Verdidebatt

Avis uten presse-støtte

Avisen "Idag" ser ut til å greie seg utmerket uten presse-støtte og den får større og større oppslutning. Kanskje ikke så rart når tabloidene ikke lenger tilfredsstiller manges menneskers mer dypereliggende tanker om liv, tro og samfunn.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Synes stadig jeg blir overrasket over hvor mangfoldig avisen Idag fremstår. Den favner vidt med temaer og det som skrives er både godt og innsiktsfullt og ikke minst interessant. Jeg finner den avisen bokstavelig talt himmelvidt forskjellig fra tabloid-avisene Aftenposten, VG og Dagbladet. Klassekampen står jo heller ikke særlig tilbake for de tabloide. De er skåret etter samme lest alle sammen, etter min mening iallefall. Det er jo merkelig da eller kanskje det ikke er det - at avisen Idag ikke blir innvilget presse-støtte, den skriver for kontroversielt, tenk det Hedda. Er det noe vi trenger idag er det nettopp både kontroversialitet, originalitet OG noe revolusjonært. Sannheten er som kjent revolusjonær, det synes jeg iallefall kjennetegner dagens medier at de IKKE  tør være revolusjonære og sannhetssøkende, men holder seg godt innenfor konsensus og blir dørgende kjedelig politisk korrekt. Hadde de tabloide mediene virkelig fått konkurranse, men det ser ikke ut til at det er kraft eller mot, eller hva det nå enn er som mangler av fremadstormende unge, middelaldrende eller gamle som vil ta tak i dette. Men det kunne saktens trenge, også på radio-kanal-siden.

Enten er det både useriøst og seriøst stoff som serveres fra NRK, og heldigvis finner vi NOE som er av dybde og klokskap, men i de andre, øvrige private kanalene, som f eks Radio-Norge, Metro m fl er det stort sett BARE fleip og musikk og i lengden uuttholdelig å høre på for den som kanskje hadde håpet litt mer seriøst stoff. Jeg vil iallefall stemme på partier som kan løse litt på NRK-monopolet og gjerne målrette radio-kanalene til rene fag-interesse-kanaler i tillegg til "de vanlige", slik at vi får noe for enhver smak. Nå er det for smalt og snevert. Men det er altså min mening.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt