Verdidebatt

Dagens mulighet: Påvirk en skole!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I det siste har hjernen min tilsynelatende tatt ferie. Den sitter liksom der oppe, øverst på halsen, som en apatisk zombie. Speider utover det langstrakte land, folk & fe, men det hjelper lizzom ikke. Ingenting ser ut til å riste Mr. Hjerne (eller var det Mrs?) ut av sin duvende, trøtte tilstand.

Det er liksom regn, dårlig vær, sutrete unger som kjeder seg og generell apati som fyller dagene - og hjernen min. Vi skulle ha en rolig sommer i år tenkte vi, og resultatet ble ikke bare rolig men ubeskrivelig og ufattelig kjedelig. I følge min far bør man kjede seg på ferie, ellers får man ikke slappet av. Men hvis dette er å slappe av, da vil jeg heller stresse! Alt for å få ristet liv i min numne, lallende Hjerne (som jeg ser for meg personifisert med ett øye halvt igjen og med tunga hengende slapt ut av munnen).

Jeg kjenner at jeg er klar for å være litt kreativ igjen snart, etter å ha vært i en nær sovende tilstand i lengre tid. Men problemet er å komme over kneika og starte (er det det som heter "Dørstokkmila"? Nei det var kanskje noe annet det).

Førstkommende fredag er det meningen at jeg skal ha kommet på noe lurt, som skal fremføres over en tjue minutters tid. Foran et rom fullt av lærere. På planleggingsdag. På friskolen der min knøttlille (som jeg ser det) datter snart skal begynne sitt skoleeventyr (Se mitt første innlegg på dette forum). Mine forventninger som mor er ønsket, noe jeg selvsagt setter umåtelig stor pris på. Hvilke andre skoler inviterer inn foreldre på planleggingsdager, med invitasjon om å si litt om hva lærerne bør tenke på i hverdagen sin?? Ikke verst synes jeg!

Men; problemet er dessverre hjernen min, som er søvngjenger for tiden. -Hva i all verden skal jeg si?? Jeg begynner å bli litt nervøs for at jeg ikke skal få til å si noe utover "Jeg vil gjerne at dere skal være greie mot elevene deres og lære dem masse fine ting".

-Det er her jeg trenger deres input, folkens!! Dere har nå en unik, jeg sier UNIK, sjanse til å påvirke en hel skole! For ALLE lærerene fra første til tiende klasse kommer til å være der nemlig. Jeg har jo bare én skarve datter i første klasse (og knapt nok det), jeg vet følgelig minimalt om hvordan skoler virker for tiden. -Og hva skal jeg for eksempel si om ungdomstrinnet? Hva trenger lærere på ungdomsskolen å høre?

Jeg hadde blitt UTROLIG glad for litt tips her, også fordi jeg da kan si at ikke alle tankene jeg kommer med er mine egne. Hva sier dere folkens, har dere noen inspill? Hva bør lærere i dag være obs på/unngå/gjøre mer av? Hva kjennetegnet den læreren du aldri glemmer?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt