Anders Tronstad

36

Marian Clita

Publisert: 24. feb 2011

14 års fengsel var dommen Marian Clita fikk for det brutale mordet på Vera Vildmyren. Det er en skam ikke bare ovenfor familien men for hele samfunnet. Etter 6 ½ år er han sannsynligvis ute igjen, klar til å finne nye offer. Hvor mange mennesker skal Clita få lov til å drepe før han stoppes for godt?

"Han er tidligere dømt til 20 års fengsel for drap i hjemlandet Romania, der han under et fengselsopphold torturerte og drepte en medfange som sonet en dom for politisk virksomhet."

 http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/hedmark_og_oppland/1.7522502

Dette er en mann som har en lang drapskarriere bak seg. Tror virkelig psykologene og sakkyndige generelt at han vil komme til å slutte med dette? Hvis ikke, hvorfor får drapsmenn og voldelige generelt så ynkelige dommer? Jeg er prinsipielt imot å dømme folk til døden av helt åpenbare grunner, men er det ikke i samfunnets interesse å fjerne disse fra samfunnet en gang for alle, før de gjør større skade?

Med å fjerne folk en gang for alle mener jeg ikke nødvendigvis å gi de et nakkeskudd, men at man for eksempel bygger flere fengsler eller psykiatriske institusjoner. Man må gjerne gi kriminelle de beste soningsforhold eller sykehusopphold alt etter hva de trenger, men farlige kriminelle kan ikke få gå fri. Ikke etter 6 år, heller ikke etter 14, men de må sperres inne resten av livet.

 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere