Arnfinn Clementsen

45

Krf på rett vei

I går kveld vedtok KrFs landsmøte å endre en lovparagraf som gjør det mulig om 2 år å erstatte den mye omtalte “bekjennelsesparagrafen” med en forpliktelse til partiets formål og verdier. Det blir en spennende tid framover!

Publisert: 30. apr 2011

Fra bekjennelse til forpliktelse
I går kveld vedtok KrFs landsmøte å endre en lovparagraf som gjør det mulig om 2 år å erstatte den mye omtalte “bekjennelsesparagrafen” med en forpliktelse til partiets formål og verdier. Selv om jeg forstår godt begge syn i denne saken, tror jeg det var en god beslutning av landsmøtet å åpne for å denne forandringen.
En forpliktelse på partiets verdier, formål og program kan både styrke partiets kristne fundament og gi grunnlag for en framtidsrettet verdibasert politikk. Det som er viktig at at verdiene man forplikter seg på er tydelige. Min konklusjon er at dette er en spennende og framtidsrettet avgjørelse.

Ro i partiet
Nå er det viktig at det blir ro i partiet, og at man ikke fortsetter å diskutere forslagene til ny paragraf i to år til, fram til neste landsmøte. Det foreligger et forslag som tydelig henviser til at KrF bygger sin politikk på verdier hentet fra Bibelen og de kristne grunnverdier, og dette kommer altså opp til endelig avgjørelse om 2 år. Inntil da handler det om å arbeide politisk og styrke partiet på alle områder.

Fra baksetet til førersetet
De gode sakene står i kø, og Norge behøver et samlet, framtidsrettet og kristent verdibasert parti på den politiske arena. Nå gjelder det å komme i posisjon og løfte partiet ved høstens kommunevalg og videre ved Stortingsvalget 2013. Dette er to viktige år som maner til bred samling og tydelig politikk hvor KrF kommer ut av baksetet og over i politikkens førersete! Noe av det viktigste ar at KrF er tidlig ute og setter betingelser til hvilke politiske spørsmål som er viktigst i et samarbeid med andre, i stedet for hele tiden å måtte forholde seg til andre partiers forutsetninger.

Takk Dagfinn Høybråten . og gratulerer Knut Aril Hareide
Dagfinn Høybråten har gjort en god jobb i det politiske Norge, og heldigvis er han med i hvert fall i 2 år til som representant fra Rogalandsbenken på Stortinget, og i viktige komiteer. Hvert rosende ord på landsmøtet fortjente han!
Jeg vil gratulerer Knut Aril Hareide med valget som ny leder. En samlende og framtidrettet avgjørelse. Vi vil stå bak Knut Aril i støtte og bønn. Knut Aril Hareide har gode lederkvaliterer, bygger på en tydelig kristen grunnvoll, og tenker moderne, visjonært og framtidsrettet. Sammen med øvrige partiledelse vil vi støtte ham i gjenreisingen av partiet. At Hans Olav Syvertsen ble parlamentarisk leder viser også bredde og styrke.

Gi KrF en ny sjanse
Jeg oppfordrer kritsenfolket til til samling rundt KrF, og ikke “kaste bort” sine stemmer på småpartier eller andre partier som har noen “kristne saker” uten samme bredden som KrF. Til de som har trukket seg fra KrF vil jeg si; gi KrF helhjertet en ny sjanse!

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Arnfinn Clementsen

45 innlegg  22 kommentarer

Jeg gir ikke blaffen.........

Publisert rundt 10 år siden

Hei Johs

Jeg tenker slik at det kan være like tydelig og enda mer prinsipielt riktig å ha en forpliktelsesparagraf enn en bekjennelsesparagraf. Ja, det kan være ulike motivasjoner hos de som ønsket forandringen, men for meg handler det ikke om å svekke verdigrunnlaget. 
Det viktige er at det man forplikter seg på er tydelig.
Jeg forklarer litt mer om det på min blogg: 
http://www.clementsen.org/blog/2011/04/bekjennelsesparagrafen/

 

Arnfinn

 

Kommentar #2

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Om å gi blanke f...

Publisert rundt 10 år siden

Sterke ord allerede i åpningsfasen her...

Clementsen skriver på sin blogg følgende om forpliktelsesparagraften:

"Slik jeg oppfatter det handler det ikke om å åpne for ikke-kristne eller muslimer inn i  partiledelsen eller som listekandidater, men om å styrke loyaliteten til partiets kristne grunnsyn uten å sette seg til doms over den enkeltes personlige tro."

Mener Clementsen at de nye vedtektene - dersom de blir endret i 2013 - ikke vil ha adgang for de med andre livssyn enn det kristne? For dette er nok den almenne oppfatningen på grasrotplanet.

I motsatt fall, hvem skal i framtiden definere hva som er kristent/bibelsk hvis lederskap ikke lenger forpliktes til å ha en kristen bekjennelse? Det er jo allerede en svært vanskelig øvelse når man ser på sprikene i ledelsen, f.eks. i israel-spørsmålet.

 

Kommentar #3

Arnfinn Clementsen

45 innlegg  22 kommentarer

Forpliktelse er mer ryddig

Publisert rundt 10 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

Mener Clementsen at de nye vedtektene - dersom de blir endret i 2013 - ikke vil ha adgang for de med andre livssyn enn det kristne? For dette er nok den almenne oppfatningen på grasrotplanet.

Verken nåværende bekjennelsesparagraf eller en ny "forliktelsesparagraf til verdier" kan "garantere" i dette spørsmålet. Tror heller ikke det er poenget.
Mitt poeng er at en forpliktelsesparagraf til tydelige kristne verdier er mer ryddig og prinsipielt mer riktig for et politisk parti. 
Det skal mye til at noen som ikke står for disse verdiene - eller noen som har et annet livssyn - vil arbeide for et parti som bygger på de kristne verdier.
De som skal velges inn i partiledelse eller på partiets lister, må også ha tillit og troverdighet i de lokallag osv hvor de er kjent.

Kommentar #4

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

For dårlig

Publisert rundt 10 år siden

For meg høres det ut som om selvbedragene henger løst.

Grunnen for fjerning er vel å få flere velgere? Med å fjerne paragrafen må man jo sikte mot ikke-kristne velgere? Det neste er da at ikke-kristne blir aktivt med på medlemsmøtene. Av dette følger at ikke-kristne ledere blir valgt. Dermed er verdsliggjøringen av partiet forsterket. Tross Clementsens ønsketenkning.

Hvilke partier konkurrerer KrF med, uten bekjennelsesparagraf? Kanskje mest Venstre og Arbeiderpartiet, men også Høyre? Er det realistisk å tro de kan ta stemmer fra dem? Venstre har for lite stemmer. Venstre har alltid blitt for lite når det har nærmet seg Arbeiderpartiet eller manglet klar Høyre-profil. Nå gjør KrF noe av samme øvelse.

Dette gjøres når kristen tro på nytt har begynt å vokse. Underlig!

Ellers minner jeg om denne kommentaren til Clementsens intreden i politikken:

http://www.kristenblogg.no/?p=7438

Der tar jeg også opp at Kristelig Folkeparti har blitt et sosialistisk parti. En grei plass å måle det, er på The Political Compass. I økonomisk politikk er KrF midt mellom (et mer objektivt plassert) sentrum og kommunisme.

(Dette forteller selvsagt også en del om hvor sosialistisk det politiske landskapet i Norge er! Det er snart bare FrP som kan kalles Høyreparti. Etter at Høyre, med Erna Solberg, ser ut til å ha vunnet kampen mellom FrP og Høyre om å komme lengst til venstre.)

Arnfinn T. Clementsen er altså blitt sosialist. Men han har sikkert like enkle bortforklaringer av dette faktum, som av KrFs forkastelse av bekjennelsesparagrafen.

For å si det slik: Clementsen mistet den tillit jeg hadde til han, når han surret seg inn i KrFs fall. På den annen side sett: Gud bruker folk som faller i hor, myrder etc. Bibelen har jo en fantastisk rekke av underlige predikanter i så måte. Så da klarer han nok også å bruke Clemensen, tross hans elendige argumenter og forvirring mht makt (politikk er forvaltning av makt.).

Jeg kan jo hjelpe med argument mot det jeg skriver: Det jeg sier er ikke gyldig for det mangler majoritetsappell. Eller hva med: "- Dette mener ikke det majoritetsdannende flertall!"? Jeg synes ærlig talt ikke Clementsens argumentasjon holder høyere standard.

Nå blir det spennende å se om man får KrF på Stortinget i 2013 i betydningen 4%-grensen. Skal jeg tippe oddsen å være to av tre.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere