Gunnar Grøsland

8

Tillit

Om ski-vm, Oslo kommune, Adecco og NRK. Hvem kan vi egentlig stole på?

Publisert: 2. mar 2011

 

Da ordfører FabianStang ble kalt inn til NRKs nyhetsmorgen på P2 rett før ski-VM 2011 skulle åpnes, regnet jeg med at han skulle få kjørt seg skikkelig. Dagen før hadde Aftenposten regnet ut at kommunen hadde brukt 2 400 000 000 kroner (håper jeg greide riktig antall nuller) på VM 2011.

Vårt Land har blåst støvet av VM 2011s interessante budsjetthistorie. Vedtaket i bystyret var at Oslo skulle bruke 52 millioner kroner på forbedriinger i Holmenkollen for at byen igjen skulle kunne være sentrum for verdens (Norge og Sveriges) oppmerksomhet i 12 dager. Da byen ikke fikk arrangementet i 2009 var karusellen i gang.

Samtidig har Adecco-saken vokst seg stor, regissert av noen av NRKs tøffe nyhetshunder.

Jeg har det med å blande ting sammen. I mitt hodet begynte jeg å tenke på årene som ansatt i NRK. Og NRKs forhold til regler som skal beskytte ansattte. Midlertidig ansatte var mer regelen enn unntaket.  NRK og Adecco kunne kanskje spilt i samme divisjon på dette området? Det hadde ikke blitt Adeccoligaen, som er nest høyeste nivå. Vi snakker mye lenger ned i systemet.

NRK-sporten, som nå koser vettet av seg medå hype ski-VM til uante høyder, har selv hatt et ganske rufsete forhold til arbeidstidsbestemmelser. Jeg minnes kolleger som skrøt av 7-800 hundre timers overtid i løpet av et år og at de bare hadde fri noen får helger. Det ble snakket om at det bare var ett ekteskap som hadde overlevd jobbing i TV-sporten. Selvfølgelig overdrevet, men kanskje verd å tenke over?  Lurer på om overtiden er under kontrolll nå?

Når jeg skraper litt i i lakken på NRKs egen arbeidsgiverprofil er det fordi de har gått så tøft ut mot Adecco.Noe som i seg selv selvfølgelig var på høy tid. Men noen burde kanskje fulgte med da partiet Rødt tok opp saken for ett år siden?

Ordfører Fabian Stang ble aldri "kjørt" av NRK på nyhetsmorgen. Han fikk derimot fortelle om hvor fin VM-genser han hadde fått, og at ski-VM, det arrangerte han for barna. For at barna skulle komme i bedre form.

Jo, jeg tror faktisk han sa det, med litt andre ord. Barna skulle bli glad i å drive med idrett. Er det noen som lurer på om barna er enig med at det var god bruk av 2 400 millioner?

I mitt enkle sinn begynte jeg å regne ut hvor mye hver bydel i Oslo kunne investert i idrettsanlegg dersom kommunen IKKE hadde blitt med på galeien.  2400 millioner kroner er VELDIG mange idrettshaller, ballbinger og lysløyper. Men det er klart at en koffeinsponset Nordthug er et langt sikrere kort for positiv adferdsendring.

Så hvor vil jeg hen? Som du sikkert har skjønt, det vet jeg ikke helt nøyaktig. Men det var godt å få skrevet det ned. Kanskje jeg håper at neste gang idretts"mafiaen" i Oslo bystyre får et nytt "lite"prosjekt de vil ha bystyret med seg på, så er det noen som roper stopp? At gigantunderskuddene ved byggingen av nye Bislett og nye Holmenkollen ikke følges opp av nye uplanlagte idrettsmilliarder? Kanskje det.

Så kan jeg jo håpe at ordførerintervjuet var en glipp og at NRK kan bevise at de kan være  kritiske journalister også til ting de selv har rettighetene til. For Adeccoligaen går vel mest på TV2?

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere