Knut Vindenes

5

Må utepils settes opp mot retten til å utøve tro?

Trosfrihet er en grunnleggende menneskerett, men la nå utepilsen likevel få litt bedre vilkår enn de religiøse møtene akkurat nå.

Publisert: 25. mai 2021

KrF-politiker Espen Andreas Hasle i Oslo bystyre protesterer i Vårt Land 22.mai mot at utepils får bedre vilkår under nåværende smittevernregler enn religiøse møter. Han peker på utøvelse av tro som mer menneskerett enn å nyte utepils. Som aktivt medlem i en frikirkemenighet heier jeg på veldig generelt grunnlag på Hasle når det gjelder å løfte trosfrihet høyt, men samtidig syns jeg konteksten og timingen blir feil i dette tilfellet.


La oss først ta det generelle med trosfriheten. Jeg er helt enig med at det er en viktig og grunnleggende menneskerettighet å få utøve sin tro, og sekulariseringskreftene er så sterke at vi som kristne stadig må hegne om dette.


Men så syns jeg altså det blir skivebom å sette utepils opp mot de religiøse møtene. For det første tenker jeg at utepilsen symboliserer livskvalitet og frihet for svært mange -  og ja jeg kjenner selvsagt skyggesidene også…. Men ingen kan vel benekte at en god pils står særdeles høyt i kurs når pandemien har begrenset livene våre på alle mulige måter i over et år. For det andre, så ser vi slutten på pandemien nå, og jeg tenker at vi som menigheter bør oppdrive tålmodighet og raushet nå   -  mer enn noe annet. Trosfriheten kommer fort nok opp i en annen sammenheng uansett, men la oss droppe denne kampen akkurat nå.


Knut Vindenes,

Bergen Høyre

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere