Verdidebatt

Verdien av skyttergravsdebatter...

Etter relativt kort tid her i VD har jeg oppdaget svært få konstruktive diskusjoner. Det kan se ut til at det stort sett er viktigere å "vinne" enn å lære noe nytt. Jeg må innrømme at det forskrekker meg litt.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg sitter ofte igjen med et inntrykk av at forumets fremste funksjon er å være en arena der folk kan lufte ut frustrasjonene sine - og det kan jo i og for seg være sunt.  Jeg tviler imidlertid på om det er sunt hele tiden og i det lange løp.  Kanskje blir debattantene fortere "overtent" i duskusjoner som har med livssyn  å gjøre, og dem er det naturligvis svært mange av her.

Likevel:  Jeg stiller meg noe undrende til hva hensikten kan være i å gang på gang slå hverandre i hodet med "klare svar" (ofte med to streker under) på noen av tilværelsens mest kompliserte spørsmål. Ofte er det dessuten de samme personene som slår hverandre i hodet med de samme svarene - i tråd etter tråd.

Derfor dette lille hjertesukket:  Kunne det ikke av og til kjennes litt godt å lytte noen sekunder til motparten før man sabler ham/henne ned?  Det kan vel ikke utelukkes at andres tanker også kan inneholde en smule klokskap?  Kanskje er de ikke så kloke som ens egne, men man kunne jo holde muligheten åpen for at noen av ens egne tanker i det minste kunne ha godt av litt justering?

NB!  Jeg er personlig svært lite hårsår, og jeg snakker heller ikke for min "syke mor" på noe vis.  Årsaken til dette lille innspillet er først og fremst at jeg savner de konskruktive meningsutvekslingene :)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt