeg tror deg når du skriver at det var dårlig timing og jeg skjønner at det brant inni deg når du skrev det. Jeg må likevel få lov til å si at det kunne vært skrevet på en mer indirekte og dempet måte.

Ellers har jeg lyst til å anbefale denne lenken fra 2006, om tidsånden vår:

http://www.philosophynow.org/issue58/The_Death_of_Postmodernism_And_Beyond 

Kommentar #17

Martin Drange

126 innlegg  1114 kommentarer

Feilen din

Publisert over 9 år siden
Olav Rune Ekeland Bastrup. Gå til den siterte teksten.

Men ganske utrettelig forsøkte jeg å holde fokuset på det som var og er et hovedpoeng - at den konflikt- og fiendebaserte tenkning som i varierende grad er noe karkateristisk for høyreorienterte ideologier av ulike avskygninger, under visse omstendigheter har et voldspotensiale i seg. Denne type tenkning er i meget uttalt grad representert bl.a. på document.no. Det er et faktum

Men det er akkurat her du gjør en stor feil, Olav. 

Du snakker om "høyreorienterte" ideologier, som om alle de på nettet som har ytret seg om problemer islamisme og en del innvandring medfører, er mennesker som ligger på noen politisk høyreside. Sannheten er vel snarere tvert i mot at disse menneskene finnes i alle mulige partier. 

At man også advarer mot det man mener er et økende konflikt-nivå, som mange av dem gjør, betyr heller ikke nødvendigvis at de ønsker konflikt som innbefatter vold. Kanskje flere til og med mener det de selv sier, at de ikke ønsker større konflikter og større spenninger mellom folkegrupper slik det allerede er i dag? 

Document.no er seg sitt ansvar bevisst. De har bestemt seg for å bli strengere med utluking av negative kommentarer. Jeg har enda til gode å se en eneste islam og/eller innvandrings-restriktiv blogg som støtter Anders Behring Breivik. Jeg har sett en unison og klar avstandtagen til ABB fra innvandringsrestriktive partier i hele Europa - og det skulle da bare mangle også.

Du burde forstå at det er svært provoserende for disse menneskene at du tillegger dem et eneste snev av ansvarlighet for ABBs holdninger. Det er veldig ufint av deg, og mitt håp er at du innser dette.

Jeg kan imidlertid si at mange av oss som debatter på nettet, uansett hvilken side vi står på i ulike saker, kan bli flinkere til å ordlegge oss på en fruktbar måte som byr til dialog - i stedet for at vi kverulerer med splittende retorikk.

Kommentar #18

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Tor-Olav Foss Baldersheim. Gå til den siterte teksten.

Jeg tror deg når du skriver at det var dårlig timing og jeg skjønner at det brant inni deg når du skrev det. Jeg må likevel få lov til å si at det kunne vært skrevet på en mer indirekte og dempet måte.

Klart du har rett til å skrive det. Men ikke kreve at andre skal støtte deg.

Ikke bland Ap inn i enkelt individers syn her inne, samme som et enkelt individ ikke sitter med sannheten på hvordan alle kristne har det. Når debatten blir opphetet så bør vi alle varsle, uansett om vi er for eller i mot saken men pga for het tone. 

Verdi debatten kan ikke lastes for vår uforstand, da viser vi ikke oss som voksne.

Å bli provosert er ingen god grunn til å æreskjelle noen! Vi må begynne med oss selv først og fremst!

Ha en fin dag Tor-Olav

Kommentar #19

Asbjørn Bergs1g

61 innlegg  1513 kommentarer

anstendighet

Publisert over 9 år siden

anstendighet ...er kanskje et ord å minne oss alle på,  spesielt med tanke på at pårørede ennå ikke har fått sine døde hjem.....

Kommentar #20

Kristian Kahrs

109 innlegg  2165 kommentarer

Om å være sint

Publisert over 9 år siden
Olav Rune Ekeland Bastrup. Gå til den siterte teksten.

Jeg skjelver av fristelse til å bruke noen av de sterkeste ord i språket, Kahrs. Jeg avstår fra det i kristelighetens navn. Men du skal vite at jeg er sint!

Jeg skal selvfølgelig ikke ta fra Ekeland Bastrup retten til å være sint, men jeg tror ikke det er veldig fruktbart for den videre debatten å la følelsene regjere det vi skriver på denne måten. For min del har jeg kjent etter om jeg er spesielt sint eller provosert, og sint er jeg i alle fall ikke. Kanskje jeg kan karakteriseres som provosert, men først og fremst er det en følelse av oppgitthet fordi det har blitt lagt opp til en debatt hvor andre enn ABB skal være syndebukker. Her er det nødvendig å foreta en nærmere analyse av Ekeland Bastrups retorikk. Når han selv innrømmer å skjelve av fristelse til å bruke noen av de sterkeste ord i språket, er dette neppe det beste utgangspunktet for en konstruktiv debatt.

Ellers vil jeg berømme Drange for å påpeke at disse tragiske hendelsene også vil få konsekvenser for document.no. Debatten i Norge vil forandre karakter, og vi er ikke de samme som vi var før 22. juli. Nå har vi alle sett en ondskap vi ikke trodde var mulig, men løsningen er ikke mer ondskap men mer kjærlighet og omtanke for hverandre.

Og jeg venter fremdeles i spenning fra en tilbakemelding og forklaring fra VL redaksjonen. Hvis de vil ha bedre kontakt med leserne, må det forventes at de ansvarlige redaktørene har en bedre dialog med oss enn det de viser i disse dager, og generelt på VD.

Kommentar #21

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Asbjørn Bergs1g. Gå til den siterte teksten.

anstendighet ...er kanskje et ord å minne oss alle på,

Takk Asbjørn : )

det er helt grusomt fatter, det ikke, at hat kan være så sterkt.

God sang til deg:

http://www.youtube.com/watch?v=cmuPJvr89Jw    

Kommentar #22

Olav Rune Ekeland Bastrup

100 innlegg  2613 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Kristian Kahrs. Gå til den siterte teksten.

Jeg skal selvfølgelig ikke ta fra Ekeland Bastrup retten til å være sint, men jeg tror ikke det er veldig fruktbart for den videre debatten å la følelsene regjere det vi skriver på denne måten.

Jeg burde kanskje lagt til at jeg ikke bare er sint, men anser deg, Kahrs, for å oppføre deg med adjektiver jeg ikke skal nevne. Om det er fruktbar debatt du vil ha, så har du gitt et bravurbidrag til å gjøre den ufruktbar, for ennå IKKE MED EN HALV SETNING har du imøtegått meg på et eneste punkt hva angår det saklige anliggende jeg hadde. Du har ett eneste kort, Kahrs, og det står alt og faller på, og ellers har du bare slemme ord, nemlig at jeg er manipulatorisk og driver med skitne knep. Det kan virke som du pleier for tett omgang med machomenn der nede i ditt serbiske refugium.

Jeg vurderer nå trekke meg fra Verdidebatt med varig virkning. Å operere på et forum med folk som Kristian Kahrs ravende rundt, er mer enn jeg har helse til.

Kommentar #23

Jon Magne Lund

396 innlegg  75 kommentarer

Beklager, Kahrs

Publisert over 9 år siden

Vi har hatt litt problemer med teknikken, men her har det åpenbart skjedd en feil sent i går kveld en gang. Det var ikke meningen å slette ditt innlegg. Fint at du har lagt det ut på nytt, selv om debatten etter innlegget til Ekeland Bastrup er stoppet.

Beklager!

Jon Magne Lund

Kommentar #24

Jan-Aage Torp

47 innlegg  653 kommentarer

Nå ble jeg glad!

Publisert over 9 år siden
Jon Magne Lund. Gå til den siterte teksten.

Vi har hatt litt problemer med teknikken, men her har det åpenbart skjedd en feil sent i går kveld en gang. Det var ikke meningen å slette ditt innlegg. Fint at du har lagt det ut på nytt, selv om debatten etter innlegget til Ekeland Bastrup er stoppet.

Beklager!

Jon Magne Lund

Nå ble jeg glad!

Kommentar #25

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden

Det var det jeg trodde, vi er ekstra følsomme akkurat nå.

Håper harde ord som har falt her inne kan tilgies og at vi alle prøver å bygge forståelse og broer. Vi kan ikke vinne mennesker.

Kommentar #26

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Ny start?

Publisert over 9 år siden

Til Kahrs, Ekeland Bastrup (og andre):  Jeg vil gjerne anbefale den interessante og velformulerte analysen til Olaf Eggestad i innlegget "Aversjonens og forenklingens estetikk".  En mulig ny start?

http://www.verdidebatt.no/debatt/cat1/subcat6/thread162811/#post_162811

Kommentar #27

Tor-Olav Foss Baldersheim

77 innlegg  1162 kommentarer

Publisert over 9 år siden

@Lene B

Jeg skjønner ikke hvor du vil hen. 

Kommentar #28

Tor-Olav Foss Baldersheim

77 innlegg  1162 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Lene Bernsen. Gå til den siterte teksten.

Klart du har rett til å skrive det. Men ikke kreve at andre skal støtte deg.

Ikke bland Ap inn i enkelt individers syn her inne, samme som et enkelt individ ikke sitter med sannheten på hvordan alle kristne har det. Når debatten blir opphetet så bør vi alle varsle, uansett om vi er for eller i mot saken men pga for het tone.

Jeg skjønner virkelig ikke hvordan du leser innlegg mitt. Vi har nettopp hatt en massakre og i forkant av den var det retorikk som beskrev AP som fienden. Når da Bastrup skriver at faren kom innenfra, samtidig som det meldes av debattanter tett på nettstedet at hatmailen hagler, så mener jeg også han må være dempet.

Den generelle debatten om debatten er viktig, men det må være en dempet tone nå en stund fremover. Det er alt. Jeg ble ikke provosert. Det var ingen æreskjælling og jeg har da overhodet ikke ment å blande inn AP. Overhodet ikke!

Jeg mener, så sent som for ti minutter siden snakket jeg med en vakker ung jente som skulle ha vært på Utøya...

Kommentar #29

Tor-Olav Foss Baldersheim

77 innlegg  1162 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Olav Rune Ekeland Bastrup. Gå til den siterte teksten.

Jeg burde kanskje lagt til at jeg ikke bare er sint, men anser deg, Kahrs, for å oppføre deg med adjektiver jeg ikke skal nevne. Om det er fruktbar debatt du vil ha, så har du gitt et bravurbidrag til å gjøre den ufruktbar, for ennå IKKE MED EN HALV SETNING har du imøtegått meg på et eneste punkt hva angår det saklige anliggende jeg hadde. Du har ett eneste kort, Kahrs, og det står alt og faller på, og ellers har du bare slemme ord, nemlig at jeg er manipulatorisk og driver med skitne knep. Det kan virke som du pleier for tett omgang med machomenn der nede i ditt serbiske refugium.

Jeg vurderer nå trekke meg fra Verdidebatt med varig virkning. Å operere på et forum med folk som Kristian Kahrs ravende rundt, er mer enn jeg har helse til

Vær så snill. Ta en timeout, men la det bli med det.

Det er mye vonde følelser ute og går nå.

Kommentar #30

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Tor-Olav Foss Baldersheim. Gå til den siterte teksten.

Jeg mener, så sent som for ti minutter siden snakket jeg med en vakker ung jente som skulle ha vært på Utøya...

: ) Godt å høre, jeg missforstod deg, beklager : )

Hun som er på forsiden av BA er datteren til en jeg setter veldig stor pris på i Fana Ap.
Normalt hadde jeg blitt helt satt ut av forsiden, nå er jeg bare tom og gjør daglige rutiner.

Kommentar #31

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

Kan jeg få lov?

Publisert over 9 år siden
Olav Rune Ekeland Bastrup. Gå til den siterte teksten.

for ennå IKKE MED EN HALV SETNING har du imøtegått meg på et eneste punkt hva angår det saklige anliggende jeg hadde.

Viser også tilKommentar #71 i din tråd der du hevder faren kom(mer) innenifra.

Bokstavene i () er mine, kan og nevne at i kommentar71 spør jeg "hvor lenge skal vi beskylde andre for det vi selv gjør?"

Du avslører at du har forankring i det beste av katolsk og protestantisk kristendom, noe du selvsagt får lov til å fortsette med, det er heller ikke din person jeg ønsker å imøtegå, til det oppfattes du av meg for rettroende.
Naiv som jeg er trodde jeg alle som kaller seg kristne innehar det åndelige gangsynet som kristendommen har påberopt seg å gi sine disipler, fortell meg Olav Rune, ser du el ser du ikke at vi alle er skyldige i det som skjer?

Må kanskje repetere enkelte Bibelske teorier, slik at vi ikke misforstår hverandre; "alle er vi ett", "vi er ett legeme", "all skyld er sonet", "når du er tilgitt mye er du skyldig å tilgi din medtjener", “du skal tilgi, ikke 7 gng, men 7x70”. Kan også vise til Mt.18:25 flg, og Mt.5:22, i vers 22 får leseren høre at å vurdere en brors absurde gjerninger uavhengig av helheten, kvalifiserer til ..ja sjekk selv. Når Bibelens teorier er lest og studert i generasjoner så bør tilhengerne, i dette tilfellet jeg og du, ha fått med seg at alle er vi brødre, det påpekes gang på gang at vi, Mennesket, er skaperens ypperste produkt og ikke kan foreta oss noe som helst uten at det, godt el ondt, går ut over andre, og at det hver enkelt av oss gjør er et uttrykk for hvordan vi, Mennesket, dypest sett er. Det som skjer med oss er hvordan vi så langt har kommet.

Slik som Jens Stoltenberg har oppført og ordlagt seg i de siste dagene, så finner jeg ingen i den kristne verden å sammenligne med når det kommer til å snu det andre kinnet til, kanskje bortsett fra kristendommens forbilde.

Du må gjerne avkreve meg ytterligere presiseringer slik at misforståelser i ordbruken fjernes, men ser du virkelig ikke at vi er en bitteliten klode med et ørlite menneskekryp, som bestående av 7 milliarder celler er avhengig av åpen kommunikasjon for å kunne samhandle til alles gode?

Vi kan ikke gi en enkelt skylden for det vi opplever, når vi har fått nøklene og all makt i himmel og på jord til å ta vare på og videreutvikle oss.

Egentlig imøtegår jeg vel ingen ting, kanskje bare prøver for meg selv å se det fra en annen side.

Kommentar #32

Tor-Olav Foss Baldersheim

77 innlegg  1162 kommentarer

Publisert over 9 år siden

@Lene

Kondolerer. Det er mye trist nå.

Og takk for at du sier fra. Da kan jeg få oppklart misforståelser. Jeg prøver å være mye mer forsiktig enn vanlig, først og fremst fordi jeg vet at mange har det vondt og fordi det bør være tid for ettertanke.

Kommentar #33

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Tor-Olav Foss Baldersheim. Gå til den siterte teksten.

Jeg prøver å være mye mer forsiktig enn vanlig, både fordi jeg vet at mange har det vondt og fordi jeg rett og slett ikke har appetitt.

: ) Du er snill : )

Er medlem av MIFF også og opplever en suppe av dimensjoner. Jødene er helt i panikk og selv prøver jeg å være humanist oppi dette. Alle vet jo at drapsmannen var pro-Israel. Lover deg ingen jøder støtter høyreekstremister. Å drive å skylde på hverandre er vel et tegn på at vi er slitne og skuffet. Vi i Ap trodde at vi hadde snudd godt i forhold til å være lydhøre og ikke provosere. Tor Olav aldri i min villeste fantasi hadde jeg trodde dette kunne skje.

Heldigvis har jeg snakket med "venstreradikale", de skal være helt i sjokk og tar sterkt avstand fra vold.

 

Kommentar #34

Audun Hjertager

149 innlegg  1187 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Olav Rune Ekeland Bastrup. Gå til den siterte teksten.

Ved å legge inn som premiss at jeg driver med "retoriske knep", får han det til å se ut slik som det fra hans posisjon er mest bekvemt å se det, og unnslipper dermed selve debatten om sak.

Men det er en svært viktig og tung jobb å ikke la slikt unnslipe for ofte. Jeg er glad for alle som tar jobben så lenge redaksjonen fører en åpen linje. 

Kommentar #35

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Audun Hjertager. Gå til den siterte teksten.

Men det er en svært viktig og tung jobb å ikke la slikt unnslipe for ofte.

Det er viktig å diskutere sak og stille kritiske spørsmål.

Synes folk er for raskte med å tolke og gruppere seg mot andre. Før hendelsene den 22/7 så var det et innlegg om at det ikke er mer rasisme her inne enn andre nettforum, det ble aldri kommunikasjon mellom de to leirene.

I dagene etter hendelsen 22/7 har det vært falt mange harde ord, selv er jeg glad for at VD har holdt trådene åpne.

At vi her ulike meninger er greit, men jeg blir bekymeret over enkeltes makt over andre kun gjennom språket sitt. Det er noe som har gjort at jeg føler meg fysisk dårlig.

Å gjøre folk motstands dyktig mot manipulasjone og gi de mot til å stå på egen bein er livs viktig om vi skal kunne ha et demokatri.

Ingen skal lastets for harde ord som har falt siden 22/7, dette er ikke en kollektiv skyld eller en tid for å gjøre bot. Nå er det tid for å ta vare på seg selv og sitt, bare ved å gjøre det er hjulene i gang.

Kommentar #36

Heidi Terese Vangen

66 innlegg  1462 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Svein Nyborg. Gå til den siterte teksten.

Mennesket, er skaperens ypperste produkt og ikke kan foreta oss noe som helst uten at det, godt el ondt, går ut over andre, og at det hver enkelt av oss gjør er et uttrykk for hvordan vi, Mennesket, dypest sett er.

Terents skrev noe jeg synes er så fint, i samme gate som det du skriver ovenfor: "Jeg er et menneske, intet menneskelig er meg fremmed."

Kommentar #37

Kristian Kahrs

109 innlegg  2165 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Jon Magne Lund. Gå til den siterte teksten.

Vi har hatt litt problemer med teknikken, men her har det åpenbart skjedd en feil sent i går kveld en gang. Det var ikke meningen å slette ditt innlegg. Fint at du har lagt det ut på nytt, selv om debatten etter innlegget til Ekeland Bastrup er stoppet.

Takk for at dette bare var et teknisk problem, og takk for en fin forklaring.

Kommentar #38

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Kristian Kahrs. Gå til den siterte teksten.

Takk for at dette bare var et teknisk problem, og takk for en fin forklaring.

Selvsagt var det teknisk Kristian : )

Det har falt mange harde ord, håper du kan vise styrke og finne nytt mot og ta ut alt det positive. Det er en tragedie vi er oppi. Let it be.

En god sang til deg:

http://www.youtube.com/watch?v=BXpdmKELE1k

Kommentar #39

Kristian Kahrs

109 innlegg  2165 kommentarer

Ønsker gamle Ekeland Bastrup tilbake

Publisert over 9 år siden
Olav Rune Ekeland Bastrup. Gå til den siterte teksten.

Jeg vurderer nå trekke meg fra Verdidebatt med varig virkning. Å operere på et forum med folk som Kristian Kahrs ravende rundt, er mer enn jeg har helse til.

Jeg har ikke noe behov for noen ytterligere kommentar om disse personkarakteristikkene, men jeg beklager hvis du forlater VD på denne måten. Hvis du kommer tilbake, håper jeg vi får se den rolige og sindige Olav Rune som jeg har lært å kjenne og respektere. Da håper jeg du har lagt av deg de unødvendige personkarakteristikkene du har hatt alt for mye av i det siste.

Kommentar #40

Lars Randby

159 innlegg  5721 kommentarer

Det er jo ditt valg

Publisert over 9 år siden
Olav Rune Ekeland Bastrup. Gå til den siterte teksten.

Jeg vurderer nå trekke meg fra Verdidebatt med varig virkning. Å operere på et forum med folk som Kristian Kahrs ravende rundt, er mer enn jeg har helse til.

Så får du si ifra når du er ferdig med vurderingsfasen og har tatt en avgjørelse.

Med vennlig hilsen Lars N. Randby

Kommentar #41

Hans Aage Gravaas

53 innlegg  149 kommentarer

Tja

Publisert over 9 år siden
Kristian Kahrs. Gå til den siterte teksten.

Jeg har ikke noe behov for noen ytterligere kommentar om disse personkarakteristikkene, men jeg beklager hvis du forlater VD på denne måten. Hvis du kommer tilbake, håper jeg vi får se den rolige og sindige Olav Rune som jeg har lært å kjenne og respektere. Da håper jeg du har lagt av deg de unødvendige personkarakteristikkene du har hatt alt for mye av i det siste.

, jeg vet ikke om Olav Rune akkurat er den slemmeste gutten i klassen med hensyn til personkarakteristikker. Her er det nok flere nominerte. Insinuasjonen om at han har mistet roen og sindigheten synes jeg er utilbørlig. Jeg synes nettopp ro, sindighet, ja stor overbærenhet, er det som preger det meste av det han skriver.

Kommentar #42

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Hans Aage Gravaas. Gå til den siterte teksten.

jeg vet ikke om Olav Rune akkurat er den slemmeste gutten i klassen med hensyn til personkarakteristikker. Her er det nok flere nominerte.

Rom ble ikke bygget på en dag.

La oss håpe at Olav Rune velger å se på at handlingen og tanken er nok god.

Formaning og bedrevitenhet kan kun mildes ved omsorg. Satser på at det blir broer, en hånd er kommet ut, vi for se, det er ikke vi som har noe med akkurat dette : )

Jepp, vet at jeg blander meg ekstremt mye nå, men trådene blir da litt bedre med kvinner i? Kan ikke konene og samboerene deres begynne å skrive her inne? Da hadde vi fått liv og røre : ) (hm, vet ikke helt om jeg vil ha mannen min er da, hm)

http://www.youtube.com/watch?v=urQVzgEO_w8

Kommentar #43

Olav Rune Ekeland Bastrup

100 innlegg  2613 kommentarer

Nei, Kristian Kahrs!

Publisert over 9 år siden
Kristian Kahrs. Gå til den siterte teksten.

jeg beklager hvis du forlater VD på denne måten. Hvis du kommer tilbake, håper jeg vi får se den rolige og sindige Olav Rune som jeg har lært å kjenne og respektere

Nei, Kahrs. Den Bastrup du får se når jeg får samlet krefter igjen, er en som med all sin åndelige energi vil gå i krig mot alt det du og dine meningsfeller står for. For hver dag som går ser jeg klarere og klarere hvor stygge og menneskeforaktende disse grumsete tankesystemer ute på den mørkeblå, lysebrune og brune høyresiden er. Og jeg skal bidra med mitt for å få dette ekle dyret ut av de kjellermørke ganger det lusker rundt i. Så vær advart, Kahrs. Jeg kommer sterkt tilbake.

Kommentar #44

Martin Drange

126 innlegg  1114 kommentarer

?

Publisert over 9 år siden
Hans Aage Gravaas. Gå til den siterte teksten.

Jeg synes nettopp ro, sindighet, ja stor overbærenhet, er det som preger det meste av det han skriver.

Seriøst? Kanskje til vanlig, for det vet jeg lite om, men i hvert fall ikke de siste dagene. Han har vært svært frekk mot Kristian Kahrs - (inkludert mot de mange som tar opp utfordringer knyttet til innvandring eller islam), og Njål Kristiansen har vært utrolig frekk mot mot Per Anfindsen. 

Grunnen? Fordi de har de "feile" meningene. Slikt oppleves som dypt provoserende for enkelte. Ja, Bastrup skjuler jo ikke sitt sinne innpå denne tråden..

Et så intolerant debattklima er ingen tjent med. Det skaper splittelse og uro.

Men jeg håper at Kristiansen og Bastrup finner ro og får tenkt seg godt om, så de kommer tilbake på Verdidebatt med nettopp de kvalitetene du påstår at Bastrup har. Det er mitt håp. Det er for dumt om Verdidebatt skal miste disse dem på grunn av opphetede debatter. De er hjertelig velkommen tilbake.

Så kan vi prøve igjen på det flere av oss har prøvd å si: at vi må være modne debattanter, som behandler hverandre med verdighet og høflighet.

Kommentar #45

Martin Drange

126 innlegg  1114 kommentarer

Akk..nei vel

Publisert over 9 år siden
Olav Rune Ekeland Bastrup. Gå til den siterte teksten.

Nei, Kahrs. Den Bastrup du får se når jeg får samlet krefter igjen, er en som med all sin åndelige energi vil gå i krig mot alt det du og dine meningsfeller står for. For hver dag som går ser jeg klarere og klarere hvor stygge og menneskeforaktende disse grumsete tankesystemer ute på den mørkeblå, lysebrune og brune høyresiden er. Og jeg skal bidra med mitt for å få dette ekle dyret ut av de kjellermørke ganger det lusker rundt i. Så vær advart, Kahrs. Jeg kommer sterkt tilbake.

Uff da..

Kommentar #46

Magnus Husøy

19 innlegg  4123 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Olav Rune Ekeland Bastrup. Gå til den siterte teksten.

Jeg vurderer nå trekke meg fra Verdidebatt med varig virkning. Å operere på et forum med folk som Kristian Kahrs ravende rundt, er mer enn jeg har helse til.

Hei. Jeg kom nettopp tilbake fra Lerkendal stadion der det eneste minneverdige var ett minutts stillhet for terrorofrene, men ser at ting har gått hett for seg. Jeg håper virkelig at du Olav Rune fortsetter ditt virke her på VD, og at du og Kristian kan forlikes. Mvh Magnus

Kommentar #47

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Martin Drange. Gå til den siterte teksten.

Seriøst? Kanskje til vanlig, for det vet jeg lite om, men i hvert fall ikke de siste dagene. Han har vært svært frekk mot Kristian Kahrs - (inkludert mot de mange som tar opp utfordringer knyttet til innvandring eller islam), og Njål Kristiansen har vært utrolig frekk mot mot Per Anfindsen.

Jeg kan ikke se at det skulle ligge noen frekkhet i å spørre Anfindsens om deres synspunkter på massedrapene. Jeg skal ikke gjenta argumentene her, men jeg ser ikke at det skal være feil når jeg sitter med inntrykk av at avstandtagen til drapene  er det eneste som mangler. I tillegg til denne manglende avstandtagen fra han som har bygget opp en egen logikk om rasenes IQ, har han klakkører som har hengt seg på, til dels rimelig ureflektert. Jeg vil ikke se på dette uten å reagere. Jeg vil reagere igjen ved samme unnfallenhet.

Det er enda en misforståelse her; Jeg har ingenlunde tenkt å forlate Verdidebatt.no. Jeg skrev om dette tidligere i dag, men om noen oppfattet det slik er det fullstendig feil. Jeg gjør hva jeg kan for at selv den mest ukunnige skal kunne forstå hva jeg skriver, men av og til begår jeg feil eller anstrenger meg ikke nok. Jeg ønsker ikke å bli assosiert med en linje hvor det skal bedrives forklaringer eller bortforklaringer. Klar tale i første omgang er greiest.

Kommentar #48

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.

Jeg ønsker ikke å bli assosiert med en linje hvor det skal bedrives forklaringer eller bortforklaringer. Klar tale i første omgang er greiest.

Takk Gud, for at du er tilbake Njål!

Jeg fikk jo broren på nakken, eplet faller ikke langt fra stammen i den leiren!

Trollet sprakk.

Kommentar #49

Martin Drange

126 innlegg  1114 kommentarer

Veldig forunderlig

Publisert over 9 år siden
Lene Bernsen. Gå til den siterte teksten.

Takk Gud, for at du er tilbake Njål!

Jeg fikk jo broren på nakken, eplet faller ikke langt fra stammen i den leiren!

Trollet sprakk.

Det forundrer meg at du kan si noe slikt, da individet Ole Jørgen Anfindsen og individet Per Anfindsen (som jo er brødre men altså ikke identiske tankemessige tvillinger for de som er fristet til å tro det) faktisk begge har vist en utrolig saklig og høflig tone, etter mitt syn. Jeg er imponert over begge to.

Kommentar #50

Sissel Johansen

58 innlegg  6433 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Martin Drange. Gå til den siterte teksten.

Det forundrer meg at du kan si noe slikt

Det forundrer også meg at slikt skrives, men jeg undrer om det her kan foreligge en misforståelse- at Lene har fått et veldig dårlig inntrykk ut fra andre debattanters holdninger og måte å tiltale Anfindsen på. Og at de dermed blir en slags "fritt vilt" å ironisere over. Jeg kan ikke tenke meg at hun har rukket å få så god kjennskap til hans debattstil eller det som skrives enda, såpass fersk som hun er. Uansett, folk får mene det de vil, men det jeg synes er helt utilgivelig er måten Kristiansen fremstår - som en trassig unge. Hvorfor kan han ikke ganske enkelt innse at her trampet han langt over streken når det gjelder hva man kan tillate seg å insinuere. Jeg har mistet respekten for sistnevnte debattant, fullstendig. For han har også tidligere tillatt seg å være ufin mot andre debattanter som hadde et budskap han mislikte. Og nå ser jeg han gjør det til sin helt private jihad å gå ut mot alt og alle han misliker. Jammen er den mannen modig, du! Og jammen har han visst ikke enerett på å benytte "klar tale" også. Ihvertfall uten å mobbes for det.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere