Guro Abrahamsen

2

Dette er ingen søndagsskole

Søndagsskolen finnes fremdeles

Publisert: 20. mai 2021

«Dette er ingen søndagsskole» er et uttrykk som ofte blir brukt i media. Mange assosierer kanskje søndagsskolen med prektighet, englebarn og noe som hører fortiden til. Men søndagsskolen finnes fremdeles – og selv ikke under en pandemi kaster alle søndagsskoleledere inn håndkleet.

Avstand, håndsprit og utelek har vært stikkord for de mange søndagsskoler og barnegrupper som har hatt samlinger under pandemien. Bedehus og kirkerom er blitt byttet ut med natur, og kreativiteten har vært stor. Trebåter med materiale fra skogen er laget når bibelfortellingen Peters fiskefangst har vært tema. Bålpanne, sanger og leker med bevegelse har holdt barna varme selv i kuldegrader.

Ekstra arbeid og færre samlinger

Smittevern har ført til ekstraarbeid og behov for flere ledere for å klare å gjennomføre samlinger for barna. Enkelte grupper har byttet ut fysiske samlinger med digitale, eller levert søndagsskolebladet Barnas i postkassene til sine medlemmer. Andre har promotert den nasjonalt produserte Gulliver-podcasten til sin gruppe. Det har vært viktig for oss i Søndagsskolen Norge å oppmuntre søndagsskoleledere til å ha samlinger til tross for koronapandemien. Fordi vi tror at det søndagsskolen kan gi barna, som trygghet og gode verdier, er spesielt viktig i en tid med mye usikkerhet. Vi er glade for fokuset på at koronarestriksjonene i minst mulig grad skal ramme barn, slik at de kan gå på skolen og drive med fritidsaktiviteter som for eksempel søndagsskole.

Inspirasjon til å starte igjen

Søndagsskolene rundt om i landet drives av flere tusen frivillige ledere. Uten de frivillige, ingen søndagsskoler. Rundt 50 % av alle søndagsskolegrupper i Norge har ikke hatt aktivitet under koronapandemien. Vi er spente på om alle gruppene kommer til å starte opp igjen etter sommeren, når vi håper at smittesituasjonen er en helt annen. Vi jobber aktivt for at lederne ikke skal mistet motet, og at de skal få inspirasjon til å starte opp igjen til høsten. Fordi vi ønsker at barna skal få muligheten til å bli kjent med og undre seg over bibelfortellingene, sammen med andre barn og voksne i en barnegruppe.

1 liker  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere