Johannes Morken

Redaktør
444

Greit at Northug gjorde ap med svenskane?

Petter Northug passerte mållina på tvers etter å ha bremsa opp nokre meter framfor Marcus Hellner i innspurten i herrestafetten.

Publisert: 4. mar 2011

Aller først hysja han på publikum.

http://www.vl.no/samfunn/article119173.zrm

Kva meiner du om Petter Northugs handlemåte?

 

Kommentar #1

Svein Ole Hansen

101 innlegg  1578 kommentarer

Lediggang

Publisert over 10 år siden

 

Northug burde vel kanskje ikke ha spurtet fra de andre løperne. Det sies at lediggang er roten til alt ondt.

Svein-:O

Kommentar #2

Mons Henrik Slagsvold

160 innlegg  2436 kommentarer

Ja.

Publisert over 10 år siden

Enten får vi elske hele Petter eller være uten medaljene hans. En dressert Petter er en halv Petter som ikke tar medaljer. For pokerspilleren Nordthug er dette et spillebord. Og TV's krav om fellesstarter og møljen på stafetter er for han et eldorado. Han liker seg ikke med fellesstarter som ikke gir rom for hans gamblernatur. Vi ber selv om det og har ingen rett til moraliserende pekefingre. Og selvfølgelig tåler svenskene dette. Det trigger dem bare til revansje og virker motiverende. Dette er konkurranseidrettens natur.

Kommentar #3

Monica PIVOT

23 innlegg  186 kommentarer

Publisert over 10 år siden

Det er forskjell på ERTING og MOBBING/ARROGANSE !

Det er ingen som går til topps i et VM uten at det har kostet mye hardt arbeid, tening osv.

Det må være lov til å koste på seg en artighet når man har nådd sine høyeste mål !

HURRA !!!

Tussi

 

Kommentar #4

Kari-Margrethe Mørck

0 innlegg  2 kommentarer

northug

Publisert over 10 år siden

Det var vel ikke noe feil i hva han gjorde, ville bare lage litt show og teater av dette.

Kommentar #5

Per Søetorp

101 innlegg  2029 kommentarer

Av alle unødvendige ting…..

Publisert over 10 år siden

…er nok konkurranseidrett noe av det viktigste.  Både svensker og tyskere raser uhemmet i mediene over Northugs angivelige “hån” mot sine medkonkurrenter.  Jeg synes nok for min del at slike reaksjoner og barnslige karakteristikker forteller vel så mye om de det kommer fra. 

Hva slags nivå av nederlagsfølelse som kom opp i Axel Teichmann, Tobias Angerer og Marcus Hellner når de må se seg slått med så overlegen margin i en kortspurt, kan man jo bare forestille seg.  Rent psykologisk er det ikke vanskelig å forstå at gutta måtte kjempe med dårlig skjult misunnelse og såret nasjonalfølelse, i tillegg til sure bein og melkesyre. 

Imidlertid blir det for dumt å avkreve Petter Northug for vær så god å passere målstreken på en for dem anstendig måte.  En så suveren ung toppidrettsutøver må ha lov til å showe litt for sitt eget hjemmepublikum, uten å bli beskyldt for å ha “hånet svenskene”.  Det er selvsagt å tro det verste om en mann som får velfortjent uttelling for tusenvis av treningstimer i skisporet.  Janteloven fortsetter sin patetiske tranedans for åpen scene.

Så er det bare å håpe at sutringen i det minste kan få forsmådde svensker til å føle seg litt mindre dritdårlige.

Kommentar #6

Knut Haug

15 innlegg  140 kommentarer

Nei det det var ikke greit.

Publisert over 10 år siden

Det synes jeg Northug skulle spart seg selv, det norske, og svenske folk for.- For meg synes det å virke det samme som å rekke tunge til sine konkurrenter. Det tror jeg ikke Northug mente med det han gjorde, men likevel-- Som en unik skiløper bør en være et forbillede for andre, og det skjer ikke på den måten.- Selv om en i seiersrusen synes det er morsomt å showe litt, så virker slikt motsatt på de (les svenskene)som blir utsatt for det.-Tenk bare om den gode svensken Hellner skulle gjort noe tilnærmet.- Det ville nok gi et "ramaskrik" fra oss nordmenn.--

Så min konklusjon på dette blir: La oss tenke på vår nestes reaksjon under alle forhold i livet.-Det vil vi og andre tjene stort på!

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere