Kommentar

Takk for debatten!

31. mai hadde jeg min siste arbeidsdag som redaktør i Vårt Land. Verdidebatt.no, både her på nett og som publikumsarrangement, har vært et spesielt spennende prosjekt disse årene.

De fleste av dere har jeg aldri møtt personlig, men mange av dere (så sant dere ikke skifter profilbilde alt for ofte) er etterhvert blitt lett gjenkjennelige ansikt og navn for meg. Noen av dere kastet dere inn i debatten allerede ved lanseringen av verdidebatt.no for to år siden, andre har kommet til etterhvert. Vi har særlig diskutert funksjoner og utviklingsønsker for nettsiden, med tildels høy temperatur. Jeg har hele tiden tolket engasjementet som et tegn på at folk bryr seg om produktet. Positivt! Vi har forsøkt å etterkomme krav og utviklingsønsker med de ressurser som har vært tilgjengelige, og jeg overlater nå «ønskelisten» til redaksjonssjefen. Det skal helt klart jobbes med forbedringer og videreutvikling i fortsettelsen også, og Espen Utaker fortsetter som dyktig debattleder både for papir og nett. Erling Rimehaug vil bidra på samme måte, ikke minst med sine kloke refleksjoner. Vårt Land satser tungt på debatt, både på nett og papir.

Det har vært litt av en reise, uten at jeg skal bli svulstig her. Men kjapt: I april 2009 gikk Vårt Land fra et lukket, anonymt debattforum, til verdidebatt.no. Mange advarte mot trafikkstup og brukerflukt, spesielt fordi vi bestemte oss for å kreve fullt navn og tydelig identifisering. Det skjedde ikke, trafikken har vokst jevnt. Den vokser fortsatt, også etter nylanseringen for et halvt år siden. Det er vi glade for.

Dette avsnittet får du hoppe over hvis du ikke bryr deg om tall: I mai for to år siden, måneden etter lansering, hadde verdidebatt.no under 300.000 visninger, og 26.000 unike brukere.  I mars 2011, for å sammenlikne med den beste måneden siden oppstarten, nærmet antallet visninger seg 500.000 og antallet brukere 50.000.

Det aller viktigste er likevel at brukere føler seg hjemme her og finner betraktninger som er engasjerende og gjerne tankevekkende og lærerike. Og naturligvis: Også ønsker å bidra selv for at andre skal få den opplevelsen. På forsiden av verdidebatt.no står det at dette er et forum for seriøs debatt og at vi oppfordrer til konstruktiv og respektfull dialog, i tråd med Vårt Lands visjon om å være «en bro mellom mennesker, tro og tanke».

Jeg ønsker dere mange gode debatter fremover - og en god sommer! 

Vennlig hilsen Ingrid

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar