Verdidebatt

Ukristelig å være imot innvandring

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Er det innenfor kristen lære å være mot innvandring. Kristendommen er tufet på at alle mennesker er like og har samme rett til livet. Kristendommen taler for at livet er ukrenkelig og at den rike har plikt til å hjelpe den fattige.

Er det da i den kristne ånd å nekte fattige hjelp? Ligger det ikke i budskapet at selv om det medfører at du selv havner i fattigdom som din bror du kunne hjelpe da du var rik så er dette den rette vei å gå.

Gud snakker ikke om at man må ta vare på seg selv på bekostning av andre. Gud snakker om menneskehetens overlevelse og ikke om individets velferd.

Kan man som kristen hevde at Gud har skapt Norge og derav er det gudegitt at vår rikdom er noe vi må bevare for oss selv og beskytte mot fattige som søker å få litt av den rikdommen Gud har gitt oss.

Det er jo slik at den kristne skal dømmes ut fra sitt liv og sine gjerninger på jorden. Belønningen om man skjøtter seg på rett måte er evig liv etter jordlivet. Hvor langt er man da villig til å gå for å oppnå belønningen på dommens dag?

Er det god krisendom å nekte den sultne mat og tak over hodet, selv om det skulle bety at man selv mister det man har?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt