Roald Øye

Pensjonist
410

Bravo, Trond Baugen!

Mest leste trådstarter siste måned, mai 2021: Anbefales på det varmeste! Trådstarteren «Hvem er palestinerne?» av Trond Baugen, publisert for over tre år siden den 26. januar 2018, 3163 visninger innen 29. mai 2021, er en tråd på Vårt Lands verdidebatt som fortjener fornyet oppmerksomhet i en tid da endog biskopene oppfordrer kristenfolket til å boikotte Israel og jødene

Publisert: 31. mai 2021

 Jeg er fristet til å bruke Jesu avskjedsord på korset: «Tilgi dem, for de vet ikke hva de gjør!» Biskopene vet heller ikke hvem palestinerne er. De vet ikke at palestinerne er vanlige arabere med et visst slektskapsbånd til jødene, som derimot er et enestående og utvalgt folk, som vi i Bibelen blir oppfordret til å være ekstra snille og gode imot, fordi de er Kristi brødre, og ennå har en viktig rolle å spille i den siste tid.

Trådstarteren har tiltrukket seg mange lesere, og 46 har gitt tilbakemelding om hva de mener om hans mening om hvem palestinerne er, sett i et historisk og religiøst perspektiv. 

Meningene spriker trolig langt mer enn de gjorde da biskopene diskuterte temaet i rådet sitt. Der var det bare en mening om jøder og palestinere: Det er ingen forskjell på dem. De er vanlige folk som oss andre som trenger å bli frelst på samme måte ved å tro på Jesus som deres eneste redning, og som alle folkeslag må akseptere som den lovede Messias.  

Det kan alle kristne slutte seg til, men veiene våre skilles når det gjelder jødenes rolle i endetiden. Det kan alle interesserte lesere få vite mer om hvis de går inn på tråden til Trond Baugen. 

Budskapet hans om historiske forhold vedrørende jøder var klargjørende for meg, som trodde at jeg ikke hadde mer å lære om dette temaet. Flott bidrag, Trond Baugen!

5 liker  

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere