Roald Øye

Pensjonist
410

Er amerikanske jøder og norske kristne like forblindet i synet på Israel?

Ekspresident Donald Trump har flyttet ut av Det hvite hus, men ønsker å flytte tilbake i 2024. Det er tvilsomt om han kommer til å greie det. I et intervju med Ron Kampeas i «Haredi Orthodox Magazine» den 19. juni i år forklarer han hvorfor han tapte presidentvalget i 2018: De amerikanske jødene sviktet ham i valgkampen.

Publisert: 21. jun 2021  /  1283 visninger.

I intervjuet sa han at han syns flere amerikanske jøder burde ha stemt på ham. Valgdagsmålinger viste at den sittende president bare scoret mellom 21 og 30.5% av de jødiske stemmene. Selv om han var glad for at et overveldende flertall av ortodokse jøder hadde stemt på ham, sier han i intervjuet at han har lurt på hvorfor bare under en halvpart av amerikanske jøder stemte på ham.

Han konkluderte med at «they (the majority) don’t love Israel enough.” Han syntes at de Israel-relaterte vedtak som han gjennomførte som president burde ha ført til en større oppslutning om ham blant jødiske velgere. Deres frafall ved valget i 2018 var den største skuffelsen for Donald Trump i oppsummeringen av valgresultatet.

Han refererte til sine beslutninger om å anerkjenne Golan-høydene som del av Eretz Israel, og Jerusalem som Israels udelelige hovedstad, dit han i 2018 flyttet den amerikanske ambassaden. På toppen av det hele imøtekom han statsminister Benjamin Netanyahus prioriterte ønske om å trekke USA fra atomavtalen med Iran. Ingen av disse beslutningene gjorde inntrykk på sekulære jøder i USA, enda hvert enkelt vedtak er av vital betydning for Israel.

Jødiske grupper distanserte seg fra Donald Trump etter at han like før valgdagen sa at jødene var illojale mot Israel hvis de stemte på demokratene ved valget den 3. november 2018: «Det kostet ham dyrt. 

Kanskje tapte han valget med sin anklage. Han sa i det samme intervjuet i «the Haredi Orthodox Magazine»: “I did the Heights, I did Jerusalem, and I did Iran — the Iran Deal was a disaster, right? And I also did many other things. Jewish people who live in the United States don’t love Israel enough».

Vi kan være uenige i mye av det ekspresident Donald Trump sa i valgkampen, men på dette punkt om jødenes manglende lojalitet overfor den jødiske stat, vil jeg gi ham rett: «Jewish people who live in the United States don’t love Israel enough». De er så hjernevasket av medienes svartmaling av Israel at de ikke har oppdaget at Israel er det eneste demokratiske land i Midtøsten, som fortjener både de kristnes og jødenes støtte.

Kristenfolket i Norge anført av et samlet bispekollegium og ledelsen i Norges kristne råd, Mellomkirkelig råd og Lutherske verdensforbund, elsker heller ikke Israel nok: De syns landet bør boikottes p.g.a. «den ulovlige okkupasjonen» av de gudgitte bibelske landområdene, Judea og Samaria! Det er ganske dramatisk!

Det jødiske lederskap i USA og de norske hyrdene er like forblindet i synet på det lille landet innerst Middelhavet. «Biskopene og de andre norske kristenlederne går inn for å boikotte landet fordi det ikke tillater opprettelse av en palestinsk stat på de bibelske landområdene. Alle kirkesamfunn, som er medlemmer  Norges kristne råd eller Lutherske verdensforbund, støtter dermed BDS-kampanjen. Les hva «Boycott, Divestment and Sanctions» innebærer! 

Det burde skape debatt i kirkesamfunnene som støtter kampanjen.

1 liker  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere