Geir Jørgen Bekkevold

21

Årets nordmann; pågrepet, avkledd og utsendt?

Amelie burde fått bli. KrF har foreslått at det skal være mulig å bytte søknadskø for asylsøkere. Dersom de har en kompetanse som det norske arbeidsmarkedet har behov for, skal de få mulighet til å søke om arbeidstillatelse i Norge.

Publisert: 13. jan 2011

 Maria Amelie har blitt offer for regjeringens asylspill, og deres behov for å sende ut et signal om at de er høye og mørke. Regjeringen gjør det de kan for å hindre at mennesker på flukt tar turen til Norge

 

Papirløse Maria Amelie , som har levd ulovlig i Norge siden 2003, ble i går kveld pågrepet av politiet på Lillehammer.

 

VG nett melder at da Maria Amelie (25) kom fram til utlendingsinternatet på Trandum, ble hun kledd naken og kroppsvisitert.Det var helt latterlig. Jeg har jo verken drept eller voldtatt noen, jeg har skrevet en bok, sier den unge papirløse asylsøkeren til NTB

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10013315

 

Maria Amelie har aldri blitt gitt en anledning til selv å forklare sin sak for norske utlendingsmyndigheter, noe Helsingforskomiteen mener er i strid med menneskerettighetene.

 

Som barn fikk hun avslag gjennom sine foreldres sak og når hun nå som voksen har bedt om ny vurdering av saken får hun avslag. Verdenserklæringen om menneskerettigheter artikkel 14 sier ”Enhver har rett til å søke og ta imot asyl mot forfølgelse”.

 

KrF har også tatt til orde for å gi barn med lang botid automatisk rett til å bli i Norge.

 

Jeg registrer at SV, Venstre og KrF er enige i denne saken. Forskjellen er bare at SV er ansvarlige for den politikken som føres på dette feltet.  

Kommentar #1

Sissel Johansen

58 innlegg  6433 kommentarer

tja

Publisert over 10 år siden

Kanskje det ville være lettere å si noe om hvem Krf ikke vil ha her? Det blir sikkert et kort innlegg.

 

Når det er sagt, ble vel kanskje den arresterte behandlet som alle andre i samme situasjon - og da bør en faktisk gjøre noen politiske grep i forhold til nettopp disse rutinene (du som har makta til det). Det høres langt fra verdig ut med en slik behandling, nei!

Kommentar #2

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Købytte

Publisert over 10 år siden

Maria Amelia - alias Madina Salamova - alias Maria Bidzikova  - kan godt bytte kø så snart hun kommer tilbake til Russland, med mindre hun blir erklært permanent persona non grata i Norge. Hun har åpenbart ressurser som Norge kan få stor glede av.

Men dette købyttet kan ikke - og bør ikke - finne sted så lenge en person oppholder seg i Norge.

Under et lengre arbeidsopphold i USA ventet jeg for lenge med å fornye arbeidsvisumet og måtte til advokat, som i løpet av kort tid fikk fornyet arbeids- og oppholdstillatelsen. Man skulle da tro at det var bare å møte opp på det lokale immigrasjonskontoret i New York og få nytt stempel i passet, men nei. Jeg måtte sette meg på flyet til Oslo og møte opp på den amerikanske ambassaden.

Og slik bør det være for alle som søker arbeidsinnvandring dersom dette skal bli håndterbart for myndighetene. Søknad om arbeidsinnvandring bør skje utenfor landets grenser - altså før innvandringen er påbegynt.

Kommentar #3

Arne Danielsen

329 innlegg  5691 kommentarer

Berømmes

Publisert over 10 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

Og slik bør det være for alle som søker arbeidsinnvandring dersom dette skal bli håndterbart for myndighetene. Søknad om arbeidsinnvandring bør skje utenfor landets grenser - altså før innvandringen er påbegynt.

I denne saken må jeg berømme deg, Leif, for innsiktsfulle, edruelige og gode refleksjoner - både her og på din egen tråd. Det er ikke alltid vi er enige, men æres den som æres bør. I dette tilfellet fortjener du anerkjennelse.

Det samme gjelder også deg Sissel.

Dette har selvfølgelig mye å gjøre med at jeg er enig med dere. Men gode refleksjoner er gode refleksjoner og bør gis anerkjennesle - okke som.

Når det gjelder Bekkevold og KrF, så blir jeg stadig mer forundret. Etter å ha holdt meg med dette partiet ved valg etter valg, er det nå slutt - riktignok ikke med bakgrunn i denne debatten spesielt.

De dels følelsstyrte og dels populistiske holdningene som Bekkevold her tilkjennegir på vegne av sitt parti er nesten litt skumle. Landet kan ikke styres etter magefølelse eller misforståtte medmenneskehensyn.

Men, etter det jeg forstår, har KrF alle rede bestemt seg for ikke å komme i posisjon i overskuleig framtid, og således få innflytelse, så da er det jo ikke noe problem.

Et lite apropos: Folk kappes om å gå av hengslene i forargelse over at norsk lov blir fulgt i denne saken. Sist hørte jeg en biskop, som tilfeldigvis residerer i vårt bispedømme, hive seg på den samme stemningsbølgen av fordømmelse. Til det kreves det ikke mye mot, men det fører fort til at biskoper og andre mister respekt, anerkjennesle og troverdihet.

Men det er kanskje ikke så farlig, bare en følger main stream? Før i tiden kalte vi slikt for værhane. Det hadde gjort seg med en og annen modig og reflektert stemme - også i denne saken. Tenke sjæl, heter visst det.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere