Verdidebatt

Takk for skiftet

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Til de som skulle komme til å tro at jeg trekker meg fra Verdidebatt så kan jeg opplyse om at det kommer jeg ikke til å gjøre.

Men jeg sier herved takk for skiftet til den kristen kulturen mange kristne mener jeg er en del av. For jeg er ikke en del av den kristne kulturen og har aldri vært det heller. Men jeg tror nå tiden er inne til å klargjøre forksjellene slik at jeg ikke i fremtid vil bli tatt til inntekt for en kultur jeg ikke har noe ståsted i.

Når nå geistligheten har sin sorgbearbeidelse etter tragedein som rammet ufattelig mange unge mennesker på Utøya og bomben som også rammet uskyldige i Oslo sentrum ber jeg dem om ikke å ta meg til inntekt for sin kristne kultur eller blande meg inn i den kristne sorgen.

Den nasjonale sorgen er jeg heller ikke med på så lenge den i stor grad ses på som et kristent domene. Mine tanker til de som er rammet vil jeg bære og fremføre selv uten at den skal asossieres med noen reigion eller en nasjon.  Jeg takker for skiftet og deklamerer herved at jeg ikke lenger er nordmann men kun borger av landet Norge. Stående stolt og støtt i egen kultur uten noe ønske om å bli assossiert med det kristne flertallet eller andre religiøse eller ikke-religøse grupperinger.

Åket er kastet, friheten vei ligger nå åpen.

Med vennlig hilsen Lars N. Randby fristilt borger av landet Norge.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt