Verdidebatt

Terror - bør debatten kveles?

Dersom islamske terrorisme hadde stått bak udådene, hadde konge og statsminister og et samlet korps av politiske kommentatorer hatt fokus på å ikke slå norske muslimer i hartkorn med ekstremistene.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vi er i sjokk, vi er traumatisert og vi har, som mange påpeker, mistet vår uskyld. Vi er enige om hvor forferdelig dette er for nasjonen, og for hver og en av oss, og naturligvis er det verre for noen blant oss. Våre tanker går først og fremst til disse.

Nå er debatten i gang. Selv om noen er mer forsiktige enn andre, så er det mange som nå krever at synspunkter og debatt omkring innvandring og integrering må stanses, eller i hvert fall sterkt begrenses, eller modereres, som det også kalles på et mer sobert språk.

Folk skal ikke lenger få uttrykk for sine meninger. Debatten skal kveles. De fleste av oss kunne jo for så vidt taklet en munnkurv, men ikke ekstremistene. De har et sterkt behov for å få utløp for sine meninger, for å få ut damp. Uten debattventilen, finner de ofte andre og verre måter å uttrykke seg på.

Terroristen og drapsmannen i dette tilfellet er en forvirret person. At han er "arisk", har adresse Oslo Vest, oppgir "kristen" som trosretning på FB, tidligere har vært medlem i Frp og er aktiv på document.no sier ingen ting hverken om lyshårede nordmenn, om Oslo Vest, om kristne, om Frp eller om document.no.

Det er her vi må trå varsomt. Dersom islamske terrorisme hadde stått bak udådene, hadde det i dag vært et massivt fokus på å ikke slå norske muslimer i hartkorn med ekstremistene. Trolig ville dette vært hovedbudskapet fra konge og statsminister og et samlet korps av politiske kommentarer. Jeg ville selv gjort det jeg kunne for å bekjempe en slik urettmessig stigmatisering.

Slik må det også være i dette tilfellet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt