Verdidebatt

Kristne må stå sammen for ekteskapet

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Per Anders Hoel skriver den gode kommentaren Kveld med kløfter, og det er en mye bedre kommentar enn lederen Kristenfolket er mye mer skrevet av Helge Simonnes. 19. august var Simonnes på Velg 09 på NRK, og kommentaren hans er tilgjengelig etter 19 minutter i programmet.

Klassekampen intervjuet meg forrige tirsdag, og da sa jeg at jeg tviler på om den rødgrønne regjeringen har tatt inn over seg hvor mye de har provosert store deler av Kristen-Norge med sin politikk som går mot klassisk kristen tro og teologi på mange områder. I intervjuet med NRK prøver Simonnes å marginalisere denne viktige gruppen på samme måte. Her er noen sitater fra programmet i NRK:

"Politikk skal bidra til helhetstenking, og når hjertesaker fremmes på denne måten, bidrar dette ikke til helheten fremmes. Jeg ønsker heller ikke at kristne skal fremstå som at de er på Guds side og de andre er på den andre siden, på den onde siden. Det er så feil teologisk som det kan være. Åndskampen pågår inni hver enkelt menneske."

Jeg finner det underlig at Simonnes begrenser åndskampen kun til å dreie seg om hvert enkelt menneske. Det skulle vært interessant å se han begrunne dette teologisk. Jeg vil hevde at kampen for ekteskapet mellom mann og kvinne og barns rett til sine foreldre er en meget viktig åndskamp kristne må stå sammen om.

I sin retorikk sier Simonnes at politikken til FrP ikke er i samsvar med kristen teologi, men jeg tror han skal være veldig forsiktig med å knytte sin personlige mening om bistand og innvandring til et bestemt bibelsyn. Selvfølgelig er det legitimt å være uenig med FrP på mange områder, men Simonnes skal være meget forsiktig med å bruke teologiske argumenter.

Personlig synes jeg det ville vært bedre om FrP var mer på linje med KrF når det gjelder bistand. Likevel, i Bibelen står det ikke noe om at det er staten som skal gi bistand til korrupte diktatorer, og det står heller ikke noe om at vi skal åpne våre grenser for en ukontrollert asyl-innvandring.

Det Bibelen derimot er krystallklar på er at ekteskapet mellom én mann og én kvinne er en ordning gitt av Gud. Her er det skuffende at Simonnes på nasjonalt fjernsyn prøver å marginalisere FrP på dette området med å si at de ikke er klare. Jeg vil oppfordre Simonnes å se på svarene Siv Jensen har gitt i denne saken.

Med sin agitasjon mot FrP svekker Simonnes mulighetene for at staten skal snu i den radikale reformen "Felles ekteskapslov" som er en brutal forandring av familien slik vi kjenner den i dag.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt