Karin Riska

10

Mitt lille land

Publisert: 19. aug 2009

Jeg anser meg selv for å være et samfunnsengasjert menneske, men allikevel blir jeg ikke engasjert av valgkampen. Joda, jeg skal stemme, men debattene kjeder meg, det er jo ikke noe særlig nytt som diskuteres, og hva som er enda verre er at mange av argumentene ikke er troverdige. Og så ufattelig navlebeskuende mange debatter er! Hvorfor sender en heftig millionsprekk på Holmenkollanlegget sjokkbølger gjennom Norge, mens når det skjer store tragedier ute i verden, så hever vi knapt et øyebryn i vårt lille land? Jeg savner mer empati og medmenneskelig engasjement fra politikerne som vil ha stemmen min. Noen ganger får jeg følelsen av at å sanke stemmene våre, er viktigere enn selve saken. Selvfølgelig må de ha stemmene våre for å få sakene igjennom, men jeg vil se mer ekte engasjement, mer mangfold og mer raushet. Politikerne hauser opp saker som kan sanke stemmer, men tier om andre saker, som menneskelig sett er viktigere slik jeg ser det.

Jeg kan kanskje ikke klandre politikerne for at de ikke løfter blikket mer, for de reflekterer vel bare velgerne, men dog, det hadde kanskje hatt en oppdragende effekt på velgerne om de prøvde. Hva med f.eks å slå et større slag for nestekjærligheten, for naboen, og for verden forøvrig? Hva med å bli mer bevisst at vi er et lite land, med så ufattelig mange ressurser og muligheter til å påvirke verden. Jeg skulle ønske vi ble flinkere til å forvalte alle de goder vi har på en bedre måte, og med større ydmykhet, ikke med stolthet først og fremst. Og jeg skulle ønske at vi kunne bli oss mer bevisst fellesskapet, og fokusere mer på hva fellesskapet har behov for, enn hva jeg har behov for. Det sistnevnte er viktig, men jeg mener det er overfokusert,. Konsekvensen blir bl.a. at det finnes mange ensomme, depriemerte mennesker i dette landet, som faller utenfor. Det er et paradoks at det synes som at etterhvert som vi blir rikere, så blir vi mer egoistiske, både i forhold til det materielle, og i forhold til fellesskapsbygging. Jeg vil ikke svartmale, for mye er veldig bra i Norge, men vi kan enda bedre. For å si som President Obama: Yes we can!

Kommentar #1

olav grimdalen

66 innlegg  431 kommentarer

Nestekjærligheten

Publisert over 12 år siden

Jesus viste oss hva nestekjærlighet er. Dessverre kan en ikke si det om dagens politikere.

De er alle opptatt av å få gjennomføre sitt program. Om det er til Norges beste og Norges befolkning er tvilsomt.

Sosialistene vil styre oss fra vogge til grav. De vil beste hva vi ska tro å tenke.

Jeg kommer til å stemme FRP. Vi ønsker alle en ny kurs. Jeg er lei å gå å traske i de samme sporene, FRP har lovet å tak i ting som har irritert det norske folk lenge. La demvise hva de er god for. Det er like trygt for landet at de borgelige styrer enn at arbeiderpartiet skal forsette med sine avgifter og skattepolitikk. De totale fravær av politikk for de eldre. FRP har sagt de vil ha eget dep. for de eldre, det tror jeg på.

 

Lykke til med vakget

Kommentar #2

Rolf-Erik Pedersen

17 innlegg  1884 kommentarer

RE: Nestekjærligheten

Publisert over 12 år siden

 

20.08.09 kl. 19:52 skrev olav grimdalen:

Jesus viste oss hva nestekjærlighet er. Dessverre kan en ikke si det om dagens politikere.

Nei, bare det er nok til å sky FrP som pesten. 

Kommentar #3

Karin Riska

10 innlegg  44 kommentarer

Takk!

Publisert over 12 år siden

Takk for responsene. En ting vet jeg sikkert; FrP får ikke min stemme, nestekjærligheten har dårlig kår hos dem slik jeg ser det. Heldigvis bor vi i et fritt land, så vi kan stemme det vi vil. Lykke til med valget til dere også.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere