Verdidebatt

Ateistkvotering i DNK.

Statskirken skal reflektere landets borgere.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I lys av Kvinnedagen 8. Mars kom det frem at mange kvinner ikke lenger føler en spesiell trang til å være aktivister for kvinners likestilling. Selv om det fortsatt gjenstår noen ting, så er det blitt bedre i samfunnet vårt og med det har aktivismen minsket.

Vi trenger derfor en ny gruppe som kan bidra til å øke aktivistpulsen i Norge og jeg har derfor helt objektivt sett for meg at dette gjelder ateister i særdeles stor grad, som jo let's face it, er en svært ignorert og diskriminert gruppe i en spesifikk offentlig institusjon; DNK.

Norge har i dag en Statskirke som i teorien skal reflektere Statens offisielle religion. Jeg mener sterkt at Statskirken i dag ikke lenger reflekterer de syn som ligger til grunn i samfunnet generelt, noe som er stridig med det demokratiske utgangspunktet vi har etablert. Og jeg mener at denne utviklingen er økende proposjonelt med rødgrønt styre, samt kirkens manglende evne til å innstille seg med de realitetende som ligger til grunn, noe som jo betyr at vi vil se en fortsatt jevn økning i Norge.

Det høye antallet av medlemmer som DNK har, sett i sammenheng med hvor mange Borgere vi har i landet, viser en sterk kontrast til det antallet som er praktiserende kristne her til lands, spesielt blant unge, som jo er fremtidens generasjon.

Jeg har registert at Samfunnet forøvrig syntes det er helt greit å innføre kvotering for diskriminerte grupper i offentlige institusjoner, mest kjent gjennom kjønnskvotering, hvor mangfold, balanse og politisk korrekthet teller mer enn de vanlige rutinene for å ansette folk på slik som kvalifikasjoner og personlig egnethet. Ikke at de her er et enten eller område selvfølgelig, men at ved en teoretisk konflikt ville kjønn være dominant over kompetanse ved ansettelser.

Samfunnet har så en plikt til å representere det mangfoldet som eksisterer i alle offentlige institusjoner, da de offentlige institusjonene ER (for) det samme mangfoldet. Jeg mener derfor at det bør kvoteres inn ateister i Kirkerådet og andre posisjoner innen DNK, slik som bispedømme osv for å få en balansert og demokratisk rettferdig fordeling. Jeg vil i første omgang si at 40% ateister i Kirkerådet og 30% av alle posisjoner innen bispedømme ville være en rettferdig fordeling i første omgang, med en mer konkret balansering senere.

Kirkene, som offentlig eiendom, bør ha en del av området sitt viet til vitenskapentlige eksperimenter og prester bør enten ha en bachelor i evolusjonær biologi, eller teologi for å arbeide i den Statlige norske kirken.

Alt dette er selvfølgelig en spøk, selv om kanskje noen av dere mener at DNK allerede er styrt av ateister. Nå får dere bare passe på at AP ikke ser dette innlegget slik at de ikke får noen rare idèer. Og, nei til statskirke, det er til deres eget beste. :)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt