Verdidebatt

«Svart tykkes hvidt og stygt tykkes vent».

Sokneprest Kjartan Rusets agenda ble tydelig i svaret til meg i Vårt Lands papiravis den 20. juni. Han utroper Jerusalem Post (JP) og «fredsaktivisten» Gershon Baskin (GB) som «eit klart vinnarlag."

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Sportsgrenen de deltok i var kunsten å få svart til å tykkes hvidt, og stygt til å tykkes vent, slik det fortonte seg for Peer Gynt i Dovregubbens hall da han hadde fått trollsnittet i øyet. Han ble en mester i å snu tingene på hode akkurat som Kjartan Ruset i hans forsøk på å delegimitere Israel ved å referere hva en selvhatende jøde skrev i en israelsk avis om IDFs brutalitet mot «fredelige» palestinske demonstranter utenfor en israelsk en bosetning på Vestbredden. De kastet bare tomflasker og steiner mot israelske soldater som stoppet dem med illeluktende væske. Skånsomt og effektivt!

Disse soldatene scorer høyest av alle land i den vestlige verden når det gjelder høy moralsk standard i krig, men fremstilles av soknepresten og hans hjemmelsmann som de verste bøller. Hvidt blir forvandlet til svart av det førnevnte  «vinnerlaget».

Når vi står overfor motsatte meninger og uttalelser og Israel er involvert, må vi velge hvem vi skal lytte til og tro på: En norsk sokneprest og hans sannhetsvitne i Israel, en sevhatende jøde - eller «en debattant av Øyes kaliber» og andre israelsvenner,  som ikke blindt tror på medienes fremstilling av konflikten i Midtøsten.

Han skriver til slutt: «Når vil norske israelsvenner late seg opplyse av fakta heller enn å villeiast av sin eigen ideologi»?

Det er sikkert mange med meg som undres hvilke andre «fakta» sokneprest Kjartan Ruset neste gang har på lager, som kan få oss til å støtte "vinnarlagets" agenda: Å delegitimere Israel.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt