Verdidebatt

Heksejakt på jomfruer, og desperate tenåringer på `sexejakt’

Hvorfor skal man for en hver pris miste hymen ved første sjanse og gi etter for press fra alle kanter?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg er inne på VG nett, det som møter meg helt øverst er de vanlige hastesakene som nettopp har skjedd, tips fra `Min mote’ litt lenger ned er det diverse reklame.

``Vektklubben’’ utbasunerer til både vanlige lesere og medlemmer av klubben , for ikke å snakke om kaffens positive effekter på helsen, noe som jeg for å være helt ærlig sikkert har lest om ti ganger fra forskjellige kilder.

VG tv. Så scroller jeg litt mer nedover og kommer til VG TVs diverse oppløftende videosnutter som kan handle om alt fra at en mann blir skutt ut av en kanon til, her om dagen, unge jomfruers sexdebuter i Storbritannia. Hvorav sistnevnte video blir plassert inn under overskriften `dokumentar'. Hvorvidt det er en dokumentar kan vel diskuteres, uansett er det en video som VG kunne spart seg for å legge ut. Det er over to millioner inne på VG nett hver dag, derav en høy andel yngre lesere.

Sex selger. Det har vel alle skjønt, men VG bruker dette 100% bevisst! Deres fremstilling er med på å skape et usunt syn på seksualitet. Jeg reagerer på at VG nok en gang taktløst har brutt journalismens spilleregler i forhold til etisk bevissthet.

Mitt ønske er at vi er fler som står sammen og reagerer på artikler osv som er mer med på å ødelegge enn å gi god informasjon og veiledning om sex. Så ikke den kommende generasjonen vokser opp med et fordreid syn på sex.

Man kan, tro det eller ei, faktisk gå på fest og la være å dra hjem med en gutt eller jente etterpå. Hvorfor skal man for en hver pris miste hymen ved første sjanse og gi etter for press fra alle kanter? Blir ikke det en selvmotsigelse i forhold til at mange unge idag er på jakt etter identitet og det å skille seg ut?

Men som ordet selv tilsier, jomfrudommen, er det dommen fra ALLE kanter som venter, inntil den heldige dag du treffer en `random' annen jomfru i nød.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt