Verdidebatt

Krf på rett vei

I går kveld vedtok KrFs landsmøte å endre en lovparagraf som gjør det mulig om 2 år å erstatte den mye omtalte “bekjennelsesparagrafen” med en forpliktelse til partiets formål og verdier. Det blir en spennende tid framover!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Fra bekjennelse til forpliktelse
I går kveld vedtok KrFs landsmøte å endre en lovparagraf som gjør det mulig om 2 år å erstatte den mye omtalte "bekjennelsesparagrafen" med en forpliktelse til partiets formål og verdier. Selv om jeg forstår godt begge syn i denne saken, tror jeg det var en god beslutning av landsmøtet å åpne for å denne forandringen.
En forpliktelse på partiets verdier, formål og program kan både styrke partiets kristne fundament og gi grunnlag for en framtidsrettet verdibasert politikk. Det som er viktig at at verdiene man forplikter seg på er tydelige. Min konklusjon er at dette er en spennende og framtidsrettet avgjørelse.

Ro i partiet
Nå er det viktig at det blir ro i partiet, og at man ikke fortsetter å diskutere forslagene til ny paragraf i to år til, fram til neste landsmøte. Det foreligger et forslag som tydelig henviser til at KrF bygger sin politikk på verdier hentet fra Bibelen og de kristne grunnverdier, og dette kommer altså opp til endelig avgjørelse om 2 år. Inntil da handler det om å arbeide politisk og styrke partiet på alle områder.

Fra baksetet til førersetet
De gode sakene står i kø, og Norge behøver et samlet, framtidsrettet og kristent verdibasert parti på den politiske arena. Nå gjelder det å komme i posisjon og løfte partiet ved høstens kommunevalg og videre ved Stortingsvalget 2013. Dette er to viktige år som maner til bred samling og tydelig politikk hvor KrF kommer ut av baksetet og over i politikkens førersete! Noe av det viktigste ar at KrF er tidlig ute og setter betingelser til hvilke politiske spørsmål som er viktigst i et samarbeid med andre, i stedet for hele tiden å måtte forholde seg til andre partiers forutsetninger.

Takk Dagfinn Høybråten . og gratulerer Knut Aril Hareide
Dagfinn Høybråten har gjort en god jobb i det politiske Norge, og heldigvis er han med i hvert fall i 2 år til som representant fra Rogalandsbenken på Stortinget, og i viktige komiteer. Hvert rosende ord på landsmøtet fortjente han!
Jeg vil gratulerer Knut Aril Hareide med valget som ny leder. En samlende og framtidrettet avgjørelse. Vi vil stå bak Knut Aril i støtte og bønn. Knut Aril Hareide har gode lederkvaliterer, bygger på en tydelig kristen grunnvoll, og tenker moderne, visjonært og framtidsrettet. Sammen med øvrige partiledelse vil vi støtte ham i gjenreisingen av partiet. At Hans Olav Syvertsen ble parlamentarisk leder viser også bredde og styrke.

Gi KrF en ny sjanse
Jeg oppfordrer kritsenfolket til til samling rundt KrF, og ikke "kaste bort" sine stemmer på småpartier eller andre partier som har noen "kristne saker" uten samme bredden som KrF. Til de som har trukket seg fra KrF vil jeg si; gi KrF helhjertet en ny sjanse!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt