Verdidebatt

Er VG ute etter Kvarme?

VG har den siste uka skevet mye om en prest som er overgrepsanmeldt. Men det virker egentlig som om VGs fokus har vært å finne ut om biskopen kan klandres for sin behandling av saken. Vil VG bli kvitt Kvarme?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

VG har den siste uka brukt store ressurser på denne saken. Det de har funnet ut ved hjelp av gravingen til et ukjent antall journalister er at biskopen kanskje ikke burde vært så grei med kvinnen som etter halvannet år nå har bestemt seg for å anmelde forholdet.

Pressen skal selvfølgelig passe på hva biskopen bruker 10 000 kroner på. Men er proporsjoner riktige her?

Jeg ønsker ikke å diskutere det som har skjedd eller ikke skjedd mellom pensjonisten og presten, det skal politiet finne ut. Men jeg lurer på om VG bruker overgrepsanklagen i det som ligner en kampanje mot Kvarme.

Det kan jo være så enkelt at de vet at prest og sex er to ord som selger veldig mange aviser. VG har til tider nærmest beleiret biskopen helt siden Sex i Bibelen kom ut.

Vallasaken viste vel at når VG satser, så satser de skikkelig. Som en av norges største aviser har de store  muskler. Det er bra at pressen avslører makta, men skummelt når en avis tilsynelatende har sin egen, skjulte agenda.

Og i denne saken mener jeg at de dekker seg bak at de skal finne ut hva 10 000 kroner har blitt brukt til. De ble nok skuffet da de fikk vite at pengene kom fra et kirkefond, som passet til formålet.

Hva har det kostet å fotfølge Kvarme de siste månedene, vente på han hjemme i mang en kveldsstund for å ta bilde av at han nok en gang sier at han ikke har noen flere kommentarer til saken?

VG kan sikkert kreve biskopens avgang fordi han gjorde den taktiske  bommerten å hjelpe en sliten pensjonist. Synd at ikke vi kan få vite hva en avis som VG bruker pengene sine på. Men VG kan bruke millionene sine uten at andre kan stille dem til ansvarer.

At VG bruker to sider for å skrive med krigstyper at Kvarme skal i politiavhører er ganske teit. Selvfølgelig må han i avhør når saken er politianmeldt.

VGs behandling av Kvarme og andre de fotfølger gjør meg sint. Og jeg får faktisk vondt av at en mann med så gode hensikter som Kvarme,  blir fremstilt nærmest som en forbryter, fordi han gjør jobben sin. Selv om det var taktisk dumt å hjelpe pensjonisten med penger til rekreasjon.

Jeg tror Kvarme er sterk nok til å stå i stormen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt