Verdidebatt

Universets stjernefortellinger

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Da jeg ønsker at fortellingene fra stjernene bør ha en størst mulig sammenheng i sine historier, har jeg derfor redigert min tråd ”Stjernene forteller” og kalt den nå for ”Universets stjernefortellinger”

Stjernene forteller

Store astronomiske spørsmål ble engang stilt Job, som levde for mer enn 3500 år siden. Det var Gud selv som spurte: Kan du knytte syvstjernens bånd? eller kan du løse Orions lenker? Kan du føre Dyrekretsens stjernebilder fram i rette tid? Og bjørnen med dens unger - kan du styre deres gang? Job 38, 31-32.

Pleiadene, eller syvstjernen, kan vi se i stjernebildet Tyren.  At pleiadene er «bundet sammen» slik Bibelen beskriver, er på grunn av nåtidens teknikk og stjernekikkerter en observerbar astronornisk realitet. Men det er like sikkert at ingen på denne kloden kunne ha visst det på den tiden Jobs bok ble skrevet, med mindre Gud hadde åpenbart det.

Hva sier vitenskapen i dag? Isabel Lewis i  «U.S. Naval Observatory» uttaler; «Mens de fleste konstellasjoner driver gjennom verdensrommet i ulike retninger, og til og med endrer fasong p.g.a. årsaker vi vet lite om, gjelder dette ikke pleiadene. Fotografier viser nå ca. 250 soler i denne hopen, og alle reiser sammen i én felles retning.»

Dr. Robert J. Tumpler ved liek Observatory,» skriver at pleiadene kan sammenlignes med en sverm av fugler, som flyr i fellesskap mot et mål i det fjerne. Pleiadene er ikke sammen ved en tilfeldighet på nåværende tidspunkt, men er i et system hvor stjernene er bundet sammen med «usynlige tråder.» Så når du ser opp mot pleiadene i kveld, så holder de en enorm preken og peker ut universets Skaper og opprettholder.

Men hva med «bjørnen» og dens «unger?» Visste du at dette stjernebilde er kjent som rømlingen i universet? Den raser av sted gjennom den tykkeste delen av melkeveien med en fart på 257 «miles» pr. sekund. (Til sammenligning beveger en kanonkule seg ca. 25 «miles» pr. minutt, mens Bjørnen med dens unger har en hastighet på 15.420 «miles» på det samme minuttet.) Charles Burckhalter ved »Chabot Observatory» sier at Bjørnen må være en utenforstående besøkende, en stjerne fra utsiden av vår galakse.

Orion kalles det mest markerte og synlige av alle stjernebilder, og kan observeres fra alle områder på jorden. Stjernene i denne formasjonen er et blikkfang på grunn av sin funklende klarhet. Det ser virkelig ut som om Gud med vilje ønsker vår oppmerksomhet, når vi ser opp mot himmelen, mot Orion og den store «hestetåken» i Orion Nebula. Den framstår som en slags «brennende busk» på himmelen, et studium av Guds veldige kraft og allmakt.

En av de mest interessante observasjoner i Orion, er det store tomme området nord i Orion Nebula (innen astronomien gitt benevnelsen M42). Denne himmelske hulen er så gigantisk at vår hjerne vanskelig kan fatte det. Den er dessuten så utrolig
vakker at ord ikke kan beskrive det. Ingen som har sett fargefotografier av M42, kan glemme denne formasjonen. «Sverdet» i Orion er som en flammende hop av stjerner som danner åpningen til en større hule. Alle astronomer er enige om at åpningen antakelig er mer enn 16.740.000.000.000 miles i diameter. Dvs. 90.000 ganger større enn jordens omkrets. Andre astronomer har kalt den; en korridor som passer en konge.  Kan det være at dette er porten til det himmelske Jerusalem?

I mars 1985 ble det rapportert i Science News at en meget hurtig sirkulerende nebula var blitt observert i Oriontåken (M42) . Tre år etter var den nye tåken helt forandret, og et nytt fenomen ble observert; En stav eller søyle av infrarødt lys var blitt til, men alt i september samme år var fenomenet borte.

Det siste eksempel på endringer i Oriontåken, er identifiseringen av en merkelig ny og fokusert røntgen kilde, som har sin opprinnelse i en eiendommelig stjerne eller lyskilde med høyst uvanlig atferd. En britisk satelitt, Ariel 5, observerte rutinemessig røntgenskyen. Den har plukket opp flere enorme lyseksplosjoner i Orion. Dette er i seg selv ikke uvanlig i universet, men i dette tilfelle søkte man etter lyskildenes nøyaktige lokalitet. Den amerikanske astronomi satelitten «SAS-3,» ble bedt om å hjelpe til, og etter 24 timers leting, fant de kilden men ble samtidig oppmerksom på at noe høyst usannsynlig var i ferd med å skje. Kildens røntgen intensitet var blitt fem ganger sterkere enn noen røntgen kilde tidligere målt. Objektet var også blitt 1000 ganger klarere enn det var ved målinger 20 år tidligere. I astronomisk litteratur kalles den en høyst uvanlig stjerne, uten likhet med noe som tidligere er blitt observert. Stjernen har rett og slett endret seg fullstendig. Stjernen ligger i samme område som den enorme røntgen strålingen og sammenhengen er ennå ikke utstudert av forskerne.

Dyrekretsens stjernebilder.

Dr. Ed Kleiner er en kristen jødisk astronom som har studert den opprinnelige, åndelige betydning av Zodiaken (dyrekretsen).

Han så på stjernebildenes navn på hebraisk, fønikisk, koptisk, egyptisk, skandinavisk, og på sentral- amerikanske språk. Da han fant den opprinnelige roten til ordet fra disse språkene, viste det seg at meningen var den samme, og at betydningen fortalte noe om Guds frelsesplan. For eksempel betyr Spica; «The Branch,» eller «grenen.» Arcturus (Bjørnen) betyr «Han kommer» (eller han som kommer). Sirius betyr «Prinsen.» Elinath betyr «En som er slaktet,» (eller ofret). Vega betyr «Han skal bli opphøyet.»

Dr. Kleiner ble spurt om han var klar over at mange kristne tror at Jesus vil komme tilbake til jorden gjennom konstellasjonen i Orion, og hva han trodde om den mystiske svarte korridoren som stadig vokser seg større. Dr. Kleiner var ikke oppmerksom på første del av spørsmålet, men kunne fortelle at han nylig hadde lest at atronomer hadde oppdaget en ubeskrivelige energi kilde inne i Orions vakre masse.

Orion er lokalisert like under dyre kretsens bilde Tyren.(Taurus). For å gjøre denne informasjonen spesielt spennende betyr stjernenavnet Taurus, «Hans vidunderlige gjenkomst!» (His glorious coming). Det er nettopp i stjernebilde Tyren vi finner pleiadene. Astronomiske målinger viser at de reiser på vei mot Orions venstre skulder, mot stjernen Betelgeuse. Det samme gjør Hyadertåken som også er lokalisert i Tyren. De er som en finger  på himmelen som peker mot noe meget viktig og som prøver å fortelle oss at Hans gjenkomst nærmer seg og fra dette sted vil han komme.

Innlegg: 27
Kommentarer: 374

pleiadene

Publisert 3. februar Kommentar #1

Jeg har drevet litt med amatør astronomi og Pleiadene var alltid fasinerende å se på. Ser ut som noen få stjerner, pent drapert i fin avstand til hverandre. Men når man retter teleskopet mot disse åpenbarer det seg en mengder av stjerner (soler)  som ikke er synlig for det blotte øye  :)

Orion Nebula

Publisert 4. februar Kommentar #2

asbjørn bergseng – gå til den siterte teksten.

Pleiadene var alltid fasinerende å se på. Ser ut som noen få stjerner, pent drapert i fin avstand til hverandre. Men når man retter teleskopet mot disse åpenbarer det seg en mengder av stjerner (soler)  som ikke er synlig for det blotte øye  :)

Ja, disse lyser jo kraftig opp på stjernehimmelen, men en kan jo også nå se bilder av hopen tatt fra observatorier. Her er en link en kan klikke på, mange vakre stjerner og farger!

Mange av stjernebildene har jo en masse mytologiske fortellinger som går rett inn i Bibelen og fortellingene der. Kommer tilbake med mer stoff om dette etter hvert.

artig at du kommer med dette nå når jeg ser stjerner og måner...og takk for henv. til Job s bok, ta en titt i Jesaja 40 også ang. Guds storhet...men jeg kan ikke kommenterer på vanlig måte i dag ser det ut til, så ha en fin dag videre ;-))

Publisert 4. februar

Måner

Publisert 4. februar Kommentar #5

Takk for henvendelsen Mai, ja, det er mye en kan lese seg til gjennom skriften, og det står nok mye der som vi ikke helt forstår rekkevidden av. Men jeg kom over dette prosjektet og tenkte og skrive litt om dette siden det også finnes omtalelser om stjernehimmelen i Bibelen, og der ligger nok overførte betydninger der også.

Håper du ikke har vært ute og forslått deg, siden du ser måner og stjerner på denne siden av dagen? Det kan også være farlig å se på stjernehimmelen mens man går... det kan få uante konsekvenser, en bør helst stå rolig da!

Lille og Store Bjørn

Publisert 4. februar Kommentar #6

Historien om hvordan Store og Lille Bjørn fikk sin himmelske plassering.

I sagnet om Store bjørn er Jupiter en sentral skikkelse. Han forelsket seg i en kvinne som het Callisto, og han fikk en sønn med henne som ble kalt Arcas. Den forsmådde hustruen Juno ble sint og tok en raffinert hevn: Hun forandret Callisto til en bjørn.

Arcas vokste vokste opp og ble til en sterk ung mann som likte å gå på jakt. En dag han var ute i skogen og jaktet fikk han øye på en stor bjørn, og løp i mot den for å drepe den med spydet sitt uten å forstå at det var sin egen mor, og Callisto kunne jo ikke snakke med sin egen sønn.

Jupiter oppdaget at det holdt på å skje en familietragedie der nede på Jorden og reddet Callisto ved å forandre Arcas til en bjørn. Så grep han begge i halestumpen og hengte dem opp på stjernehimmelen.

På grunn av tyngden på bjørnene, ble halen strukket utover slik at de ble lengre enn vanlige bjørnerumper. Derfor tegnes alltid Callisto og Arcas (Store og Lille Bjørn) med lange bjørnehaler på stjernekartene.

Publisert 4. februar Kommentar #3

Innlegg: 47
Kommentarer: 924

artig at du kommer med dette nå når jeg ser stjerner og måner...og takk for henv. til Job s bok, ta en titt i Jesaja 40 også ang. Guds storhet...men jeg kan ikke kommenterer på vanlig måte i dag ser det ut til, så ha en fin dag videre ;-))

Publisert 4. februar Kommentar #4

Innlegg: 31
Kommentarer: 2262

Måner

Publisert 4. februar Kommentar #5

Takk for henvendelsen Mai, ja, det er mye en kan lese seg til gjennom skriften, og det står nok mye der som vi ikke helt forstår rekkevidden av. Men jeg kom over dette prosjektet og tenkte og skrive litt om dette siden det også finnes omtalelser om stjernehimmelen i Bibelen, og der ligger nok overførte betydninger der også.

Håper du ikke har vært ute og forslått deg, siden du ser måner og stjerner på denne siden av dagen? Det kan også være farlig å se på stjernehimmelen mens man går... det kan få uante konsekvenser, en bør helst stå rolig da!

Innlegg: 31
Kommentarer: 2262

Lille og Store Bjørn

Publisert 4. februar Kommentar #6

Historien om hvordan Store og Lille Bjørn fikk sin himmelske plassering.

I sagnet om Store bjørn er Jupiter en sentral skikkelse. Han forelsket seg i en kvinne som het Callisto, og han fikk en sønn med henne som ble kalt Arcas. Den forsmådde hustruen Juno ble sint og tok en raffinert hevn: Hun forandret Callisto til en bjørn.

Arcas vokste vokste opp og ble til en sterk ung mann som likte å gå på jakt. En dag han var ute i skogen og jaktet fikk han øye på en stor bjørn, og løp i mot den for å drepe den med spydet sitt uten å forstå at det var sin egen mor, og Callisto kunne jo ikke snakke med sin egen sønn.

Jupiter oppdaget at det holdt på å skje en familietragedie der nede på Jorden og reddet Callisto ved å forandre Arcas til en bjørn. Så grep han begge i halestumpen og hengte dem opp på stjernehimmelen.

På grunn av tyngden på bjørnene, ble halen strukket utover slik at de ble lengre enn vanlige bjørnerumper. Derfor tegnes alltid Callisto og Arcas (Store og Lille Bjørn) med lange bjørnehaler på stjernekartene.

Innlegg: 47
Kommentarer: 924

Nytt shttp://m.nrk.no/m/artikkel.jsp?art_id=17490621olsystem oppdaget:

Publisert 4. februar Kommentar #7

Innlegg: 47
Kommentarer: 924

eh,unnskyld,det gikk vist ikke å linke på her på overskrift linja, jeg kommmer meg ikke inn på kommenteringen.Men gr. til at jeg ser måne og stjerner er på gr. av hva jeg skrev i mitt siste innlegg.Ja vikingene hadde jo også sine egne bilder og myter rund

Publisert 4. februar Kommentar #8

Innlegg: 31
Kommentarer: 2262

Gudene fra nord

Publisert 4. februar Kommentar #9

Mai Hauger – gå til den siterte teksten.

unnskyld,det gikk vist ikke å linke på her på overskrift linja, jeg kommmer meg ikke inn på kommenteringen

Synd du ikke kommer deg inn på kommenteringen, Mai, du får heller skrive det du har på hjertet og lagre det til du får kommet deg inn. Ser du nevnte noe om at vikingene hadde bilder og myter, og det stemmer ganske bra det, var nettopp inne på en side som handlet om gudene fra nord. Trodde ikke jeg skulle legge dette inn her, men siden du nevner det fikk jeg lyst til å gjøre det likevel.

Gudene fra nord

Solen steg langsomt opp i horisonten og kastet et gyllenrødt magisk skinn på det
høyt stevnede skipet som la ut fra Utrøst, i retning av det som vi i dag kjenner som Trenyken. Et av Europas største fuglefjell som ligger ytterst i øyrekken som danner øygruppen Lofoten.

I skipet, som nærmest fløt -over vannet, satt -høytidelig pyntet, representanter for to folkeslag. Jordmennesker, representert gjennom Utrøstfolket. Et høyvokst folkeslag med lyst hår og blå øyner som hadde sine aner fra Nordvestindia. Representantene for det andre folkeslaget kom fra Pleiadene. Et utenomjordisk folkeslag som lignet svært på menneskene i utseende.

Det som skilte disse to raser utseendemessig, var at de hadde en svært høy panne
og kun fire fingrer på den ene handa. I tillegg hadde de evnen til å bevege seg hurtig både i tid og rom. De kunne dukke opp hvor som helst, for så å forsvinne i samme øyeblikk. Ellers var de som våre «brødre og søstre» med omtrent de samme positive og negative egenskaper som oss.

De utenomjordiske hadde kommet den lange veien fra sin planet, som lå ytterst i stjernebildet Tyren, til Utrøst for å forene seg med det jordiske folkeslaget som bodde der. Et folk som de hadde hatt telepatisk kontakt med, så langt tilbake som til tiden før dette opprinnelige indiske folket utvandret fra nordvestindia til Utrøst. Formålet med denne kontakten hadde vært å møtes, utenfor allfarvei, på et kraftfullt og jomfruelig sted for å avle fram en edlere og mer moralsk stamme av menneske-rasen.

Selve seremonien rundt denne foreningen skulle finne sted, et sted der skapelsesverket hadde skapt og formet kulissene for denne særdeles eiendommelige foreningen. Og dette spesielle stedet var fjell og fugleøya, Trenyken, ytterst i Lofoten.

Solen var ikke kommet langt på himmelen før skipet la til i ei lita vik på denne fjell øya
som er prydet av tre topper som bærer form av en trekant, en firkant og en sirke som sammens med elementene himmel og hav symboliserte denne guddommelige foreningen, foreningen mellom Himmel og Jord.

På land steg en prins fra Pleiadene med sitt følge, etterfulgt av prinsessen fra Utrøst, og hennes følge. Til slutt kom presteskapet som skulle stå for selve vielsen. Den rituelle handlingen skulle finne sted midt på øya, innerst i en hule som lå litt opp i fjellsiden.

Det «Hellige Bryllup» som fant sted på Trenyken denne solskinnsdagen for tusener av år siden, resulterte ikke bare i en forening mellom to folkeslag, men også «et hav» av barn.

Ættene etter de utenomjordiske og Utrøstfolket, vokste og vokste og med århundrene framstår de både som den Indogermanske rase, personene i den «greske gudeverden» og som «Håløygjarlene», «uradelen» i Hålogaland, de som regnet seg selv som «de som ættet fra gudene».

I Hålogaland bygde de opp et kongerike der de la sitt hovedsete til Lofoten, nærmere
bestemt til øyene rundt Svolvær, der «Det Hellige Bryllup» var visualisert gjennom det utspringet i Svolværfjellet som vi i dag kaller Svolværgeita. Med århundrene blir Lofoten og Hålogaland kjent blandt grekerne som Hyperborea. De lyse netters land. Landet der Kronos og Hyperion var født av urgudene Himmelen, Uranos, og Jorden, Gaia.
Prinsen fra Pleiadene og prinsessen fra Utrøst.

På Utrøst levde ættene etter denne foreningen i fred og harmoni i århundrer, og deres
åndelige og moralske arv kan man kanskje spore helt fram til 1400 tallet gjennom
Querini sin beskrivelse av Røstfolkets høye moral. Men, mye tyder på at de som utvandret fra Utrøst møtte utfordringer som avlet fram de mer aggressive og voldelige egenskapene i deres ætteblod.

Dette høres ut som om det er hentet ut fra en «science fiction» bok, og det kan jo så være, for dersom man ser på de faktiske funn som er gjort, både i Lofoten og i Hålogaland og tolkningen av dem, så er symbolikken den at den henspeiler til menneskers ritualer for å komme i kontakt med deres guden i en annen dimensjon, en annen verden. Så får enhver tro hva en vil. Uansett så trodde menneskene i Lofoten på dette for over 3500 år siden. Sagnet om Utrøst underbygger og tanken om at det for mange tusen år siden bodde et «gudbenådet folk» med en egen «ideologi» i Lofoten.

Men hvorfor valgte de akkurat Lofoten som sitt arnested for denne hellige foreningen. Kan det ha noe med øyrikets beliggenhet og fjellenes uttrykk og beskaffenhet å gjøre?

Innlegg: 31
Kommentarer: 2262

Nytt planetsystem oppdaget

Publisert 4. februar Kommentar #10

Mai Hauger – gå til den siterte teksten.

Nytt shttp://m.nrk.no/m/artikkel.jsp?art_id=17490621olsystem oppdaget:

Takk for linken, det blir nok litt langt unna å dra på ferie dit, lurer på om disse planetene er bebodd?

Innlegg: 47
Kommentarer: 924

Universets hemmeligheter

Publisert 4. februar Kommentar #11

Hei igjen.Jeg fatter ikke hvorfor jeg ikke kom inn på kommentarfeltet tidligere.Beklager at jeg rotet det til litt her inne på din tråd, kunne jo ha tenkt på å slette disse surrete innleggene, men sånn er det når man skal gjøre ting fort,bare å beklage...

Jeg leste dette om vikingene, så spennende!!!

At de liksom trodde at disse kom i fra rommet, og at de var fra India med blå øyne...vet du jeg har vært i Nord India og vi ble så overrasket over å treffe på helt mørke Indere med safirblå øyne, de liksom skinte mot oss, veldig pussig...

Jeg leste et stykke om vikingene at de tolket stjerne bildene på en annen måte enn oss og etter sin egen kultur, de hadde andre bilder oppe i hodet(bjørnen stod visst sentralt).Likedan er det mes samene , de tolker også bildene på himmelen etter sitt hode og sin kultur, elgen er visst sentral hos dem som et av bildene på himmelen.

Eller så er det kjempe intressant at de har funnet et annet solsystem.

Forskerne har jo grunn til å tro at svært mange av stjernene har planeter i bane rundt seg. Rundt vår egen stjerne – den 4,57 milliarder år gamle Sola – svirrer det åtte planeter.

Andre stjerner kan ha flere, mens noen ikke har planeter i det hele tatt.

– Forskerne går ut fra at det er minst like mange planeter i universet som det er stjerner.

Og stjernene er visst ca 300 TRILLIARDER i antall, så det kan bli mange mange planeter det....

Dette får meg til å tenke på ordet som Abraham fikk av Gud om å gå ut å kikke på stjernene for å få tro....Gud sa at så mange som himmelens stjerner var så mange skulle Abrahams etterfølgere bli...hmmm... 300 trilliarder etterkommere er slett ikke så verst:))

Jeg synes det er utrolig fascinerende når man kikker på bilder i fra rommet, mars er jo veldig intressant fordi de har roboter der og utrolig mange bilder derifra.

Ja tenk at det er is på nordpolen og sydpolen av mars,tørris da antakelig.Men de lurer på om de er vann inne i jorden og da vil det kanskje også finnes liv i form av alger ,mikrober og sånne ting.Ikke små grønne menn...de har vist seg å være ganske så fraværende på mars nå når menneskene har fått mer kunnskap:))

Mange drømmer om å flytte til mars, kanskje rømme dit når jorda blir så forurenset og ødelagt at det ikke går ann å bo her mer.

Ja rike turister reiser jo allerede på "romsafari" så man vet jo aldri...

Dersom det skulle være oppstått en annen planet lik jorden så får det meg til å tenke på ordene om at Gud skal skape en ny Himmel og en ny jord...og alt det andre skal forgå.

Hvor sannsynlig dette blir når man ser på bilder i fra verdensrommet og får litt kunnskap om planetene!!!

Ødegaard mener jo at det finnes liv der ute og man vil komme til å vite dette sikkert innen 2025:

http://www.moss-avis.no/forbruker/han-tror-pa-andre-vesener-der-ute-1.6006169

Men jeg vet nå ikke. .. i så fall er det jo bare flere å frelse....:)

Men det står at Gud skal skape en ny Himmel og jord...og tenk om han allerede har gjort dette nå ( i følge det nye solsystemet som er oppdaget) og det bare står klart og venter på å bli bebodd av........oss!??

De som VIL flytte over mener jeg , og som altså har sagt ja til det ved å ta i mot Jesus...??

(jada jada, dette er tankespinn, men man vet jo aldri og universet er veldig stort og bærer på mange hemmeligheter...)

Det er iallefall skjerpende å sette seg litt inn i universets hemmeligheter og samtidig lese hva som står i bibelen, slik som ordet du gav i Jobs bok. Tenk at den er skrevet for så lenge siden og alikevel uttaler seg så klokt om stjernene og planetene, ja det er vel ikke så rart siden Gud har inspirert bibelen og Han har også skapt universet.

Innlegg: 31
Kommentarer: 2262

Tordensønnene

Publisert 5. februar Kommentar #12

Mai Hauger – gå til den siterte teksten.

Jeg leste dette om vikingene, så spennende!!!

At de liksom trodde at disse kom i fra rommet, og at de var fra India med blå øyne...vet du jeg har vært i Nord India og vi ble så overrasket over å treffe på helt mørke Indere med safirblå øyne, de liksom skinte mot oss, veldig pussig...

Jeg leste et stykke om vikingene at de tolket stjerne bildene på en annen måte enn oss og etter sin egen kultur, de hadde andre bilder oppe i hodet(bjørnen stod visst sentralt).Likedan er det mes samene , de tolker også bildene på himmelen etter sitt hode og sin kultur, elgen er visst sentral hos dem som et av bildene på himmelen.

Eller så er det kjempe intressant at de har funnet et annet solsystem.

Det gjør ikke noe at det kom inn litt stor skrift, det er bare hyggelig at du liker tråden min. Det blir en lett blanding av forskjellige ting, en behøver ikke tro på alt men jeg var borti et bibelvers som jeg ikke finner så lett igjen hvor det står noe om at vi skal måtte lære oss at der er sammenhenger i alle ting…

Det er veldig interessant stoff det du forteller, Mai, og er enig i at letingen som foregår nå etter solsystemer som har planeter er spennende å følge med på. Jeg har interessert meg for himmelrommet siden jeg var liten gutt og stod og stirret opp mot nordlyset som svingte hit og dit som et banner rette over hodet, og så på stjerneskuddene som en av og til fikk et glimt av.

Men etter hvert har jo romfarten blitt innledet med måneferder og robotsattelitter som du nevnte. Spennende syntes jeg det var da Vikingsonden landet på Mars uten mannskap, det syns jeg var en utrolig bragd, ikke minst da det attpå til foretok jordanalyser og sendte resultatene til jorden via et teleskop sammen med bildemateriale. Ikke å undres over hva menneskene kan få til, særlig når de samarbeider slik som det står i 1.Mos.11.6: "Se, de er ett folk, og samme språk har de alle. Dette er det første de tar seg fore. Nå vil ingen ting være umulig for dem, hva de så finner på å gjøre."

Dette skriftstedet er det kanskje et stykke igjen til, i vår tidsalder, men vi er godt på vei.

Ja, det er litt underlig at de mørke indierne har blå øyne, jeg har en bok som forteller gamle sagn fra Mahabharata Ramayana, og Mahavira som opprinnelig var sanskrittekster. De ble skrevet ned for rundt 5000 år siden og ennå lengre tilbake, og de forteller de utroligste ting som overgår til og med dagens teknologi.

En student spurte en gang Dr. Oppenheimer, atombombens oppfinner: Var bomben som ble sprengt ved Alamogorodo under Manhattan- prosjektet den første som ble detonert? Oppenheimer svarte: Vel – ja, i moderne tid selvfølgelig.

Han husket kanskje et avsnitt han hadde lest fra Mahabharata om en gammel krig der et nytt og fryktelig våpen ble introdusert.

Det var et enkelt prosjektil ladet med hele Universets kraft. En hvitglødende søyle av røyk og flammer så lysende som tusen soler steg opp i all sin glans. – Det var et ukjent våpen, en tordenkile av jern, en gigantisk dødens budbringer, som la i aske fullstendig Vrishnienes og Andhakaenes folk.

Etter noen timer var all mat forgiftet, og soldatene som flyktet kastet seg i elver for å vaske seg og sitt utstyr…

En sylinder like farlig som dødens stav, utrustet med kraften fra tusenøyde Indras torden, den var ødeleggende for alle levende vesner. Det fjernet mengder av Samsaptakas hester, vogner og våpen som det var tørt løv…

Fryktelige vinder begynte å blåse.. solen syntes å snu seg rundt, og universet, slått av hete, var som i feber…

Detaljene ligner veldig i beskrivelsen på atomvåpen, og dette hadde de rede på i den tiden. Det er forresten noe bemerkelsesverdig ved det hele, da en del er gjenkjennelig fra Bibelen, våpenet ble nemlig kalt en ”Tordenkile” av ”jern”, og jeg tenker øyeblikkelig på bibelens beskrivelse av billedstøtten som beskriver forskjellige riker, det siste var av jern og leire. (Dan.2.32-44) Og tordenkilen forbinder jeg med fortellingen om Jakobs sønn Sebedeus og hans bror Johannes . disse to ble nemlig kalt for Boanerges som betyr ”Tordensønnene” (Mark.3.17)

Et avnitt i Samarangana Sutradhara av Bhoja beskriver tilbakegangen av artellerivåpen tusener av år før nedskrevet tid. Mahabharata har enda et vers som lyder:

Hvis glansen av tusen soler skulle briste på en gang på himmelen, ville det bli som glansen fra den mektige… Jeg er blitt Døden – Ødeleggeren av verdener.

Det kan forklares ut fra Jes.45.7: Det jeg som er lysets opphav og mørkets skaper, som gir lykken og skaper ulykken; jeg, Herren, gjør alt dette.

Jeg tror ikke en skal se bort fra at Pred.1.9-11 og 3.15 ikke har noe for seg.

_________________

Men når det gjelder å bo på Mars, det tror jeg skulle bli stusselig med alt det øde landskapet. Selvfølgelig går det sikkert an å beplante den, men det blir i så fall i store glasshus. Men du nevner at om en finner liv der ute så blir der flere å frelse, men tenk om de allerede er frelst?

Nå finnes det teorier som går ut på at menneskene engang ble satt ned på jorden for tusenvis av år siden fra folk fra nettopp Pleiadene. Jeg legger ut noen linker, så kan du lese selv om du er interessert. Jeg leste selv et interessant stykke hvor utenomjordiske studerer menneskenes liv på jorden, de selv lever etter helt andre systemer og kan ikke forstå hvordan vi kan ha religioner og tro på en Gud, for de selv tror at Gud er høyerestående vesener som har kommet lengre enn dem selv i utvikling. Religion på jorden mener de skaper strid om hvem som gjør de riktige og gale tingene og hvem som blir frelst og ikke.

http://rune.galactic.to/thao1.html  -  Jorden befolkes, et underlig utsagn fra Jobs bok kan forsvare en slik teori: Job 20.4 (de gudløse har bare mørke i vente) "Du vet det har vært slik fra eldgammel tid, helt siden mennesker ble satt på jorden"

Innlegg: 31
Kommentarer: 2262

Gud ga stjernene navn

Publisert 6. februar Kommentar #13

Det viser seg at stjernebildene fantes i jødenes bevissthet som et gammelt tegn og undervisning fra Gud. Kong David uttalte blant annet: "Himlene forkynner Guds ære," Salm. 19:1. Hva visste David om himlene og hvordan de uttrykker Guds ære? Han kjente ikke så mye til den astronomiske virkelighet vi i dag har informasjon om. Men han visste tydeligvis mye mer. Han visste at Gud hadde skapt stjernene og at han hadde plassert dem på rett sted, Salm. 8:3. Han visste også at det var Gud som hadde gitt stjernene navn, Salm. 147.4, Adam fikk lov å bestemme dyrenes navn, men stjernene var forbeholdt Gud selv. Det var fordi de skulle være der som tegn for tider, dager og år, 1. Mos. 1:14. Det hebraiske ordet for "tegn" som her er brukt, er AVAH (et merke). Samme ordet brukes for å beskrive de tegn Moses gjorde for Farao. Tegnene skulle være et tegn for Farao om at Moses bar fram Guds budskap. Ordet tider i 1.Mos.1.14 er det hebraiske ordet; MOED, som betyr en fastsatt eller avtalt tid. Dette ordet ble brukt da Herren sa at Abraham og Sara skulle få en sønn. Festene som israelittene skulle feire på ulike tider av året kom også til fastsatte tider (MOEDIM).

Mye av betydningen av navn har i dag gått tapt, men de gamle hebreerne visste hva navnene betydde.

Innlegg: 31
Kommentarer: 2262

Navnenes betydning

Publisert 7. februar Kommentar #14

Boken vi vil sitere fra i noen nummer framover, har på en populær-vitenskapelig måte gått tilbake og studert grunnbetydningen av himmelens gamle "tegn-språk". Før skriverkunsten ble vanlig i menneskeslekten, kunne de se opp på himmelen og der bli undervist om Guds plan for å frelse menneskeheten. Slik kunne de også undervise sine barn i de ulike slektsledd som en profetisk åpenbaring av Guds vilje. 

Første gang det ble gjort forskning av betydning rundt dette temaet, var i midten av forrige århundre. Frances Rolleston tilbrakte det meste av sitt liv på å studere roten til ordene på stjernenavn i mange oldtidsspråk. Hennes verk ble første gang publisert i 1863. Hun fant bl.a. ut at mange primærord som har overlevd språkendringer i historiens gang, fremdeles eksisterer i gamle språk såvel som i noen moderne språk. Hun fant også ut at de uttrykker den samme basis-ideen og det var derfor lett å anta at ordene kom fra den samme originale kilde. Et eksempel er stjernen SIRIUS. Ordet kommer fra et oldtidsord; SUR som betyr; en prins. Det egyptiske OSIRIS, hebraiske SIRAI (prinsesse - det samme navn som Sarai), etruskernes AESAR, og indiske ASWARA kommer alle fra det samme rotordet. I England brukes fortsatt ordet SIR for å understreke ærbødighet og respekt.

Alle gamle kulturer med tradisjon og intakt kunnskap om stjernebildenes navn, gjenkjenner de samme 12 stjernegruppene og de samme navn eller betydning av navnene. Undersøk hvor du vil; Kina, India, Babylonia, Persia, Egypt, Israel, Hellas, Skandinavia eller Amerika, og over alt identifiseres de samme konstellasjonene. Noen astrologer har foreslått at alle de ulike menneskene så opp mot himmelen og gjenkjente de samme dyrefigurene på nattehimmelen, men det er ganske umulig, siden en god del fantasi er nødvendig for å tenke seg figurene. 

Men er ikke de 12 stjernetegnene og andre stjernebilder fantasifigurer over den greske gudeverden? 

Flere stjernebilder er nevnt i Bibelen, det gjelder også Zodiakens 12 stjernebilder.

Zodiak er et gresk ord som betyr "en sirkel." Roten av dette ordet er "Zoad," som betyr "veien" eller "å gå steg for steg."

Ordet brukt i Bibelen er MAZZAROT. I Job 38:32 leser vi: "Kan du føre dyrekretsens stjernebilder frem i rette tid?"

Det andre stedet Mazzarot er nevnt i Bibelen i 2 Kong. 23:5: "og dem som brente røkelse for Baal, for solen og månen og dyrekretsens stjernebilder og hele himmelens hær."

Selve ordet Mazzarot betyr "de separerte" eller "delte" og referer til plassen som er gitt de tolv tegnene i zodiacens sirkel. Disse tegnene markeres gjennom året. Utfordringen fra Gud til Job var at han frembringer disse i sin eksakte orden og at bare Han kan gjøre dette.

Forderving av Guds sak

Men hvordan ble stjernetegnene forandret fra Guds betydning til menneskelig betydning?

En liten refleksjon hentet fra boken vi siterer kan gi et bilde av hva som skjedde.

"Stolthet er en forderving av personlig integritet og ærbarhet. Tyranni er en forderving av lovlig og myndig ledelse.Avgudsdyrkelse er fordervelse av sann gudstilbedelse. På samme måte er den gamle stjernekunnskapen som erklærer Guds storhet og herlighet også fordervet til ideene vi kjenner til fra verdslig og okkult astrologi."

Er de 12 stjernetegnene og andre stjernebilder bare fantasifigurer over den greske gudeverden?

Jobs Bok

Jo eldre bibeltekstene er, jo mer ser det ut til at forfatterne kjente til kunnskapen om stjernebildenes opprinnelige og gudgitte betydning.

Jobs bok regnes å være Bibelens eldste, og omtaler også de fleste stjerneobservasjoner. Job referer til to av tegnene i zodiaken. Tyren, hvor syvstjernen holder til og skorpionen som omtales som sydens kammer i "King James" Bibelen. Tre andre konstellasjoner er også nevnt; Orion, Bjørnen og Hydra som er den buktende slangen.  (Åp.12.3)

Innlegg: 31
Kommentarer: 2262

Profetiske begivenheter

Publisert 7. februar Kommentar #15

Navnene på de 12 stjernebildene i zodiaken, skulle være kjent for de fleste. Tvillingene, vannmannen, løven etc. Hver av de tolv tegnene er bilder som representerer en profetisk begivenhet i relasjon til åpenbarte hendelser knyttet til frelsesplanen.

For eksempel så er det første stjernetegnet, jomfruen. Denne gruppen av stjerner er assosiert med bildet av en kvinne med hveteaks i èn hånd og en gren i den andre hånden. Den profetiske begivenheten knyttet til forsoningen, er kvinnens sed som skulle komme, og den er knyttet til den føste profeti og det første løftet i Bibelen om vår Frelser, 1 Mos. 3:15: "Og jeg vil sette fienskap mellom deg og kvinnen, mellom din sed og hennes sed. Han skal knuse ditt hode og du skal knuse hans hel." (Oversatt fra King James Bibelen.)

På samme måte er hvert stjernetegn en billedlig illustrasjon av en profetisk begivenhet.

Innlegg: 47
Kommentarer: 924

.....

Publisert 8. februar Kommentar #16

Kjell Kristensen – gå til den siterte teksten.

Det er veldig interessant stoff det du forteller, Mai, og er enig i at letingen som foregår nå etter solsystemer som har planeter er spennende å følge med på. Jeg har interessert meg for himmelrommet siden jeg var liten gutt og stod og stirret opp mot nordlyset som svingte hit og dit som et banner rette over hodet, og så på stjerneskuddene som en av og til fikk et glimt av.

Men etter hvert har jo romfarten blitt innledet med måneferder og robotsattelitter som du nevnte. Spennende syntes jeg det var da Vikingsonden landet på Mars uten mannskap, det syns jeg var en utrolig bragd, ikke minst da det attpå til foretok jordanalyser og sendte resultatene til jorden via et teleskop sammen med bildemateriale. Ikke å undres over hva menneskene kan få til, særlig når de samarbeider slik som det står i 1.Mos.11.6: "Se, de er ett folk, og samme språk har de alle. Dette er det første de tar seg fore. Nå vil ingen ting være umulig for dem, hva de så finner på å gjøre."

Så artig at du har intressert deg for himmelrommet hele livet :)

Jeg er også oppvokst med masse nordlys hver vinter, rundt juletider f.eks. Hos oss unger gikk det historier om at man aldri måtte erte nordlyset fordi da ble man tatt opp,så vi var litt småredd og forsiktig når det gjaldt nordlyset :)

Ordet i 1.Mos. 11 :6 forteller oss faktisk at alle mnsk en gang har vært ett folk og Gud satte grenser mellom oss fordi vi kunne finne på skadelige ting. I disse tider hvor folk er så sint på andre folk, dvs. nordmenn er sint på innvandrere så er det tankevekkende å tenke på akkurat dette ordet i 1. Mos.   Vi var til å begynne med  ett folk...

Ja det kan nok bli stusselig å bosette seg på mars, men folk drømmer om så mye rart :)

Rikfolk reiser jo på romsafari så snart må vel brennende Kristne begynne med " rom misjon", framtidens misjonærer er altså "rom misjonærer" eller " astronaut - misjonærer" :)

Innlegg: 47
Kommentarer: 924

Publisert 8. februar Kommentar #17

Kjell Kristensen – gå til den siterte teksten.

"Stolthet er en forderving av personlig integritet og ærbarhet. Tyranni er en forderving av lovlig og myndig ledelse.Avgudsdyrkelse er fordervelse av sann gudstilbedelse. På samme måte er den gamle stjernekunnskapen som erklærer Guds storhet og herlighet også fordervet til ideene vi kjenner til fra verdslig og okkult astrologi."

Guds storhet kan vi nok forstå ved å studere universet, det er helt sikkert.

Jeg har lest de fleste bibelstedene du har gitt som omtaler rommet og stjernene. Det er artig at det står så mye om dette i GT.

Salme 19 sier jo: " Himmelen forkynner Guds herlighet.Og hvelvingen viser Hans henders verk."

Salme 148:3-8 synes jeg sa det så flott: " Lov Ham sol og måne,lov Ham alle lysende stjerner!

Lov Ham himmelens himler og vann som er over Himlene!

De skal love Herrens navn for Han bød og de ble skapt.

Han gav dem deres faste plass i all evighet. Han laget en lov som ikke skal forgå.

Lov Herren fra jorden , dere store skapninger i havet og alle dyp.

Ild og hagl ,snø og skyer , stormvind som utfører Hans ord...."

Innlegg: 31
Kommentarer: 2262

Publisert 8. februar Kommentar #18

Mai Hauger – gå til den siterte teksten.

Salme 19 sier jo:

Hei igjen!

Interessant det du nevner med nordlyset, selv syns jeg bare det var vakkert og spektakulært, og på den tiden ble det jo laget mye moro med ting som en jo da ikke visste så mye om. At nordlyset skyltes solen var det ingen som visse mye om den gang, for det pågikk jo mens det var mørkt, og partikkelståling hadde en vel knapt hørt om.

Ja, 1.Mos.11.6 forteller om at menneskene engang var et folk og hadde samme språk, men det heter seg også at Herren steg ned for å se på byen og tårnet som menneskene hadde bygd. Vi må regne med at folk den gang hadde kommet lengre i sine byggemetoder enn vi har i dag, siden Herren steg ned for å ta dette i øyensyn. I vers 1 heter det seg at hele jorden hadde et tungemål og ens tale, dette strider egentlig i mot en naturlig befolkning av jorden hvor folk og stammer etter hvert deler seg opp og antar nye språk og dialekter, så her er det noe spesielt. Men hva? Jeg tror vi er på vei mot det samme som skjedde den gang, tiden vil gjenta seg mener jeg.

Og det står mye om himmelrommet i Bibelen, men jeg tror mye av språket er et slags billedspråk som må omtolkes, dvs skriften tolker om dette selv om en bare leter etter dette. I Ordsp.1.5-6 er å lese: Den vise som hører dem, øker sin lærdom, den forstandige lærer å styre sin tanke, så han skjønner ordspråk og billedtale, vismenns utsagn og gåter.

Salm.78.2: Jeg vil åpne munnen og tale i bilder, bære fram gåtefull tale fra gammel tid.

Språket i Bibelen er underfundig og mener noe annet enn hva der står, og har gjerne en dobbel betydning i følge Job 11.5-6:  Men ville Gud bare åpne munnen og ta til orde mot deg, forkynne deg sin skjulte visdom som gir dobbelt innsikt, da måtte du vel skjønne at Gud kan la din synd bli glemt.

Dette vil måtte bety at en stjerne kan tydes i en dobbel mening som at når Betlehemstjernen blir nevnt, kan det likeså godt være Jesus selv som er den stjernen, og fortellingen blir helt annerledes og forstå.

Vann er for eksempel forklart som folk og nasjoner i Åp.17.15, hvis en da overfører betydningen av vann til Salm. 148:3-8, som du syntes var så flott (ødelegger jeg den kanskje ved å omtolke den), kan bli lydende slik:

Ham sol og måne, lov Ham alle lysende stjerner!  (Jesu ansikt var som solen, Matt.17.2, Salm.104.19: Han gjorde månen til å fastsette tidene; solen kjenner sin nedgangstid)

Lov Ham himmelens himler og vann som er over Himlene!

(Lov Ham himmelens himler og folk som er over Himlene!)

De skal love Herrens navn for Han bød og de ble skapt.

Han gav dem deres faste plass i all evighet. Han laget en lov som ikke skal forgå.

Lov Herren fra jorden , dere store skapninger i havet og alle dyp.

(Havet er her også menneskehavet fordi alt vannet (folket) ble samlet til et sted, 1.Mos.1.10 og Gud kalte det hav.)

Ild og hagl ,snø og skyer , stormvind som utfører Hans ord...."

Men dette stemmer jo overens med 1.Kor.15.40:

Og det finnes himmelske kropper og jordiske kropper; de himmelske har én glans, de jordiske en annen. 41 Én glans har solen, en annen har månen og en annen igjen har stjernene. Ja, én stjerne skiller seg fra en annen i glans.
  42 Slik er det også med de dødes oppstandelse. Det blir sådd i forgjengelighet, det står opp i uforgjengelighet. 43 Det blir sådd i vanære, det står opp i herlig glans. Det blir sådd i svakhet, det står opp i kraft. 44 Det blir sådd en kropp som hadde sjel, det står opp en åndelig kropp.
        Om det finnes en kropp med sjel, finnes det også en åndelig kropp. For slik står det skrevet: 45 Det første mennesket, Adam, ble en levende sjel. Den siste Adam ble en ånd som gir liv. 46 Det åndelige var altså ikke det første, men det sjelelige. Deretter kom det åndelige.

Men det tales hele tiden om det som kommer etter oppstandelsen, både himmelske kropper og et uforgjengelig liv, det er aldri noen tvil om at det er idet neste liv vi vil ble utstyrt med det åndelige som jo hører det himmelske til. Det er sådd i forgjengelighet og oppstår i uforgjengelighet.

Som mitt forrige innlegg viser til, er de 12 stjernetegnene i Zodiaken velkjent fordi de er de samme stjernetegnene som brukes til de personlige horoskopene, bortsett fra en ting, og det er at det er jordens skrå akse (fra pol til pol) som en forlengelse ut i himmelrommet som tegner denne sirkelen, og siden jorden roterer mot urvisernes retning (fra høyre mot venstre) vil stjernetegnene i Zodiaken tegne stjernetegnene i en baklengs rekkefølge.

Den grunnleggende astrologien er også en astrologi for Bibelen hvor:

Et barn er Menneskets sønn

Mennesket er jordens barn

Jorden er et Solens barn

Solen er galaksens barn

Galaksen er de supergalaktiske foreldrenes avkom, og alt er ett i Fader- universets bevissthet.

Vi beveger oss nå inn i vannmannens tidsalder som en kan lese mer om her (anbefales):

Innlegg: 31
Kommentarer: 2262

Begynnelse og slutt

Publisert 8. februar Kommentar #19

Siden stjernebildene fremstår i en sirkel kan det være vanskelig å vite hvor den egentlig skal begynne og hvor den slutter. Astrologer begynner med Aries, men det samstemmer ikke med den bibelske åpenbaring. En sammenligning av profetiske begivenheter på himmelen med profetiene i Bibelen, viser klart at startpunktet er det guddommelige løftet om kvinnens sed. Sluttpunktet er synkronisert med Skriftens klimaks, nemlig løvens triumf, løven av Juda stamme.

Jomfruen må derfor være det første stjernebildet og løven det siste.

En bekreftelse på dette er funnet i en av de eldste zodiak- avbildingene, datert til ca. 2000 år f.Kr. Den er kalt zodiaken av Dendereh og ble funnet i taket i templet til Esneh i Egypt. I denne zodiaken ser vi at det mellom løven og jomfruen er plassert en zfinks. Zfinksen, som har et kvinnehode og en løvehale, bekrefter en begynnelse og slutt for zodiaken. En zfinks var forøvrig en etterligning av en kjerub (se bl.a.Esek.kap.1).

Den store strid

De to store hovedaktørene når frelsens historie blir åpenbart på himmelhvelvingen, er Kristus og Satan. Det er også dem kampen står mellom som beskrevet i Bibelen. Satan er symboliserer ved bl.a. slangen, dragen, Hydra og skorpionen. Han er fienden som vil ødelegge menneskenes muligheter til frelse. Men han vil selv bli ødelagt.

Kristus er med i alle de tolv tegnene, og symboliseres ved bl.a. -kvinnens sed/ætt i Jomfruen, -vår forløser som betaler den nødvendige pris i Vekten, -lider døden i Skorpionen. Vi kunne fortsette gjennom hele zodiaken, og se at overalt er Kristi ære og herlighet forkynt. Stjernebildene forkynner hans guddommelighet, hans storhet, hans arbeid, hans lidelse og hans første komme i ydmykhet samt hans annet komme som kongelig majestet. Akkurat som Jesus er hovedtemaet i Guds Ord, er han også hovedtemaet i stjernehimmelens åpenbaring av Guds løfter.

I sannhet kan vi si med David: "Himlene forteller Guds ære…" (Sal.19.2)

Zodiaken

Frelsesplanen er nedtegnet på stjernehimmelen

Orions belte har i Skandinavia blitt kalt Frigge-tenen (Friggs spinneten). I middelalderen ble Frigg byttet ut med jomfru Maria og tenen med et mer moderne spinneredskap, rokken. Nedre del av orion (beltet og føttene) ble da Mariarokk. I seinere middelalder ble de tre stjernene til Jakobs stav.

Orions belte har også blitt kalt Fiskene, og hvilken av de tre stjernene som var klarest, ble brukt til å varsle godt eller dårlig fiske.

"Zodiak" betyr "veien" og har i seg 12 stjernetegn. Til hvert av de tolv tegnene hører det til 3 konstellasjoner, som ligger over eller under zodiakbeltet. Disse konstellasjonene eller stjernebildene kalles "deacons" som betyr "del av".

En profetisk betydning var knyttet til alle de tolv grunntegnene og de assosierte stjernebildene som er ment å forsterke budskapet fra grunntegnet. Tilsammen blir dette 48 stjernebilder, med en systematisk og detaljert billedlig framstilling av Guds løfter til alle mennesker.

I de 4 første stjernetegnene er Jesus presentert som den lidende Messias som frigjør mennesket fra syndens straff. De 4 neste stjernetegnene presenterer Jesus som den herliggjorte, som velsigner oss og frigjør mennesket fra syndens makt. I de 4 siste tegnene er Jesus presentert som den regjerende konge og dommer som frigjør universet for syndens tilstedeværelse.

I denne artikkelen skal vi se på de 2 første tegnene.  Det første stjernetegnet i Zodiaken er jomfruen ifølge verdens eldste stjernekart i Denderah.

Jomfruen - Virgo

Stjernetegnet viser en kvinne med et kornaks i sin venstre hånd og en kvist i sin høyre.

"Virgo" er et latinsk ord og betyr jomfru, mens "Virga" betyr kvist. Den latinske Vulgata teksten bruker f.eks. begge ordene, som refererer til Jesus, både som kvisten i Jes. 11:1, "Men en kvist (Virga) skal skyte fram av Isais stubb..." og som den jomfrufødte i Matt. 1,23: "Se, jomfruen (Virgo) skal bli med barn og føde en sønn...".

Det hebraisk navnet på stjernebildet er "Bethula" som er et vanlig brukt ord for jomfru i Det gamle testamentet.

På arabisk er navnet på bildet, "Adarah," som betyr jomfru.

Det greske navn er "Parthenos," som er ordet brukt om jomfru i Det nye testamentet.

I tradisjonen er kvinnen i stjernebildet ikke bare jomfru, men jomfrumor.

I Egypt het hun "Aspolio," som betyr sed (frø), som i virkeligheten gir forbindelse mellom jomfruen og hennes sønn. Matt.13:31 gir oss assosiasjoner til det himmelske riket ved hjelp av sennepsfrøet.

De enkelte stjernene i stjernebildet forklarer dette enda bedre:

"Spica," den skinnende stjernen i jomfruens venstre hånd, hadde i oldtiden betydningen "kvist" og markerte kornet (sed eller frø) på aksen som hun holder i hånden. Dette markerer igjen oppfyllelsen av Jesus Kristus som kvisten fra Isais stubb, og som kvinnens sed i 1.Mos. 3:15: "Og jeg vil sette fiendskap mellom deg og kvinnen, mellom din ætt og hennes ætt (sed). Han skal knuse ditt hode, og du skal knuse hans hæl."

På hebraisk er navnet på Spica: (Tsemeck.) Mer enn 20 ulike navn for spire er brukt i Det gamle testamentet, men "Tsemeck" refererer direkte til Messias. Som spiren (Tsemeck) er Han åpenbart som konge i Jer. 23:5,6, som tjener i Sak. 3:8, som menneske i Sak.6:12, og som Gud i Jes.4:5.

"Zavija," stjernen nær jomfruens hode betyr; strålende vidunderlig (Glorious beatiful), samme ord som er brukt i Jes.4:2. "På den dagen skal Herrens "spire" (Tzemeck) være til pryd og herlighet." (Norsk oversettelse.)

"Vindematrix," heter stjernen i jomfruens høyre arm. Navnet betyr; "sønnen" eller "spiren" som kommer. Sak.6.12:

og si til ham:
        Så sier Herren, Allhærs Gud:
        Se, det kommer en mann, hans navn er Spire,
        under ham skal det spire og gro.
        Han skal bygge Herrens tempel,
   13 ja, han skal bygge Herrens tempel.
        Han skal vinne ære og makt.
        På sin trone skal han sitte og herske;
        ved hans trone skal det være en prest -

"Subilon" er stjernen i jomfruens høyre hånd og betyr kornakset (ear of wheat) og ser hen til Ham som kaller seg hvetekornet som må dø for å bringe frukt, (Joh.12:24).

I de tre stjernebildene som følger jomfruen (deacons), får vi en utdypet betydning av jomfruens bilde.

Coma Bernice

COMA - (Slektenes håp og lengsel).

En nyere versjon av stjernebildet er "Berenices hår," (Coma Berenice). Berenice var gift med Ptolemeus III, en av de gresk-ættede kongene i Egypt. Myten om hennes hår er derved en senere tilføyelse av dette stjernebildets betydning.

Oldtidens opprinnelige bilde av Coma var en kvinne med sitt barn.

Egypt: I Denderah-templet viser stjernebildet en kvinne som sitter med sitt barn på fanget. Navnet på stjernebildet var "Shes-nu" som betyr "den etterlengtede (ønskede) sønn."

På hebraisk betyr også Coma-bildet "Den etterlengtede." Den etterlengtede sønn er vår Frelser, født av en jomfru. Rot-ordet på hebraisk er det samme ord som profeten Haggai bruker når han snakker om Messias: "..slik at alle folkenes lengsel skal komme, og jeg vil fylle dette hus med herlighet, (tempelet Jesus kom til), sier Herren Hærskarenes Gud." Hag.2:7.

Persia. Albumazar, den berømte arabiske astronomen fra det åttende århundre (ikke kristen) skrev følgende: "Det står fram, i den første deacon, slik perserne, keldeerne og egypterne lærer, en ung kvinne som i følge sitt persiske navn fremstiller en ren kvinne som sitter på en trone og tar seg av en liten gutt med et hebraisk navn, av noen nasjoner kalt Ihesu, med betydningen Ieza, som på gresk kalles Christos." (British museum Library).

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt