Frode Meland

84

Kvinner hvor er dere?

Publisert: 24. jan 2011

 

Jeg synes å ha sett en viss utvikling på forumet den siste tiden.  For det første er det økende antall innvandringsdebatter, og antagelig økende "temperatur" i tillegg.  For det andre ser jeg færre kvinner her på Verdidebatt.  Jeg lurer på hvorfor, og om det eventuelt er en sammenheng.

For få minutter siden sjekket jeg "Sist logget inn" på forsiden.  Av de 21 personer som vises der, var det en - 1 - kvinne.

Kvinner, hvor er dere?  Dere er savnet her inne.  Fordi deres stemmer er viktige i enhver verdi-debatt.  Jeg undrer meg på hvorfor dere ser ut til å være i mindretall for tiden, og lurer på om det har noe med den opphetede innvandringsdebatten å gjøre.  Eller er det andre årsaker?

Uansett: Velkommen tilbake.  Dere er savnet.

 

Kommentar #51

Arja Larsen

44 innlegg  1011 kommentarer

Tonen

Publisert over 10 år siden

Espen U  spør: Hvilke debatter vil dere se her? Hvilken tone og saklighetsnivå bør debattene ha?"

Ingunn L S har opplevt noen debatter som "verbale hanekamper". Det er et treffende uttrykk, synes jeg. Det virker som om yngre menn oppfører seg høfligere enn mange eldre. Jeg har skumlest noen av Gunnar Haalands tråder, som jeg synes er interessante, men noe tungleste, og krever mye konsentrasjon. Men hvilken god, høflig og dannet tone det er der! Gunnar Haaland, Hallvard Jørgensen og Jakob Anfindsen utmerker seg. De andre deltakere gjør det også bra.

Antagelig vil vi kvinner ha det hyggelig og fredelig på veien i å søke løsninger.

Kommentar #52

Asbjørn Bergs1g

61 innlegg  1513 kommentarer

høflighet

Publisert over 10 år siden

Man kan godt være både direkte og krass, men når man i en kommentar kommer med tilsiktelser eller antydninger, så kan det også gå med en del tid og nye kommentarer for å avklare slikt.  Jeg er personlig veldig humoristisk og selvironisk. Dette funker ikke alltid skriftlig :) og andre kan ta det ille opp eller misforstå det. Noen ting kan være enklere å formidle, men annet så som humor kan oppfattes veldig ulikt itfra den enkeltes referanserammer. 

Kommentar #53

Frode Meland

84 innlegg  4916 kommentarer

Publisert over 10 år siden

 

Interessante kommentarer fra alle de siste bidragsytere.

Selv vil jeg gjerne igjen påpeke at det er forskjell på Internett og "real life".  Ute i felten så møter vi mennesker ansikt til ansikt, og kan i langt større grad skjønne det når en kommentar er ment som uskyldig fleip eller ironi.  På nettet blir ironien og humoren noen ganger misforstått med tildels svært negative konsekvenser for den som berøres.

Det er også helt riktig som Asbjørn påpeker at humor kan oppfattes veldig ulikt.  Kanskje er "føre var" -prinsippet noe vi burde følge mer på Internett.  Dersom man er i tvil om noe kan oppfattes negativt, la være å skrive.

 

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere