Verdidebatt

Hamas og medias ansvar.

Norske medier må bli flinkere til å løfte frem arabiske stemmer som kritiserer Hamas i stedet for Israel. Ingen er tjent med en fortsatt 'to-parts' fremstilling av problemene i Midtøsten.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Journalisten Khaled Abu Toameh har i en artikkel publisert på Gatestone, løftet frem arabiske stemmer som kritiserer Hamas. Han oppsummerer kommentarene slik: 'Disse arabiske stemmene har forstått det som anti- Israel aktivister rundt om i verden ikke har forstått, nemlig at Hamas har ikke bragt noe annet enn ulykke og fortvilelse over de to millioner innbyggere som lever under Hamas kontroll på Gaza- stripen'.

Videre skriver Toameh at disse arabiske stemmene, ønsker å komme med et budskap til mennesker i vest som ser på seg selv som støttespillere for palestinere. Nemlig at Hamas bare er en brikke i Irans og det Muslimske Brorskaps kamp mot vesten og Israel.

Han siterer forfatter og forsker fra Saudi- Arabia, Abdulah Bin Binjad Al Otaibi. I følge Otaibi er Hamas bevisst på å velge offerrollen:

'The Hamas terrorist group, he said, "was well prepared for this war by building trenches in which its members can take shelter, while innocent Palestinians were being killed. Hamas likes to play the role of victim and kill Palestinians to win Arab, Islamic and international sympathy.'

Al-Sheikh Wuldalsalek fra Emiratene er bekymret for at ekstremistene skal ødelegge for Abraham avtalen, som mange arabiske stater undertegnet med Israel.

Jeg håper norske medier vil begynne å formidle dette til det norske folk. Det blir aldri tilstrekkelig å fremstille fakta som en del av en toparts konflikt mellom Israel og Palestina.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt