Verdidebatt

Slipp fangene fri, det er vår!

Biskopene i Den norske kirke, sammen med mange andre vil at hjertenes anarki skal råde. At Norges lover skal bygges på følelser. Dersom det er synd på noen, skal de belønnes, og ikke straffes.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg konstaterer at Den norske kirke går inn for generelt amnesti for dem som har brutt norsk lov lenge nok. Det er, i følge våre biskoper, å vise barmhjertighet og nestekjærlighet. Konsekvensene bryr de seg ikke om .

En skribent her på forumet sier også: "I et liberalt demokrati er ingen lover skrevet med Guds finger."

Derfor er det på tide å få Guds finger med i lovene. Og den fingeren sitter selfvølgelig  på deres hender. Andres hender er umenneskelige, inhumane, mangler nestekjærlighet og empati.

Fordømmende? Fariseisk?  Vi hører svarene fra de kjortelkledde: Å langt i fra. Vi elsker de som ikke er så gode som oss også, de følelsesløse og kalde som er uenige med oss, de som ikke har skjønt at bare vi som vet hva som er nestekjærlighet.

Akk, ja.

Jeg har tenkt litt. Dersom jeg stifter en ny bevegelse: "Slipp fangene fri, det er vår!"  (en filmtittel de fleste kjenner) med bønn om at alle fangene det er synd på, må slippes fri, kan jeg da regne med helhjertet støtte fra bispekollegiet?

De kan umulig være uenig med meg i at det er umenneskelig at mange tusen mennesker nektes å få oppleve norsk vår og sommer, trekke frisk luft i frihet. Mens vi kan nyte solen, fjellet, sjøen... blomster og enger, må disse menneskene friste en tilværelse bak lås og slå. Det er da ikke menneskelig? Og hva med de som har barn og som ikke får være sammen med dem fordi samfunnet har låst dem inne?

Der sitter de, halvkvalt i sine celler, bak vinduer med gitter, og lengter etter frihet . Men Norge vil ikke gi dem friheten. De vansmekter. De er borte fra sine familier og sine kjære.  Det er synd på dem! Flere av dem oppfører jo seg til og med lovlydig i fengselet. Hvordan er det vi behandler våre mennesker? De må få slippe fri! Hvordan kan vi påføre mennesker slike lidelser - mange i år etter år!  Nå må vi bruke hjertet!

Det kommer heller ikke til å bli noen som begår lovbrudd om vi slipper dem ut igjen heller.  Har vi tømt fengslene én gang, blir de aldri fulle igjen. Ingen kommer til å benytte anledningen til å slippe unna straff for lovbrudd når belønningen er amnesti ....

Slik vil faktisk biskopene ha det i Norge. De kaller det medmenneskelighet. Og kristen nestekjærlighet.

Spørsmålet er om vi andre vil ha det slik.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt