Helge Simonnes

928

Palestinastøtte

Publisert: 27. aug 2009

Å kutte støtten til palestinerne tjener ikke Israels interesser. Men er det egentlig det Frp vil?

Fremskrittspartiet har lekket et av punktene i hundredagersprogrammet sitt. De vil kutte støtten til palestinske selvstyremyndigheter fordi pengene går til skolebøker som preker fiendskap mot Israel.

– Norske skattebetalere skal ikke betale for palestinsk hatpropaganda, sier Sylvi Listhaug i Frp. Det er et standpunkt mange vil være enige i.

Hatpropagandaen i palestinsk skolemateriell har vært tatt opp mange ganger de senere årene, og selvstyremyndighetene har forlengst lovet å rydde opp. Det har vært gitt støtte til nye bøker. Men i følge den israelsvennlige organisasjonen Palestinian Media Watch er fortsatt mye israelfiendtlig skolemateriell i bruk.

Dette er grunn til å ta alvorlig. Hvis den oppvoksende slekt innpodes hat til Israel, er utsiktene til noen sinne å få fred betraktelig redusert.

Men er det grunnlag for å ta fra selvstyremyndigheten pengestøtten? Sant nok har mye av pengene forsvunnet i korrupsjon, og finansiert en elite av palestinske ledere. Kanskje noe også går til skolemateriell som preker hat - men neppe alle de 233 millionene de får i støtte. Mye kommer også befolkningen til gode. Uten pengestøtten ville det palestinske samfunnet kollapset, og elendigheten blitt betydelig verre.

Det er i Israels interesse at forholdene i de palestinske områdene bedrer seg, og at selvstyremyndighetene beholder kontrollen. Bare da er det mulig for Israel å oppnå bedre forhold til naboene. Å ta pengestøtten fra palestinerne, tjener ikke Israels interesser.

Kanskje er det heller ikke det Frp vil. I intervju med Vårt Land sier Listhaug at Frp ikke vil kutte all støtten, men bare få bedre kontroll med hva den går til. Det vil vel de fleste kunne slutte seg til.

Kommentar #1

Jon Storeide

11 innlegg  556 kommentarer

USAs støtte til fosforbomber

Publisert over 12 år siden

Da er det bare å håpe at USA følger FrP-sporet og fjerner ALL støtte til israel så lenge NOE av denne går til å sponse ulovlige bosetninger og kjøp av fosforbomber brukt mot sivile.

Kommentar #2

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Absolutt på sin plass!

Publisert over 12 år siden

Det var gledelig å lese at Simonnes ikke var direkte uenig i at bedre kontroll med pengestrømmen er på sin plass.

Vi i Norge stiller krav til de som er i behov av hjelp og støtte at de må dokumentere sine behov og siden dokumentere at innvilget beløp har gått til nevnte formål.

Norge har..særlig etter at AP kom inn bakveien ...og Osloavtalen ble en virkelighet ...trodd at det har en særskilt rolle i dette pågående gisseldrama som skjer i de palarabiske områder.  Trolig har dette ført til en større naivitet og blindhet i hva som skjer med de økonomiske gavene enn det som ellers ville ha kommet som et naturlig oppfølgingstema gjennom årene.

På mange måter har disse områdene fortonet seg nærmest som et ekstrafylke, men med den forskjell...at her kreves det ingen regnskapsinnsyn.

Ved å ha opprettholdt blind og naiv støtte har betydelige bidrag gått til...?????...og slik sett kan Norge ha vært en indirekte medhjelper til at det blodige drama som foregår...og trolig vil foregå...mye tyder på at nå kommer det mer blod i kampen om Jerusalem..så er det all grunn til å sette foten ned og kreve noe...med grunnlag i at Norge kan ikke fortsette å se på at det blir gitt penger kun for å bygge opp det nødvendigste før neste scene i dette melodrama utspilles.

Det som Frp nå er talsmann er dessverre slik som mangt annet som kommer fra Frp hold vanlig snusfornuft som ethvert politisk parti skulle ha ordnet opp i når det satte seg i regjeringsstolene, men der andre partier lufter på tanken vil vi se at Frp setter tanker ut i handling.  NB-jeg har aldri stemt Frp.  Dette er kun min observasjon, som trolig er samsvarende med mange andres.

 

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere