Jørn Maurstad

98

Forfølgelse av kristne.

Ta opp forfølgelse av kristne i valgkampen. Spør partiene hva de vil gjøre med dette voksende problemet.

Publisert: 8. jun 2021

Verden opplever en av de mest massive forfølgelse av kristne i historien. På den internasjonale dagen for menneskeretter, 10. desember 2020, la EU frem et dokument om forfølelse på grunnlag av religion. Det vil overraske mange, skriver de, at den mest sårbare religiøse gruppen i dag er kristne. I følge Frankfurt basert menneskeretts organisasjon, utgjør kristne 30 % av verdens befolkning, men de opplever 80% av religiøs forfølgelse (kilde).  

Et lyspunkt er at EU parlamentet har kommet med en sterk kritikk av Pakistans blasfemi lov.

Men situasjonen er svært alvorlig i Nigeria. Nylig ble Nigeria beskrevet som en drapsplass for kristne av The United States Commission on International Religious Freedom (USCIRF) 2021 årlige rapport. Det advares mot at Nigeria beveger seg mot et folkemord av kristne (kilde).

Nå nærmer det seg Stortingsvalg. Det gir en anledning til å løfte frem forfølgelse av kristne i valgkampen. Utfordre de forskjellige partiene på hva de vil gjøre med den økende forfølgelse av kristne.

4 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere