Verdidebatt

Protest mot barbarismen?

Når jeg leser om saker som "øye for øye", Aftenpostens artikkel om en straffemetode som er Auschwitz verdig, blir jeg både sint og veldig lei meg. Kommer det noen kraftfull protest mot barbarismen?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Ondskapen i verden ser og hører vi ofte om, og om man skulle fortelle alt som er å fortelle om dette bekmørke kapittel i menneskehetens liv - og her kan jeg samstemme med Johannesevangeliets uttrykksmåte (20:25) "skulle det skrives ned, hver enkelt ting, tror jeg ikke hele verden ville romme alle de bøker som da måtte skrives" - så hadde man nok ikke blitt ferdig.

Jeg må derfor nøye meg med å henvise til den alldeles grusomme og barbariske saken som nå er i ferd med å utspille seg i Iran. Som straff for å ha helt syre i øynene på ei kvinne for noen år tilbake - noe som jo er alldeles forferdelig - så skal gjerningsmannen som straff få samme operasjon utført på seg selv, enten ved offerets hånd eller av legene ved det sykehuset som han er internert i. Det er vel ikke nødvendig å si mer om den barbarismen som ligger i dette. Hvor kraftig bør protesten mot dette være? (Og ja, det er mye annet i vår verden som krever like kraftige - om ikke kraftigere - reaksjoner).

Les saken her: http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article4119792.ece

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt