Verdidebatt

Hva tenker kristne om liv på andre planeter?

En interessant tanke

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I går kveld var jeg innom loftet til leiligheten min for å lete etter noen gamle madrasser som jeg trengte til en overnatting. La meg si det slik at jeg svært sjelden er oppe på loftet, jeg deler loftet sammen med alle andre som bor i komplekset her og det er et særdeles støvete sted. Likefullt var det fruktbart, for jeg fant ved en tilfeldighet en umarkert nødutgang jeg ikke hadde sett før. Døren ledet ut til en for meg hittil ukjent takterrasse, vendt innover mot gården. Hamburg er ganske kjent for mye regn, men akkurat den kvelden var det helt vindstille og svalt i luften. Jeg ble stående der på terrassen, mens jeg stirret storøyd ut mot en helt klar Melkevei. Sjelden hadde jeg sett den klarere, så sterkt hadde jeg bare før sett den på telttur langt uti skogen.

Og jeg tenkte, i mitt stille sinn. Er det noen som ser tilbake på meg? Er det øyne som stirrer bak til meg? Bak er jo selvsagt ordet, siden lyset fra stjernene vi ser er flere tusener og millioner av år gammelt. Men likevel, universet er et vanvittig stort sted. Vi mennesker har aldri sett en annen planet utenfor vårt eget solsystem. Heh, vi visste knapt nok om alle planetene i vårt solsystem før det forrige århundret.

Om universet er uendelig stort og fortsatt ekspanderende, slik de fleste forskere mener i dag, så er det teoretisk sett en enormt stor sjanse for liv på andre planeter. Jeg synes dette er en meget spennende tanke, men hva tenker kristne? Utifra et kristent livssyn er det jo mange interressante problemstillinger som kan dukke opp. Er det mulig å tro at Gud kanskje også har skapt liv på andre planeter?
Jeg vil uansett anbefale alle en tur ut på kveldstid for å titte på stjernehimmelens fylde, det er noe som sikkert ikke bare fyller meg med en viss ydmykhet for det livet som allerede eksisterer.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt