Kristen Edvard Skaar

30

Dypest sett gjenspeiler det trofaste samlivet mellom tre personer Guds egen kjærlighet

Dette er nesten et av oppslagene på Vårt Lands førsteside 25.05. Men bare nesten. Det er to ord for mye.

Publisert: 31. mai 2021

I følge Vårt Land skal Terje Hegertun ha uttalt "Dypest sett gjenspeiler det trofaste samlivet Guds egen kjærlighet". (s. 1 og 9). Sammenhengen viser at det er homofilt samliv han har i tankene. Men uttalelsen sier ingenting om det. Den kan derfor gjelde hvilket som helst trofast samliv uavhengig av kjønn eller antall personer. Bare det er trofast, avspeiler det Guds kjærlighet.

Jeg får inntrykk av hvis et forhold skal være trofast, må det være livslangt selv om dette ikke kommer frem av påstanden. Men det kan også et samliv mellom tre personer være. Også det vil da gjenspeile Guds kjærlighet. Oversskriften blir dermed dekkende for slike tilfeller. Ja, noen vil kanske også se forholdet som en spesiell avspeiling av den guddommelige kjærligheten mellom de tre personene i treenigheten?

Jeg vil med dette ikke slå et slag for polyamorøse forholde. Men jeg mener at Hegertuns påstand åpner døren fullt også for denne typen samliv. Selv er han sikkert imot det. Men hvordan vil han argumentere mot dem? Det er nok ikke snakk om eventuelle forhold i en fjern fremtid. For flere ungdomspolitikere har gått inn for at man skal akseptere dette. Hvis man først har avvist innholdet i bibelvers om homofili, har man i mange tilfeller også avvist kritikken av polyamorøse forhold. Det synes jeg Hegertuns uttalelse er et godt eksempel på.

Kr. Edvard Skaar2 liker  

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere