Verdidebatt

Kristendommen er nå global

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg tenkte jeg skulle legge ut et sitat fra en bok jeg har begynt på, som nok vil være til glede for de som deler troen min! Dere andre er jeg mer usikker på ;P

På side 9, i "Whats so Great About Christianity" skriver Dinesh D'Souza:

“Ironisk nok, mens Kristendommen har beveget seg vekk fra Europa, har religionen ekspandert i Sentral- og Sør-Amerika, Afrika og i Asia. For første gang i historien har Kristendommen blitt en universell religion. Det er faktisk den eneste religionen som er verdensvid. Buddhisme og Islam har, som Kristendommen, en global målsetning som ikke har blitt realisert.

Buddhisme har aldri engang etablert seg skikkelig i landet det ble opprettet i, India, men har funnet flest etterfølgere i kulturene i Sør- og Øst-Asia. Selv om Buddhismen har noen få etterfølgere i Vesten, forblir den en religion som på sitt beste kan sies å ha en regional påvirkning.

Islam er mye sterkere men til og med Islam er regional, med liten eller ingen styrke i land som USA, Canada, sentral- og Sør-Amerika og Australia.  Kristendommen derimot, er en kraft på hvert kontinent og i hver stor region i verden, kun med unntak av Midtøsten. Det nye ansiktet til Kristendommen er ikke lenger hvitt eller blondt men gult, svart og brunt.”

(Min oversettelse fra engelsk til norsk)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt