Verdidebatt

Kjønnets livsfarlige makt

Medhaugsaken er bare et av svært mange eksempler på dette. ”Uskyldig inntil det motsatte er bevist”, må for Jan Birger Medhaug og mange andre, fortrinnsvis menn, fortone seg som en tom floskel.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Fra den ene grøfta bestående av mistro, skepsis og fortielse av påstander om overgrep er veien kort over til den andre: alle, spesielt kvinner, som hevder seg utsatt for et overgrep har krav på å bli trodd.  Enkelte, som Valgerd Svarstad Haugland, kan bli så ivrige etter å framstå som forsvarer av ”den svakestes rett”, at de mer enn gjerne kommer rettssystemet i forkjøpet.

En kvinnelig biskop opptrådte for en tid tilbake tilsynelatende resolutt og handlekraftig, etter at en prest i media ble anklaget for å ha mottatt privat lån fra en avdød kvinne han også hadde vært sjelesørger for.  Han ble satt under politietterforskning, noe som endte med henleggelse som ”intet straffbart forhold”.  Lenge før den tid hadde biskopen imidlertid gitt presten ”avskjed i nåde” og en svært lite ærerik førtidspensjonering.

En kvinnelig prost fikk derimot erfare varm omsorg fra sin mannlige biskop og fortsette i tjenesten etter å ha blitt straffedømt for kjøring i pillerus.  Forbilledlig omsorg, etter min mening, selv om kjøring i pillerus kan få langt mer alvorlige konsekvenser enn et privat lån, eller ”å filme noen naken”, eller gjøre et lydopptak av en offentlig handling, riktignok uten sokneprestens tillatelse.

http://www.verdidebatt.no/debatt/cat1/subcat2/thread135787

En kvinnelig prest påstod i en rapport at hun hadde "hyperventilert" etter en privat samtale med en medarbeider.  Hva skulle påstanden være "bevis" for, og hvilke mistanker og fantasier kunne det sette i gang hos hennes omgivelser i forhold til hva hennes mannlige medarbeider av det motsatte kjønn egentlig hadde utsatt henne for?  Mange hyperventilerer bare de ser en eddderkopp, frosk eller meitemark.  Er riktig løsning da å eliminere disse krypene?

Menn:  Vær på vakt!  Det kan være en kvinne i nærheten….!

(Med fare for å bli stemplet som ”kvinnefiendtlig”, hvilket jeg håper min fantastiske, kvinnelige mor og 3 søstre kan avkrefte….)   ;-)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt