Verdidebatt

Homopartiet KrF

Kristenavisene Dagen og Vårt land har helt riktig sitert vår nye leder Knut Arild Hareide på at KrF skal skape gode rammer for samliv for alle landtes innbyggere, også homofile.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Han er sittert på følgende: - Vi må ha et samfunn med plass til alle. Et samfunn der alle kan ha gode rammer rundt sitt samliv - enten de er homofile eller heterofile. La det være tindrende klart. Jeg er sterkt imot den nye ekteskapsloven, og mener det er viktig at KrF er tydelige her. Jeg ville også foretrekke den gamle ekteskapsloven, som er en faktisk ekteskapslov, fremfor det forslaget partiet Venstre lenge har fremmet og som de siste årene KrFU har sluttet seg til der man fratar trosamfunn vigselsretten.

Jeg er ordførerkandidat ved valget til høsten, og jeg har tenkt stadig mer på at det å være ordfører i en kommune er noe ganske annet enn å være en verdikonservativ KrFU profil. Om jeg lykkes til høsten, og blir ordfører for KrF så vil min jobb være å legge til rette politisk for at alle innbyggerene skal ha det best mulig. Jeg er selv avholdsmann og pragmatisk avholdspolitiker, men jeg skal være ordfører også for de som fester hver eneste helg, ja kanskje spessielt for dem.

Min gode venn Marit Sverresen ble av Vårt Land spurt om følgende:

– Hva tenker du om at partileder Knut Arild Hareide bruker sin første tale til å snakke om viktigheten av å sikre homofile gode rammer rundt sitt samliv?

Og svarte:

I mine øyne presenterer han her en helt ny KrF-politikk. På den ene siden kjemper vi mot ekteskapsloven, mens han på den andre siden sier at ekteskap mellom mann og kvinne er helt greit. Det skaper utydelighet.

Her er jeg uenig med min venninne. Både i fortolkning av Knut Arild Hareide og i at det er en motsettning mellom å kjempe mot den nye ekteskapsloven og i å være et parti for alle landets innbyggere, også de homofile. Jeg kan ikke se at det er grunnlag for å fortolke at Knut Arild står for en helt ny KrF politikk. KrF skriver i sitt program følgende: "Lesbiske og homofile har krav på samme nestekjærlighet som mennesker med annen seksuell legning. Homofile har akkurat samme menneskeverd som andre. KrF er imot diskriminering av homofile i samfunnet og støtter arbeidet for å bedre de homofiles levekår i Norge."

Jeg ser det Knut Arild sa i talen for å være helt i tråd med dette, og jeg støtter han. Det er ingen motsettning mellom å være tydelig i kampen for ekteskapet og å være et parti for også for mennesker som lever i homofilt samliv. KrF må være et parti som jobber for alles beste.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt