Greta Aune Jotun

207

Den politiske grensen for liv og død

Publisert: 12. mai 2021

I dag er det politikerne som avgjør om - og når - drapet på et ufødt barn skal kalles drap eller ikke. Når vi vet at det skjer en betydelig utvikling i barnets verden hver uke under svangerskapet, frem til fødselen, nøler jeg ikke med å si: Det er uforståelig at voksne mennesker faller så dypt at de tillater drap på menneskeliv! SVs representant (Debatten NRK 29.04.21) brukte det fåtallet barn som "blir født uten hjerne" til å forsvare drap på ufødte, også innen 22. uke. Et mer stygt og spekulativt argument har jeg aldri hørt i forbindelse med abortdebatter. 

Når vi vet at ethvert menneskeliv begynner ved unnfangelsen, og at heller ingen politikere er kommet dit de er i dag uten å ha levd de første tolv ukene i mors liv, bør man ikke kalle provosert abort for annet enn drap. I løpet av førti år, 1978-2018, ble det i Norge avlivet 565 097 ufødte barn (kilde SSB). Med deres etterkommere er det ikke et ubetydelig antall norske borgere som er fratatt livet.

Abortloven bør avskaffes, og et adopsjonsforum for uønskede barn opprettes, slik at de som ikke er psykisk eller fysisk i stand til å oppdra barnet de har vært med å unnfange, gis en annen mulighet enn å bestille avlivning.

2 liker  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere