Anonym Glemselsen

7

Hold hodet kaldt!

Er det noe vi bør ha lært, er det å holde hodet kaldt og tenke oss om før vi beskylder hvem som helst for hva som helst.

Publisert: 24. jul 2011

På fredag fikk jeg høre at muslimer ble trakassert og banket opp (jeg har ingen linker/referanser til dette) fordi etniske nordmenn trodde bombingen av regjeringskvartalet var Al-Qaidas verk. Da det etterhvert ble kjent at gjerningsmannen var etnisk norsk, tidligere frp-medlem, og at han definerte seg som konservativ kristen, fikk pipa en litt annen lyd.

De fleste mennesker trenger noen å skylde på, vi vil gjerne vite HVEM vi skal angripe. For vi vil hevne oss. Det er kanskje en naturlig reaksjon? Noe har skjedd, vi vil vite hvem vi skal adressere. Sånn er i allefall jeg.

Men, vi kan ikke la dette bli en kamp mellom politiske partier, etnisitet eller religiøse overbevisninger. Vi har allerede fått vite hva gjerningsmannen står for. Det må vi tåle, det må vi dessverre godta. Vi må også forholde oss til alt han har gjort. Vi må trøste hverandre, vi må finne løsninger. Vi må bygge opp knuste bygninger, vi må bygge opp knust tillit.

Men vi trenger ikke å godta alt hatet, og all frykten som denne mannen vil spre.

Jeg hadde håpet å logge meg på verdidebatt og finne sunne debatter, trøstende innlegg, fornuftige samtaler og masse håp. Det gjorde jeg, men det finnes også mye tvetydigheter. Å melde om at Gud har forlatt Norge, og at dette er forventet, ja,-det syns jeg er direkte usmakelig.

Vi må heller holde sammen i bønn. Vi er alle sammen søsken på Guds jord.

Kommentar #1

Sissel Johansen

58 innlegg  6433 kommentarer

Publisert rundt 10 år siden
Anonym Glemselsen. Gå til den siterte teksten.

Men vi trenger ikke å godta alt hatet, og all frykten som denne mannen vil spre.

Og i dette mener jeg de rammede ungdommene som har stått frem er de aller beste forbilder man kan tenke seg. De virker alle svært så reflekterte og ingen av dem gir uttrykk for hat. Det er virkelig slik at jeg beundrer dem i en vanskelig situasjon som de tross alt befinner seg i. Det rare er at veldig mange andre synes å være fylt av mye av det samme hatet som gjerningsmannen. Det florerer av grupper som vil ha tortur og dødsstraff innført. Jeg blir sjokkert over mennesker jeg kjenner som svarer blindt "ja" på spørsmålet om ugjerningsmannen bør få dødsstraff. Dette er godt voksne mennsker og jeg tenker: hva slags signaler er det vi gir til den oppvoksende slekt? Hat og hevn skal møtes med det samme? Får vi tapte liv tilbake på en slik måte? Hat gavner ingen, som kjent, så igrunnen skapes det bare en tap/tap situasjon. Trist!

Kommentar #2

Anonym Glemselsen

7 innlegg  39 kommentarer

Sissel!

Publisert rundt 10 år siden

Sissel, jeg skrev svar til deg i går, men verdidebatt nektet å publisere den. Uansett,-jeg skrev at jeg er veldig enig med deg. Hat må ikke avle hat, vi må heller spre mer kjærlighet.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere