Verdidebatt

Forsoning og At One Ment

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Ef 2,8 For av nåde er I frelst, ved tro, og det ikke av eder selv, det er Guds gave,

Å være frelst betyr å være reddet ut av og oppbevart reparert/ gjenopprettet til det vi skulle være. Det er vi gitt av nåde og nåden er en gave som er gitt av Guds godhet, rettferdighet og kjærlighet. Nåden er altså en gratis vei ut av vår nåværende tilværelse før vi blir en troende, for om vi tror har vi tatt imot gaven og gaven er da virksom i hjerte, sinn og ånd. Nåden gjør Guds rettferdighet virksom i oss og da er vi jo Guds lov lydig av naturen.

Rom 3,21-25 Men nu er Guds rettferdighet, som loven og profetene vidner om, åpenbaret uten loven, 22 det vil si Guds rettferdighet ved troen på Jesus Kristus for alle og over alle som tror. For det er ingen forskjell; 23 alle har syndet og fattes Guds ære, 24 og de blir rettferdiggjort uforskyldt av hans nåde ved forløsningen i Kristus Jesus, 25 som Gud stilte til skue i hans blod, som en nådestol ved troen, for å vise sin rettferdighet, fordi han i sin langmodighet hadde båret over med de synder som før var gjort -

Vi er altså tilgitt og gjort rettferdige for ved troen vandrer vi nå som Guds vitner, vi representerer Ham og fordi vi vandrer rettferdig kan mennesker se Guds rettferdighet i oss. Om vi som kristne ikke tror dette er det fordi vi mangler tro og har sett for glatt på Guds ord til oss. Det krever selvsagt en fullstendig overgivelse og dåpen er bildet på denne overgivelse. Man lar seg døpe og står opp igjen, ”se alt er blitt nytt”. Det gamle liv er over og det nye har begynt, vårt gamle liv er dødt.

Når det er gjort flytter Guds Ånd inn i oss, vi er blitt Guds Tempel. Guds Tempel opplyser oss fordi Ånden er da i oss, Han lærer oss alle ting og det er opp til oss å tilegne oss det Han deler ut. Paulus kaller dette ”Fast Føde” og refser de troende for å være så svake i troen. Jesus sier i grunnen det samme.

Joh 16,12 Ennu har jeg meget å si eder; men I kan ikke bære det nu;

Nå kan vi bære det for nå er den tilgjengelig igjennom den nye pakts Kristi blod og liv. I den gamle pakts lære kan vi se innholdet i Guds Tempel. Lysestaken, Skuebrødet og røkofferalteret. Lysestaken er Guds syv Ånder som nå bor i oss, de lyser opp skuebrødet som er Guds ord i oss. Vi må altså lese Guds ord, studere det og la Gud lære/ lede/ opplyse oss. Gjør vi det er våre bønner en behagelig duft for Hans nese og Han oppfyller våre bønner. Våre bønner er representert i den gamle pakt som røkofferalteret røk som stiger opp til Ham.

Derfor om vi tror Jesus på korset må vi tro på det, la oss omvende og komme inn i det hellige liv for nå er vi altså Guds Tempel. Dette liv er den gave vi er gitt, dette er det nye liv, dette er nåden.

Når vi daglig gjør dette skriver Han loven i vårt hjerte og sinn, Han gir oss ånd og vilje til å fortsette på denne guddommelige vei og liv. Vi blir forsont med Ham og vi forsones med våre brødre og søsken i troen. Dette er forsoningslæren gitt av vår Far i himmelen! Å være forsont betyr å bli ett med Ham og våre søsken, det er dette som er atonement. Atonement betyr At One Ment. Vi er ment til å være i en enhet sammen med Gud og AtOneMent er en høytid på lik linje med den mer kjente påske og pinse.

Om vandrer i henhold til denne ekslusive enhet så kan vi komme frem åndelig for nådens trone i himmelen uten en mellommann men i Jesu blods navn. Gjør vi dette vil Faderen se oss som om vi er Jesus for vi vandrer i henhold til Hans/ Menneskesønnens liv. Når Jesus kommer igjen er Jesus Konge og vi må selv komme frem for Nådens Trone og alle de som tror dette vil da være Frelst/ Omvendt/ Gjenopprettet fordi de trodde det samme før Kongen kom. Vi er da reelt forsont med Gud og Han med oss, på den måten er ikke Gud som en fryktinngytende ild å se til men som godheten og rettferdigheten selv. For den som ikke tror dette vil Gud fremdeles være en fryktinngytende ild og så langt kan ikke man da tro for Gud er for dem altfor farlig. Man kan jo havne i helvete, for så å brenne for evig tid.

De som da ikke tror på forsoningslæren tror det er nok å tro på Jesus, altså ikke selv ha Jesu tro. Man nøyer seg med å tro på Ham og fortsette sitt syndige liv som før, innenfor da noenlunde egensatte rammer. I forhold til frelsen kan man si at man i denne tro ikke leser Guds ord for å la Guds Ånd lyse ordet opp. Man går ikke inn i det hellige Jesu liv, billedliggjort i den gamle pakt som jo er bildet på den sanne himmelske frelse. Man står utenfor det hellige liv og påberoper seg allikevel det kristne navn og lar seg lede av en falsk åndelig melk, kalt den lovløses hemmelighet. De har kledd seg i egne bryllupsklær og vil bli kastet ut.

To punkter om det:

1.       De fjerner lydighet imot Guds bud for så å allikevel påberope seg å være lovlydige.

 2.       Noen andre fornekter den nye pakt og det faktum at vi er Guds Tempel på denne jord.  

Det er verd å merke seg at forsoningen er en del av det kristne liv her og nå. Uten denne forsoning er vi ikke kristne men vi har forvillet oss inn i verdslig tro og håp, vi har da latt oss lede av antikrist ånds lære. Vi må bevisstgjøre Guds ord i oss, ta Ham alvorlig og tro Ham på Hans ord. La ikke andre fine ord frelse deg.

Ha en velsignet kommende uke med Herren!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt