Verdidebatt

Stiftelse for unge mødre

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I Kreativmamma er vi stolte over å kunne presentere bloggen til en helt ny stiftelse. Det hele startet med et bokprosjekt,

, januar 2007. Boken er en skjønnlitterær dokumentar om unge mødre. Da jeg startet prosjektet hadde jeg ingen anelse av hva som ventet meg. Jeg har blitt kjent med meg selv - på godt og vondt. Opplevd motgang, men også mye støtte, oppmuntring og begeistring. Selve motivasjonen og drivkreftene bak dette enormt viktige arbeidet, har vært alle de ulike livssituasjonene jeg har fått tatt del i under skriveprosessen.

Ulike kvinner, i ulike livssituasjoner, forteller om sin livserfaring på godt og vondt. Det handler om å bli mamma tidlig. Enten barnet er planlagt eller ikke, om man er alenemor eller ikke, mor som tenåring eller mor i begynnelsen av 20-årene.

I skriveprosessen oppdaget jeg at støtteapparatet rettet mot de mødrene som kanskje er ekstra sårbare, er mangelfullt. Samtaler med ansatte i barnevernet, Amathea og også den danske Mødrehjælpen bekrefter dette. Les

og

.

skal være en stiftelse som skal samle økonomisk støtte til ulike hjelpetiltak knyttet til unge vanskeligstilte gravide. Vi ønsker å samarbeide med ulike ideelle organisasjoner. Stiftelsen er politisk og religiøs uavhengig.

Vi vil allerede nå røpe et spennende samarbeid med organisasjonen

. Hva samarbeidet går ut på, vil vi fortelle senere.

I Kreativmammas forum vil det forekomme en debatt om unge mødres støtteapparat.

Les mer om debatten her.

Kjente politikere fra ulike politiske partier skal delta i debatten torsdag 3. september!

Velkommen!

Uansett hvem du er og hva du mener.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt