Verdidebatt

SV og Israel

At SV ikke akkurat var venner av Israel er ikke noe nytt, men nå vil altså dette "fredspartiet" gå til krig mot Israel.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg har ofte lurt på hvorfor de venstreradikale hater Israel så. Er det på grunn av religionen, deres nære forhold til USA, eller ganske enkelt at de er på den andre siden av muslimene i en konflikt. Det finnes jo nok av land å ta tak i når det gjelder menneskerettsbrudd, men SV har siktet seg inn på Israel, og det er visst ikke så nøye med hva andre land gjør.

I Aftenposten i dag kunne vi lese følgende: "-Verdenssamfunnets troverdighet i konfrontasjon med Gadaffi-regimet svekkes når reaksjon mot andre stater i regionen som begår overgrep mot sivile uteblir. Verdenssamfunnet må derfor også reagere mot israelske flys angrep på Gaza-stripen."

Her skinner SV-eres våte drøm igjennom - å få gå til angrep på Israel. I lihet med Vibeke Løkkebergs "dokumentar" nevnes det ingen ting om hvorfor Israel går til aksjoner i Gaza. Betyr dette at SV mener at Israel skal tåle å bli bombardert med raketter fra Gaza? Hvordan mener SV at Israel skal forsvare deg mot dette? Da ser jeg ikke på nedleggelse av staten Israel som en seriøs måte å løse dette på...

Det som gjør dette ekstra patetisk er det faktum at både Syriaog Jemen akkurat har drept haugevis av sine egne innbyggere i den samme demokratiseringsprosessen, men SV har fokus på Israel - som vanlig. Muslimene får holde på som de vil, de er jo forent med SV i hatet mot Israel og USA.

Kan man egentlig ta et parti som SV seriøst etter slike utspill? Et parti som vil nekte et land retten til å forsvare seg? La oss håpe at SV krymper inn og forsvinner etterhvert som folk lærer denne gjengen å kjenne.

SV's ensidige utfall mot Israel minner mye om mobbing. Hvis en lærer på en skole alltid bare hadde kjeftet på én elev og ingen andre, selv om de gjorde mer ugagn, ville de fleste kalle dette forskjellsbehandling eller mobbing. Det er dette SV bedriver mot Israel. De maser stadig vekk om boikott av Israel, aldri om Marokko eller Kina, aldri om alle de muslimske land som bryter menneskerettighetene på det groveste, og selvsagt aldri om kommunistiske land som de er kompiser med. SV er Israelhatere, og det igjen er den "spiselige" formen for jødehat i vår tid. Jeg synes heller ikke at alt Israel gjør er genialt, men jeg klarer i tillegg å se at det finnes andre land i verden som heller ikke gjør bare bra ting.

Gleder meg forresten til at Støre skal komme i nyhetene og prøve å ro regjeringen ut av disse tåpelighetene.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt