Verdidebatt

Beskytt ytrings- og trosfrihet, ny statsminister!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Med en rødgrønn regjering som seiler fullstendig uten moralsk kompass i viktige verdisaker, er det nødvendig at vi får en ny statsminister. Regjeringen vår undergraver aktivt livsviktige verdier som tros- og ytringsfrihet.

Innskrenkingen av trosfrihet ser vi i det rødgrønne prosjektet med å desperat prøve å forme Den norske kirke (Dnk) inn i sin sosialdemokratiske ideologi på mange områder. Det mest synlige er i reformen "felles ekteskapslov" hvor de rødgrønne utøver et massivt  press for at Dnk skal implementere denne radikale endringen av familien slik vi kjenner den i dag. Her vil de at Dnk skal akseptere at staten tar fra barnets rett til mor og far.

Når det gjelder ytringsfrihet, husker vi hvordan utenriksminister Jonas Gahr Støre skjøv en liten "kristen"avis foran seg i blasfemisaken. Han var raskt ute med å kritisere Vebjørn Selbekk og Magazinets oppslag, men det tok lang tid før han faktisk leste hva Magazinet hadde skrevet. Magazinet ble forøvrig blankt frifunnet etter at Vest-Agder Sosialistisk Ungdom hadde klaget til Pressens Faglige Utvalg (PFU), og de ble rost for en god artikkel som belyste mangelen på ytringsfrihet i norske medier på grunn av stor grad av selvsensur.

PFU skrev: Utvalget merker seg forøvrig at publiseringen av tegningene inngår i et saklig oppslag om forholdet mellom ytringsfrihet og islam, og at presentasjonen heller ikke har noen provoserende form. Magazinet har ikke brutt god presseskikk.

Det farligste Støre gjorde i denne saken var at han fremfor millioner av arabere feilaktig påsto at ingen ledende medier hadde publisert karikaturene, men Stavanger Aftenblad, Aftenposten, Dagbladet og TV2 er absolutt ledende medier i Norge. De publiserte alle karikaturene før Magazinet. Vi skal takke Gud for at ingen undersøkende arabiske journalister avslørte at Støre fortalte usannheter.

Selv om regjeringen ikke står for mange kristne verdier, er det dialogen som ser ut til å være deres viktigste religion. Dialogen er mye viktigere for denne regjeringen enn ytringsfriheten. Det er ikke noe galt med dialog, men vi kan ikke ha en full og ærlig dialog uten full ytringsfrihet uten begrensninger. For meg som kristen betyr det at jeg vil kjempe for ateisters rett til å latterliggjøre troen min, selv om det sårer meg.

Vi skulle tro at regjeringen hadde lært noe om ytringsfrihet etter blasfemisaken, men i vinter fikk vi nok et eksempel på at de ikke har lært noe i det hele tatt. De prøvde å innskrenke ytringsfriheten med å prøve å få blasfemi inn i straffeloven. I en kronikk i Dagbladet skrev Inge Lønning om den politiske innsidehandelen som som førte til at ytringsfriheten ble ofret i en politisk hestehandel.

Aftenposten hadde også den treffende lederen Ukens frekkeste om Jonas Gahr Støres patetiske forsøk på å fremstille Arbeiderpartiet som troverdig i spørsmål om ytringsfrihet. Aftenposten skrev:

Støre en en både dyktig og veltalende utenriksminister, men demonstrerer med jevne mellomrom at han også er godt utstyrt med frekkhetens nådegave. Hans «oppsummering» av blasfemistriden må være ukens frekkeste forsøk på å gjøre ren ønsketenkning til politisk virkelighet.

For utenriksminister Støre kan da umulig tro at nordmenn flest er så dumme at man virkelig biter på hans påstand om at det er et Arbeiderparti i prinsippfast kamp for ytringsfrihet vi har sett disse dagene?

Med våre enorme oljeinntekter, er det ikke noe problem for de rødgrønne å administrere AS Norge på en grei måte, men det vil være felles for alle regjeringer. Vi trenger en ny statsminister som er stødig og prinsippfast i livsviktige verdier.

Arbeiderpartiet har opprettet siden viktigfordeg.no der de oppfordrer velgerne til å lage slagord for dem. Dette var en fin oppfordring, og mitt slagord er da følgende:

Beskytt ytrings- og trosfrihet, ny statsminister! 

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt