Kjellrun Marie Sonefeldt

238

Fraflytting

Publisert: 30. jul 2009

Ordføreren i Vannylven,Jan Helgøy(KrF) er på Vårt Lands nettside i dag -"Grip mikrofonen for å redde bygda" Han fikk med seg artister for å markere at "unge rømmer bygda",bla. gjennom rappesang.

Men slike stunt er bare symptombehandling.Det må årsaksbehandling til for at  ungdommen kan finne næringsgrunnlag i bygdene. Jeg har skrevet flere innlegg her på bloggen, hvor jeg har vist til forhold ved jordbrukspolitikken som avfolker bygdene,og at det har vært og er en bevisst politikk på å oppnå dette . Det bevises også gjennom at mylig la Nationen ut siste liste med oversikt over mottagere av jordbruksstøtte,som viste at godseier Carl Otto Løvenskiold fortsatt topper lista,denne gang med over 1,4 millioner. Småbønder avspises med smuler,så det tvinger frem nedleggelser. Ikke alle som har lest  mine innlegg om den bevisste strategien om å tynne ut i bygdene har god samvittighet. Ingen har klippet ut av Bibelen ordene om vekt på rettferdig fordeling,man bare later som det ikke står der,alt etter som. Godseier Løvenskiold har en mangfoldig inntjening utenfor gården,men systemet er slik, at jordbrukssstøtten opprettholdes uavkortet uavhengig av attåtjobben. Så er det da inntekt fra gården + statsstøtte+ attåtjobben,og det er ingen majestetsfornærmelse å påpeke at også dette er urettferdig fordeling. Det er først og fremst bygdeNorge med mangel på attåtjobber som rammes. De som er så heldig å ha en attåtjobb i bygda kan stå seg ,selv på en liten gård.Det er tid for å høvle på toppene,bla. ved å sette et øvre tak på hvor mye en gård kan få i støtte,og fordele frigjorte midler på mindre gårder i distriktene.

Men støtten må være øremerket økologisk drift.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere