Åke Dalin

9

Spørsmålene som ikke ble stilt

Viktige oppfølgingsspørsmål ble ikke stilt i tirsdagens Debatt om jordbruksoppgjøret på NRK.

Publisert: 18. mai 2021

Forhandlingsvilje

Bondelaget ga klart uttrykk for at de gjennom uformelle møter med statens forhandlingsdelegasjon ikke fant åpning eller vilje fra motparten til reelle forhandlinger. Derfor brøt de. Statsråden på sin side gjentok mange ganger at hun var åpen for reelle forhandlinger om alle spørsmål i tilbudet. Har bøndene misforstått forhandlingsdelegasjonen eller har ikke statsråden instruert sine medhjelpere i samsvar med hennes forhandlingsvilje? På bakgrunn av statsrådens holdninger bør kanskje bøndene gå tilbake til forhandlingsbordet?

Stortingsvalget

Med Fremskrittspartiets støtte til Regjeringens forslag, er det all grunn til å tro at Regjeringens tilbud blir resultatet. Dette har bøndenes organisasjoner visst før bruddet. Hvorfor sa de da nei til forhandlinger? Er den markeringen vi ser nå en start på valgkampen til høsten? I så fall, er vel poenget å få fram den tydelige forskjellen overfor landbrukets utvikling mellom nåværende og en sannsynlig rød-grønn regjering? Vedums klare ønske om å plusse på en million på statens tilbud viser kanskje dette.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere