Martin Drange

126

Å bli brent

Publisert: 20. aug 2009

Hvor mange er det som brenner for en eller flere saker - ikke fordi de genuint brenner for det de sier de står for - men fordi de underbevisst prøver å fortrenge sin indre tomhet?

Kommentar #1

Espen Utaker

298 innlegg  459 kommentarer

Å brenne eller bli brent.

Publisert nesten 12 år siden

Et interessant spørsmål. Men du forutsetter da at alle han en indre uro og tomhet som må fylles med noe? Selv brenner jeg for mange ting, men føler sjelden en indre tomhet eller uro. Kanskje burde jeg følt mer på det?

Kommentar #2

Heidi Terese Vangen

66 innlegg  1462 kommentarer

...

Publisert nesten 12 år siden

Jeg tror det er dette tomrommet som er syndefallet, at vi lar oss styre av vårt ego som leder oss vekk fra det som er godt, og det skaper et tomrom som mange forsøker å fylle med alt annet enn det som kan gjøre oss hel igjen.

Men over til dette med å brenne; Jeg opplever det av og til, at jeg bruker saker jeg egentlig brenner for som identitetsmarkører, hvor jeg jo jobber for denne saken, men noen ganger for at jeg skal kunne identifisere meg som den slags menneske som gjør en viss type ting, heller enn at jeg ønsker å gjøre noe bra i seg selv. Det virker som om engasjement kan brukes som tomromfyller på samme måte som noen forsøker med forbruk av materielle ting, narkotika, uforpliktende sex, trøstespising, å skape konflikter etc.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere